Oysa geldiği ilk günden beri çok radikal değişimler yaptı ama iş köleliğe gelince ıhh hayır :d
1 ay
Hahaha baksana her sorun din ile alakalı. Cidden söylesene yaa senin bu kuyruk acın nerden geliyor :) Belli çünkü sen beynini kullanarak gelmemişsin bu noktaya. Aklıyla değil kiniyle duygusal davranarak dinden çıkan cahillerdensin. Bari bi bilgin falan olsaydı. Reddettiğin dini öğrenmeyi bile becerememişsin
Kölelik ve cariyelik savaşta karşı taraftan esir alınanlardan faydalanmak olduğu için kaldırılmadı. Evin temizliği yaptırılır, eşya taşıtılır vs. Lakin onların da hakkını vermek suretiyle. Barınma, yemek, giysi vs yani
Nikahsız sīkersin sonra satarsın ne güzel
Nikahsız olmaz. Evlenmek serbest ama nikah şartıyla ve mehirini de vermek şartıyla
Yooo nihak kıymanın için önce özgür bırakman lazım. Bunun için öyle bir şart yok nikâhsız götürebilirsin
Evet zaten hür bırakıyorsun ve o şekilde evlenmek mümkün oluyor
Nikahsız zina sayılıyor ve zina haram kılınmış
Hür bırakma zorunluluğu yok cariye olarak nikahsız cinsel ilişki serbest
Hayır yasak hiç bir suretle nikahsız evlilik yok. Hür bırakıp evlenince bu sefer de evlilik yoluyla zaten bağlı kalıyor. Sadece cariye veya köle olmak yerine eş olmuş oluyor sıfatı
He yasak he cafsf
İslam zinayı yasaklamış nasıl köle veya cariye ile nikahsız cinselliği serbest bırakmış olabilir ki? O zaman Kur'an kendi ayetleriyle çelişmiş olur yani Allah kendisiyle çelişmiş olur
Senin dini bilgin yok
Ben var diye övünmedim zaten hiç. Ama senin de yok
Senden çok olduğu kesin haha
Benden daha az olduğu kesin. Çok olsa bu soruyu sormazdın
Senin demene göre Fatih, Yavuz , Kanunî gibi isimler birey zina o halde
V*eledi zina*
Dizilerden izlersen Fatih'i, Yavuz'u, Kanunî'yi elbette zina. Açıp aslı astarını araştırıp okursan zina olmadığını görürsün. Tavsiye ederim dizileri izlemeyi bırak 😀😀 bir de anamı babamı karıştırma ben sana küfretmiyorum ama başlarsam Ğ dahil olmak üzere bilmediğin başka alfabelerde de dillerde de 7 sülalene giydiririm haberin olsun
Bu arada cahiller küfürle cevap verir çünkü cahildir ve verebileceği akıllıca cevabı olmadığı için
Harbi malsın aw sen küfür etmediğim halde küfür ettin diyor birde tehdit ediyor mk hahaha Lan yürü git şuradan hahaha diziyle işim olmaz bizzat tarihi bilirim. Hahaha Beyazıt'dan sonrası kimse nikah kıyamadı ta ki Kanunu'nin Hürreme nikah kıymasına kadar. Senin düşünce göre Yavuz, Fatih ve Kanunu zina sonucunda doğmuşlar haha Dini bilgin sıfır tarih bilgin sıfır ama benimle tartışmaya geliyorsun haha
İslam dünyasının en inançlı toplumu Türkler olmuştur ve aklın alıyor mu padişahların sultanların nikahsız evlilik yaptığını 😂😂 ayrıca birey zina diyerek küfür ettin ya. Bunu da mı inkar ediyorsun? Otur evladım 0 otur
Cehaletin korkunç seviyelerde haha
Elbette ki daha bilmediğim çok şey var. Ama en büyük cehalet sensin çünkü esas cahil kendini akıllı sanandır
Cahillik konusunda senin eline su dökemem
Yav he he
Biz Berk ve Şenay 😊
İslamiyet, kölelik ve cariyeliği bir anda yasaklamak yerine, aşama aşama daraltan bir yol izlemiş gibi duruyor aslında. O dönemde kölelik tüm dünyada ekonomik düzenin omurgasıydı 🧱
Köle azat etmeyi ibadet sayması, fidyeyi, savaş esiri hukukunu vs. hep bu yapıyı içerden yumuşatma çabası gibi okunuyor. Tamamen kaldırmaması da tarihsel şartların sınırı gibi 🤷♂️📜
Bir ayet ancak başka bir ayetle kaldırılabilir eee başka bir ayet olmadığına göre günümüzde hâlâ hükmü var
Berk: O mantıkla faiz de, savaş esiri de aynı şekilde hâlâ harfiyen geçerli olurdu 😄⚖️
Şenay: Uygulama kısmını fıkıh ve tarih baya değiştirdi aslında 🌙📚
Cevap
1Cevap
1500 sene önceki durum
E yani?
O zaman zinayı da kaldıralım eskiden 10 yaşında evleniyorlardı şimdi 30-35 oldu
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?