1 ay

Konu aile ve toplum. Bu kişinin niyeti nedir sizce, kötü amaçla mı sordu?

Birkaç ay önce sanaldan tanıştığım bir oğlan ile buluştum, arkadaşız. Başka bir kapalı kız arkadaşıyla da buluşacaktı ve ben ortak buluşabileceğimizi söyledim. Din konularını açtıklarında ve bana ailemi sorduğunda, ailemin Alevi olduğunu söylediğimde Madımak olayını bilip bilmediğimi sordu inatla. Neden inatla dedim çünkü arkadaşım onu susturmaya çalışmıştı. Sonrasında ise arkadaşım ona şakayla karışık sitem etmeye devam etti ve kızın umurunda bile olmadı. Yani resmen "biz sizi yaktık biliyor musun" der gibi bir şey sordu gibi geldi bana çünkü sonrasında "yanlış anladıysan kusura bakma" demeye bile tenezzül etmedi ve soruyu sorduğunda daha bir farklı, dik dik baktı suratıma. Buluşmadan sonra da arkadaşıma benim çekinik olduğumu söylemiş, o yüzden pek konuşmamış. Ama kız neredeyse bana karşı soru bile yöneltmiyordu. Yanlış anlamış olabilir miyim diye düşünüyorum ama en çok da kapalı kızlarda böyle bir şey görüyorum din konusunda. Öte yandan bu kız babam Hristiyan olduğu için bir gün bizimle kiliseye gitmek istediğini de söyledi, o yüzden amacını anlayamadım. Ama Alevilik hakkında tek sorduğu şey hangi tarikat ve o olay.
Güncellemeler
1 ay
Bu arada kiliseleri merak ettiğini o söyledi ve gitmeyi ben teklif ettim
Konu aile ve toplum. Bu kişinin niyeti nedir sizce, kötü amaçla mı sordu?