Gizli Üye(36-45)1 ayDini araştırmalara 13 yılımı verdim ve agnostiğim, birisi yorumlarda epey kıvırmış yanlış yorumlanıyormuş bilmem ne, böyle kolpacılara kanma maalesef kuran'da veya genel olarak islamda kadına değer falan verilmez. Kadına en değer verildiği an anne olduğu andır, onda da kadın doğurduğu bebeği emzirmek için bebeğin babasından süt parası talep edebilir. Bunun sebebi kadına hak vermek değil, doğar doğmaz anne umursanmadan doğan çocuk erkeğin malı kabul edildiği içindir yani kadın aslında adama ait bebeği doyurduğu için para talep edebilir. Karışık meseleler ama kadına verilen değer neredeyse büyükbaş kadar.
013 Yorumla
Soran1 aybunları nerden çıkardın peki
Cevap sahibi1 aynE? Gtümden uydurdum, deli misiniz nesiniz, onca yıl araştırdığımı söylemişim "nereden çıkardın" ne demek? Sizin gibileri insan yerine koyup onca yazı yazanda kabahat.
Soran1 ayUSHSUAKAOSKSLS YA İNSAN GİBİ SORDUM mesela neden öyle
Cevap sahibi1 ayNereden çıkardın demek nereden uydurdun demek, kaynak sorsan anlayacağım ama soruş şeklin kafadan yanlış. Elbette sahih islam kaynaklarından araştırdığımı söyleyeceğim ya ne olacaktı? İzlanda kaynaklarından bakıp Nikaragua yazıtlarını mı inceleyecektim islam araştırması yaparken? Neden böyle diye bir şey yok, kadın eksiktir bunun sebebi olmaz. Hee dinen eksiktir, ben söylüyormuşum benim fikrimmiş zannedersin şimdi aman. Mirastan yarım pay, yarım erkek şahitliği, 1 kocayı 4 ve üzeri kadının paylaşması, karınızı dövün ayeti, sahih hadislere gelince namazı bozan şeyler kara köpek, domuz, eşek ve kadındır, kadına yöneticilik vermeyin, islam peygamberinin ağzından sahih hadiste ben size kadınlardan daha büyük. bir fitne bırakmadım denmesi, kadınlara islamın şartı 1 fazladır oda erkeğine itaat, erkeklerin savaşta şehit olup cennete gitmesi gibi kadının kolay yoldan cennete nasıl gidebileceği sorusu üzerine erkeğinin gönlünü hoş edip hellalliğini alıp kadınlık yapıp itaat etmek cevabı verilmesi, kuranda Adem ismi geçer ama Havva ismi geçmez, kadınlara seslenmez bile ey müminler kadınlarınıza söyleyin der, cariye olarak alınıp satılır kiraya verilirler hepsi ve daha fazlası. Kadının adı yok bu dinde.
Soran1 aytostum bana ayet söyle
Cevap sahibi1 ayAcıktın herhalde. Miras ayeti, dövün ayeti, şahitlik ayeti, 4 kadın ayeti vs bunları zaten biliyorsun, hadis olanlara da hadis dedim zaten armut pişsin ağzına düşsün mü istiyorsun? Henüz adet görmemiş karılarınızın iddet müddeti de 3 aydır ayeti mesela en sevdiklerimden. Yani henüz 7-8 yaşlarındaki karılarınızdan boşanırsanız karınız hemen yeni koca bulmasın, 3 ay beklesin deniyor kısaca. 3 yaşında 3. evliliği yapmış Osmanlı padişahı kızı var, bu bile başlı başına sorun. İslam peygamberinin 9 yaşındaki Ayşe ile evlenmesi veya gelinine aşık olup boşatıp gelini Zeynep ile evlenmesi mesele değil.
Soran1 aysenin dinin ne
Cevap sahibi1 ayDaha ilk kurduğum cümlede "agnostiğim" demişim zaten yazılanı da okumamak saygısızlık artık be...
Soran1 ayay cok bardon valla unutmusum
Cevap sahibi1 aySıkıntı yok olur o kadar. Kısacası kadına değer konusunda çok şey bekleme. Kadına eş seçiminde fikri sorulmaz, flört zina kabul edileceğinden baba karar verir kızlar itaat eder hatta halife Ömer'in kızı Hafsa'nın kocası ölünce sokak sokak bağırıp kızımla evlenecek yok mu diye geziyor tek tek önce Osman sonra Ebubekir'e soruyor, en son Muhammed tamam ben alırım diyor. Hee Ömer dedim bak aklıma geldi, kadınlar sizin tarlanızdır dilediğiniz gibi varın ayeti tefsirine bakarsan orada Ömer'in etkisini görürsün ben yazmayayım boşuna küfür yemeye gerek yok.
Soran1 ayballı coregim kufur etmedim ki sana
Cevap sahibi1 ayOk anladım, hadi başkasıyla eğlen evlat.
Soran1 ayhayır seninle eglenicem gel buraya
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 💫 Dini sorular baya derin mevzular, hele aklına takılıp da cevap bulamayınca insanın içi huzursuz olur, çok normal bu his 💭✨ Biz burada elimizden geldiğince bilgiye dayalı, saygılı ve net cevaplar vermeye çalışırız ama sonuçta ilahiyatçı değiliz 😊 O yüzden sen sorunu yaz, bildiğimizi paylaşırız; çok uzmanlık isteyen kısımlarda da mutlaka güvendiğin bir hocaya ya da ilahiyatçiye de danışmanı öneririz 🙏🏻✨
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Vardır burada hepsi genelde beyefendi dindar insanlardır
11 Yorumla- 1 ay
Namus timsali elit hanımlar kadar illa
1 ayAnladığımız ölçüde cevap veririz ama günahına icazet arıyorsan başka kapıya
01 Yorumla
Soran1 ayKur'an da kadın ezilir durumda mı oluyor
- Diğer konusunda 6,1b cevap paylaştı.
1 aySor.
02 Yorumla
Soran1 aymerak ettigim seyleri ogrendim tesekur ederm yinede
- 1 ay
İyi öğrendiysen sorun yok
Ne mesela
01 Yorumla
Soran1 ayNisa suresi 3. ayet “Eğer yetim kızlar hakkında adaleti yerine getiremeyeceğinizden korkarsanız, size helal olan kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikâhlayın. Eğer aralarında adalet yapamayacağınızdan korkarsanız, o zaman bir tane ile (yetinin) ya da sahip olduğunuz (cariye) ile. Bu, adaletten sapmamanız için daha uygundur.” Bu ayet biraz kadınları önemsemez gibi düşündürdü
1 ayBenim
018 Yorumla
Soran1 ay“Eğer yetim kızlar hakkında adaleti yerine getiremeyeceğinizden korkarsanız, size helal olan kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikâhlayın. Eğer aralarında adalet yapamayacağınızdan korkarsanız, o zaman bir tane ile (yetinin) ya da sahip olduğunuz (cariye) ile. Bu, adaletten sapmamanız için daha uygundur.”
- 1 ay
Soru?
Soran1 ayAyet aklıma takıldı işte.. Erkek 2şer 3 kızla evlenirken Kadın neden evlemiyor
- 1 ay
İnandığın dinin doğru olduğunu nereden çıkardın?
Soran1 ayAralarından en mantıklısı İslam geliyor
- 1 ay
Yani dinler ortaya tez koyar. Mantığın ya da vicdanın kabul ederse mensubu olursun. Kendine uydurman gerekmez. Mensubu isen koşulsuz şartsız kabul edersin. Bu araştırma sonucu olur. Mensubu olman için mantık olarak o dinin doğru olduğunu tasdik etmissin demektir. Tasdik ettiğin şeyi de zaten önceden sorgulamissin ki mensubu olmuşsun.
Demek istediğim bu
Soran1 ayee yani
- 1 ay
Ee yanisi şu, sana yanlış gelen parça varsa yanlıştır.
Bu arada neyi araştırdın Allah aşkına da içinde en mantıklısı İslam geliyor?
Mesela ne?
Soran1 ayDiğer dinlere bakınca İslam mantıklı mesela Hristiyanlık. adam kadına naparsa yapsın aldatma olmadığı sürece kadın boşanamaz ve boşandığı zaman kadın bideha asla evlenemez. bunun gibi şeyleri gördükçe İslam daha mantıklı
- 1 ay
Sen dinleri araştırırken esra erol programı gözüyle mi bakıyorsun?
İsa kadın ve erkeğin birbirine ait olması ve tek esliligi savunmuştur. Sözünden dönmemektir mesele.
- 1 ay
Her neyse arkadaşım sana iyi araştırmalar ama sifirdan anlatacak kadar enerjim yok.
Soran1 ayherkes Esra Erol izlediğimi nerden biliyor aglicam neyse konu bu değil gidip bak bakalım öyle mi değil mi
- 1 ay
Yahu susayım diyorum da şu aptal cahil ozguveninden nefret ediyorum. Ulan 20 senem bunlarla geçmiş. Bomboş bir char gelmiş ne diyor
Bilgin olmadığı konular da sıkma. Bilmiyorum de ve öğren.
Cahille sohbeti kestim
Soran1 ayhaksız olunca böyle kıvırırsın😂
Soran1 ayaga soru soruyosun cevaplıyorum cahil diyorsun
Soran1 ay@Musti423 yav abi biraz sakin olsanıza
- Diğer konusunda 964 cevap paylaştı.
1 aySor bakalım
025 Yorumla
Soran1 ayKuran'da kadın ezilir durumda mı oluyor
- 1 ay
Ezilirden kastın nedir?
Soran1 ayyani Erkekler daha mı üstün Hak olarak
- 1 ay
Kur'an genel anlamda üstünlüğü takvaya yani ahlaklı/erdemli olmaya bağlar.
Ey halk, sizi bir erkek ile bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi ırklara ve boylara ayırdık. ALLAH yanında sizin en değerliniz en erdemli olanınızdır. ALLAH Bilendir, Haberdardır. (Hucurat - 13)
Hak meselesinde ise çoğu konuda eşitlik vardır. Bazı konularda ise erkeğe ve kadına ayrı haklar verilir
Kadın için mehir hakkı vardır mesela. Kadın evlilik için erkekten bir güvence bedeli isteme hakkı vardır.
Kadınlara mehirlerini tam verin. Kendi istekleriyle o mehrin bir kısmını size bağışlarlarsa onu gönül huzuruyla yiyebilirsiniz. (Nisa - 4)
Erkeğin ise cinsiyet olarak hak ettiği direk bir şey yoktur.
Sadece miras meselesinde eğer ortada vasiyet yoksa erkek çocuk kız çocuktan 2 kat daha fazla miras alır. Bu erkek ya da kız olmakla ilgili bir mesele değil ama. Bu erkek ve kız çocuğun arasındaki bir mesele.
Ayetin ilerleyen kısımlarında Anne ve Baba eşit pay alır ifadesi var mesela. Eğer mesele erkek ya da kadın olmak olsaydı baba anneden 2 Kat pay alması lazımdı.
ALLAH size çocuklarınız hakkında öğütte bulunuyor. Erkek (çocuk), kız (çocuğunun) iki katı pay alır. Mirasçılar sadece kadın olup iki kişiden fazla iseler kalıtın üçte ikisi onlarındır. Çocuk sadece bir kadınsa kalıtın yarısı onundur. Ölen kişi ardında çocuk bırakmışsa, ana ve babasının her birisine altıda bir düşer. Çocuğu yok da kendisine sadece ana ve babası varis oluyorsa bu durumda annesine üçte bir pay düşer. Kardeşi varsa bu durumda annesine altıda bir düşer. Tüm bu paylaşma oranları, ölenin yaptığı vasiyetten ve borçların ödenmesinden sonra gelir. Analarınız, babalarınız ve çocuklarınızdan hangisinin size daha yararlı olduğunu bilemezsiniz. Bu ALLAH'ın yasasıdır. ALLAH Bilendir, Bilgedir. (Nisa - 11)
- 1 ay
Bide kadının şahitliği meselesi var. O da yanlış meal vermenin bir sonucu. Kadına şahit etmede başka Kadınlar yardım etsin diyor ayette ama bunu kadının şahitliği yarım diye anlatıyorlar. Konu ticaret ve para olduğu için kadınlar konuya uzaktır genelde. Ayrıca stresli bir konu olduğu için kadına tek başına stresi yüklememek amaç. Herhangi başka bir konuda elbette kadın tek başına şahitlik yapabilir
"... Borçlanan kişi aklı ermez veya çaresiz, ya da dikte etmekten aciz ise velisi adaletle yazdırmalı. Erkeklerinizden iki şahit de tanıklık etsin. İki erkek şahit bulamazsanız dilediğiniz şahitlerden bir erkek ve iki kadın seçiniz ki kadınlardan biri yanıldığında diğeri ona hatırlatsın... " (Bakara - 282)
Soran1 aypeki peki şeytan Allah'tan izin istiyor ya hani insanları kötü yola sokmak için o zaman Allah neden Lut kavmini helak etti
- 1 ay
Lut kavminin helak sebebi Lut peygamberin uyardığı felaketi dinlememeleriydi. Tahminimce yaşanan bir volkanik patlamaydı.
Lut kavminin kötülüğü yobaz olmalarına yol açtı.
Günümüzde televizyonda deprem deprem diye uyarı yapanlar gibi düşün. Eğer bir ülkede hırsızlık yaygınsa adamlar inşaat malzemelerini de çalar.
Inşaat malzemelerini çaldığın içinde deprem gibi bir olayında bu ahlaksızlığın yüzünden helak olursun.
İblis aslında insanların değersiz olduğunu düşünüyordu. Bu konuda da Allah'tan izin aldı ve kanıtlamaya çalıştı iddiasını.
Soran1 ayşimdi neden helak olmuyoz
- 1 ay
6 Şubat depremi bir helaktı aslında. Yüzbin insan öldü bi o kadarı da yaralandı. Eksiden dünya nüfusu birkaç milyon insandı. Oranlarsan aslınsa geçmişte ölen bin kişi ile bugün ölen 100bin kişi oransal olarak aynı
- 1 ay
Şeytan Allahtan izin almadı ki. Şeytanla birlikte Adem de dünyaya gönderilecekti. Şeytan dedi ki ben de onları senin yolundan çıkaracağım dedi. Bir defa daha insanoğluna nefretini kustu. Allah c. c. da onu tekrar lanetleyip Dünyaya birbirinize düşman olarak ininiz diye buyurdu.
Ben biraz bu mevzuları dinlemiştim. - 1 ay
6 Şubat depremi helak mıydı? Acilen psikolojik destek almalısın dostum. Ayrıca bir matematik kursuna da yazılmalısın.8 milyarın 53 bin kişiye oranını daha iyi hesaplayabilirsiniz.
- 1 ay
@Musti423
12. Dedi: "Sana emrettiğim zaman seni secde etmekten (onaylamaktan) ne alıkoydu?" Dedi: "Ben ondan daha iyiyim; Sen beni ateşten yarattın, onu ise balçıktan yarattın"
13."Oradan aşağı in" dedi, "Orada büyüklük taslayamazsın. Defol. Değerini yitirdin!"
14. "Dirilecekleri güne kadar bana süre tanı" dedi.
15."Sana süre tanınmıştır" dedi.
16."Beni saptırmana karşılık, onlar için senin dosdoğru yolun üzerine sinsice oturacağım."
17."Sonra önlerinden, arkalarından, sağlarından ve sollarından kendilerine sokulacağım. Böylece çoklarını şükreder bulmayacaksın."
Âraf Suresi
Bahsettiğim izin kısmı bu. İblis'in insanlarla birlikte gönderilmesinin sebebi ikisinin beraber bir yasağı çiğnemesi. Yasak Elma muhabbeti diye çevrilen mevzu yani.
Yoksa İblis'in insanla bir alakası yoktu. - 1 ay
@34Constantine
Evet gayette helaktı. Helak ayetlerini aç bak tek tek. Depremde yaşanan olayların aynısının anlatıldığı ayetler göreceksin.
Yanlışlıkla dünya nüfusu demişim. Ülke nüfusu olarak düzeltelim - 1 ay
Yok edilme bilgisi ayette yok.
Dediğim gibi izin istedi. Dirilme gününe kadar bana süre tanı diye. Allah'ta kabul etti - 1 ay
Ayrıca Allah c. c. iblise, Ademe secde etmesini emretti. iblis üstünlük tasladı ve bu isteğini reddetti. Allah sebebini sordu. iblis de kendinin ateşten, Ademin topraktan yaratıldığını kendisinin üstün olduğunu belirtti, yani Allahın emrine asi gelmiştir. Aralarında geçen konuşmadan dolayı da iblis cennetten çıkarılmıştır. Sonrasında o yasak ağaca yaklaşmamaları emri gelmiştir. Şeytan da dışarıdan Hz Ademi kandıramayacağını düşünerek Hz Havvaya yönelmiş ve başarıya ulaşmıştır. Burası teferruat...
Tabi daha sonraki rivayetlerde de Birisi iblisin bu durumu için Allahın iblisi affetmesini istedi. - 1 ay
Olm psikolojik rahatsızlığın mi var senin? Ayet diyorsun bir de. En'âm Suresi 47. Ayet: "Allah, zaten fasıklardan ve zalimlerden başkasını helâk etmez."
Dünyada dinsizliğin inançsızlığın kafirliğin kol gezdiği toplumlar varken Adıyaman Maraş vs mi helak edildi yani? İsrail gününü gün ediyor. Ateist Japonlar çok daha büyük depremde en ufak hasar almıyor. O zaman sen diyorsun ki Allah'ın gücü anca Maraş'a yetiyor. Sen farkında mısın orada ölen binlerce kişiye şu an fasık diyorsun zalim diyorsun. Hani helak edildiler ya. Allahta sadece fasık ve zalimleri helak ediyor. Demek ki sana göre orada ölen bebekler bile zalimdi. - 1 ay
şu an bildiğin şirke doğru koşar adım ilerliyorsun bir şeyleri kendince ifade etmeye çalışıyorsun diye.
- 1 ay
@Bessy_ss
Allah Erkeği de kadını da farklı yaratmıştır. Erkekleri üstün kılmamıştır ama bedeni olarak evet erkek kadından daha güçlü kuvvetlidir. Hakları da üstün falan değil, Adaletlidir.
Google ye yazarsın. "adalet eşitlik görseli" diye yaz ekrana çıkan resme bak. Herkese 1 hak verilmesi eşitliktir ama adil değildir.
Adalet farklı bir olaydır. - 1 ay
@Musti423 Müslüman değilim zaten. Sebebi de sizlersiniz. Allah'ın ayetlerini bütünden koparıp işinize geldiği gibi parça parça konuşan keyfinize göre yorumlayan sizler. Ayrıca 12 değil 32 yaş büyük olman bile umrumda değil.
Soran1 ay@34Constantine ya sakin olun bisey sordum pisman ettiniz he
- 1 ay
@34Constantine
Öncelikle kavramları oturtmak gerekiyor. Zalim zukmeden demek. Zulüm kelimesinin Türkçesi haksızlık eden manasında. Fasık ise yoldan çıkan ahlaksızlık yapan diye Türkçeye çevirilebilir.
Aşağıda dünya yolsuzluk endeksi var. Türkiye Afrika ülkelerinden bile daha yolsuz. Demek ki bu 2 kavramı da Türkiye gayet rahat karşılıyor. Lut kavmi helal olurken bebekler çocuklar yok muydu?![Aklıma takılan dini sorulara detaylı ve net cevap verebilecek biri var mı?]()
İsrail halkı tarihte defalarca helak edildi. Bugün yaptıkları için tekrar helak edilecekler. şu an helak edilmedikleri ileride helak olmayacakları manasına gelmiyor.
Azabı getirmen için sana meydan okuyorlar! Belirlemiş olduğumuz bir zaman olmasaydı, o azap onlara gelecekti. Onlara ansızın, haberleri olmadan gelecektir. (Ankebut - 53)
Ateist olması onların ahlaksız olduğu manasına gelmez. Kur'an'a göre Müslüman yani selam sahibi Türkçesiyle barış sahibi/barışçıl herkes Müslümandır. - 1 ay
OECD? 😂😂😂😂😂 Başka bir şey demiyorum. Bahsi geçen konuya attığı tabloya bak. Diyorum ya işinize geleni çekip alıyorsunuz. Lafın gelişi yolsuzluk dedim diye gidip OECD tablosu almış. Zina ne olacak? Dünya üzerinde imam nikahı olmadan birlikte olan herkes Allah katında zina etmiştir. Norveç neden zina yüzünden helak olmuyor? Hollanda eşcinsellikte çığır açıyor neden deprem olmuyor yanardağ patlamıyor tsunami vurmuyor Hollanda ya? Allah afk mi Hollandada? Kapsama alanı dışında mı? Belçika? Kanada? Niye bişi olmuyor burada? Hala ısrarla bide bir şeyler söyleme çabası. Dünyada en yüksek kasıtlı cinayet olan ülkelerden biri. Güney Afrika. Neden orası helak olmuyor oğlum onu anlatsana bana. Tecavüz oranının en yüksek olduğu yerlerden biri İsveç. orada niye helak olmuyor kimse? Hırsızlıkta Danimarka zirveyi zorluyor niye helak olmuyor? Bana bi bunları anlatsana. Gelmiş doğal afetlere ilahi anlam yükleyip şov yapıyor. İstanbul'da deprem olacak diye söylüyorlar uzmanlar. Gaybi ancak Allah bilir diyip deprem olduğunda sen bu uzmanlara da Allah diye taparsın artık.
- 1 ay
@34Constantine
Dediğim gibi kavramları oturtmadığın için anlayamıyorsun. Soru sahibi rahatsız olduğu için cevap vermeyeceğim buradan daha fazla. Sorularının cevaplarını merak ediyorsan özelden yazabilirsin her zaman
Diğer konusunda 428 cevap paylaştı. Sor veriyim
06 Yorumla
Soran1 ay“Eğer yetim kızlar hakkında adaleti yerine getiremeyeceğinizden korkarsanız, size helal olan kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikâhlayın. Eğer aralarında adalet yapamayacağınızdan korkarsanız, o zaman bir tane ile (yetinin) ya da sahip olduğunuz (cariye) ile. Bu, adaletten sapmamanız için daha uygundur.” bu ayet aklıma takıldı
Soran1 ayo zaman kadın neden 2-3 adamla evlenemiyo
Soran1 ayanladım
Anlat
02 Yorumla
Soran1 ay“Eğer yetim kızlar hakkında adaleti yerine getiremeyeceğinizden korkarsanız, size helal olan kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikâhlayın. Eğer aralarında adalet yapamayacağınızdan korkarsanız, o zaman bir tane ile (yetinin) ya da sahip olduğunuz (cariye) ile. Bu, adaletten sapmamanız için daha uygundur.” bu ayet aklıma takıldı
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar