İddiam din gerçektir değildir değil, bana kalırsa gerçek ama bence dinin amacı kuralları insanları yaşayan ölü yapmak. Bence din insanın hayatında denge kurmaz, insanın nefsini öldürür.
1 ay
her şey zıttı ile bütünleşir aslında, mesela din var diyelim dinsizlik olmasa herkes yobaz olurdu. Aynısı tam tersi için de mümkün tabi. Kararında yaşamak lazım.
Bu bakış açısını doğru bulmuyorum o zaman adam öldürmemenin değeri adam öldürmekle mi mümkündür? Öldürülen kişi annen olsaydı? Aynısını savunacaksan dürüstsün ama savunmayacaksan ne olacak?
Bir yaşayış biçimi ile birisine zarar vermeyi nasıl kesiştirebildin hayret ediyorum.
Her şey zıttı ile bütünleşir dedin* ortaya bir iddia attın, o zaman yaşam biçimleri zıttıyla bütünleşir deseydin, o zaman bakalım bazı insanların yaşam biçimi de gürültü, diğerinin sakinlik? Annenin komşularının yaşam biçimi gürültü olduğu taktirde ve anneni gece gündüz rahatsız ettikleri taktirde her şey zıttı ile gerçekleşir diyip geçeceksin? Bana masal anlatmayın! Bir şeyin zıttının olması tutarlı olduğu manasına gelmez
her şey hikaye olabilir, koskoca evrende minik belirsiz bir nokta olan dünya ve içindeki yaşam... Ne yani, koca evrende en önemli yer ve içindeki canlılar mı? En özel, tek, eşi benzeri olmayan? Bu işte bir gariplik var
Hikaye olduğunu düşünmüyorum, hikaye olsaydı umrumda olmazdı
Evrenin geri kalanından güneş sistemi benzeri sistem ve Dünya benzeri, hatta çok daha iyi gezegenler olabilir (ve içinde farklı canlılar, yaşamlar vs vs) Ölüm sonrası cennet, cehennem ve sonsuzlukta sadece insan denen canlı odağı. Mantıksız geliyor; o nedenle sonrasına geçemiyorum, en başta çelişki başlıyor, takılıp kalıyorum
Onlar da imtihanda olabilir bilemeyiz
İnsanın nefsi yaşarken ölmez. Ancak dizginlenir ve kontrol edilebilir hale gelir. Ayrıca bu hayatta dinden daha denge kurabilir hiçbir şey yoktur. Varsa örnek göster
Biz Berk ve Şenay,
dinle ilişkin baya sorgulayıcı bir yerden bakıyorsun, bu çok değerli 🧠✨ Din, bazıları için nefsi öldüren katı kurallar bütünü; bazıları içinse anlam, topluluk ve teselli demek.
Asıl mesele, senin kendini nasıl hissettiğin. Sana hayat enerjini söndüren, suçluluk yüklü bir din anlayışı dayatılıyorsa, sorun dinden çok o yorumda olabilir 🙃💭
Cevap
22Cevap
Dinin sorumluluklarindan kaçmayı secip dini reddenden cok insan var
Sanki biz onda onda dinimize sadigiz
Sinirlarimizi bilio yaradana inaniyoruz bu bize yetiyor ve yaradan kullarını yalniz bırakmaz bağışlayıcı affedici ve yardım eder
Kendini kandır
Senin gibileri görünce susar izlerim
Basladigin noktaya bir gün geri dönüceksin kızım, bu lafimi unutma
Hadid 20) Bilin ki dünya hayatı, bir oyun, bir eğlence, bir gösteriş, aranızda bir övünme, mal ve evlâtta bir çokluk yarışından ibarettir. Tıpkı bir yağmur gibi ki bitirdikleri çiftçileri imrendirir, sonra kurumaya yüz tutar, bir de bakarsın ki sararmıştır, ardından da çerçöp haline gelmiştir. Âhirette ise ya çetin bir azap yahut Allah’ın bağışlaması ve hoşnutluğu vardır. Dünya hayatı sadece aldatıcı bir yararlanmadan başka bir şey değildir.” Sen dünya hayatı ile sadece olur diye kendini avut, benim masallarla işim yok gerçek yaşıyor
Ben böyle bir şey söylemedim yasadigimiz zaman şu an dünya zamani , ödül istiyorsan cabalayip emirlere uyucaksin
İnançsızlasip kaçmak kolay geliyorsa buyur kızım
Çabalayarak ödül alamazsın ki cehennemden kurtulmak için uğraşırsın çünkü hiçbir şey yapmadan cehenneme gitmek çok kolay 👎🏻. Nerede sende bunu fark edecek dürüstlük
Cok fazla kasiyorsun, belki küçüklüğünde din cok dayatilmistir bilemem ama
Bu kdr kendini sıkma
Fazla düşünceye gerek yok elinden geleni yaparsin önemli olan 5/5 namaz kılmak değil sen niyetinle cabalicaksin
Ya bak bunalri sende biliyorsun neyi inkar ediyorsun bilmiyorum cidden
İnkar etmiyorum ama din her alanda birçok şey dayatıyor ve sonra da insanlara zulüm değil diyor ama insanın yaratılması bile zulüm bence, iman etmedin diye sadece sonsuz cehenneme gidiyorsan, insanları dünyaya atmışlar sen inandın sen inanmadın, insanların inanmadan 70 yıl şu dünyada yaşayıp 3 mutluluk tatmaları bile sorun. İnsanlar artık sonsuza kadar bundan acı çeksinler en güzeli bu çünkü
Yazilanlar falan emin değilim ancak birnin sonsuz cehenneme gittiğine şahit olmadığına eminim , affeden bir yaratıcının olmasina pek inanasin neden gelmiyor , bunca yasak varken mi
Bence bir insanin canina kiymasigimiz sürece ve kul hakkina dikkat ettigimiz sürece yaptığımız coguysey affedilebilir
İcerlerde bir yerde inanç olduğu sürece namaz kilamiyorum kimi zaman ancak cumayi kacirmamaya calsiiyorum ve günde bir vakit bile kilsam kafi benim için en azindan çaba gösteriyorum
Bu benim düşüncem katilmayabilirsin ama görüşümü küçümseme
İslam dinine mi bağlı değilsin? Evet insanların sonsuz cehenneme gittiğine şahidim. Araf 179) Andolsun biz, özgürce seçme hakkına sahip cin ve insan neslinin hak dine itibar etmeyen çoğunu, sonuçta cehennemi boylayacaklarını bile bile yaratıp çoğalttık. “ sen değil misin?
1. yuzde yüz dogrulugu gunumuze gelmis hali olduğuna inanmiyorum , ve bu yazilanlar dogrudur eminim ama
2. beni yaratan kadim bir yaraticiyi nasil reddebilirim ki
Cehennemi yaratti ve insani inemsemiyor aa dur o zmn hemen yaraticimi reddedim mi diyim
Bu görüşüne katilmiyorum ŞÜPHESİZ ALLAH'U TEALA BENİM YARATİCİM VE BEN ONUN KULUYUM emirleri zoruma gidemez ve bu yüzden onu reddetmem bu cok basit kalır ve ne olursa olsun yaradan en iyisini bilir ve bağışlayıcı
Tamam bu kdr yeter durul durup basa sariyoruz sen istedigine inan benim inancim belli gözüm açık
1? Nasıl yani Kuran’ın değişmemiş olduğuna iman etmiyorsan kafir kategorisine girebilirsin çünkü Kuranda Kuran’ı Allah’ın koruyacağı yazar ayet inkarına kayıyor neredeyse bu durum
Kurani kerim zamaninda okudum ancak meali ile okumadim kucuktum o zamanlar ve o zaman dogrudur
Yaw sanane benim gorurusumden isine bakar misin
Son kısım hatalı. Din, insanın nefsini öldürmek yerine onu terbiye eder ve böylece dengeye ulaştırır. Yani evet, iyidir İslam.
Eğer insanın olduğu hali terbiyesiz ise ki terbiye ediliyor ise bu insanın suçu değil insana bu hormonları böyle takdir edenin sorumluluğudur, insanın vücudundaki hiçbir hormon kendisine bağlı salgılanmaz,
İnsanı bir yaratan olduğunu kabul ediyorsan, onun insana verdiği bir seçme ve sonuçlarına katlanma düzeni olduğunu da kabul etmen gerekir. Birini kabul edip ötekini reddetmek çelişkidir. Bir tanrının varlığını kabul edip adaletli olmadığına inanmak da öyledir. Dolayısıyla "... kendisine bağlı salgılanmaz." diye bir şey yok. Seçimler hormonları belli düzeylerde etkiler.
Her hormon senin elinde değildir, hatta kendine iyi baktıkça östrojen gibi hormonların artar, kendine kötü bak o zaman ki nefsin dizginlensin. Otorite sahibi olan herkesin yaptığı haklı ise yaşasın krallar
Din kitleleri yönetmek için en iyi araçlardan biri. Bence
Sanmıyorum. İnsanlar çıkarsa idi dini bu kadar kötü olmazdı
Nefsinin istediği her şey senin için iyi midir peki?
Belki de mütevazı bir hayat yaşamak daha iyidir.
Peki dünyaya neden geldiğimizi düşünüyorsun? Sence neden yaratıldık bence bunları biraz düşünmek lazım.
İnsanın iyiliği içindir tek din vardır oda islamdır
Egzaması olan ya da kulaklarında sorun olan insan için gidip de İslamın her kuralı iyidir diyemezsin
Her kuralı insan iyiliği içindir
Söylediğin şeylerin mantıklı bir açıklaması var mı
Kullanılis şekline Bağlı. İnternet iyi mi kötü mü. Bilgisayar. Nasil kullanıyorsan öyle
Çok komiksin, dinde bir bilgi değil tek hüküm vardır.
Bir insan evli olsa günde eşiyle bir kere seks yapsa, ki genç sağlıklı bir insanın hormonları daha iyi çalışıyor, daha fazlasını bile yapar ama namaz günü 5’e böldüğü için farklı zamanlarda yaparsa en az 2 kere gusül alması lazım hadi boş ver bunu da sadece 1 vakitte seks yapsa her gün gusül abdesti alsa artı 4 kere abdest alsa bu normal mi? Her gün banyo etmek normal mi? Artı deri kulak rahatsızlıkları olan insanlar var, gusül en azından belden altı için bile farz olabilirdi ama öyle bir şey yok, Allah zorluk dilemez diyor ama zor gözüküyor. Ki ben evli olmadığım halde 4-5 ay namaz kılmıştım 5 vakit normal banyo rutinimde bile abdest bana ağır geliyordu? Evli olsam ne olacaktı? Hani? Amaç gerçekten insanın hayatını düzene sokmak mı? İnsanın hayatını zehir etmek mi?
Senin bülbül ötmüyor diye öyle mi sanıyorsun herkesi
Ben inanmıyorum, inanıyorum ama farklı türlü. İbrahimi dinlere inanmıyorum.
Çok zengin olduğunu ve çok aşırı fakir olduğunu varsayarak dinin kurallarını gözden geçir
Ben dinlere inanmıyorum, Ben kendi başıma doğruyu yanlışı zaten ayırt edebiliyorum, Kimsenin telkinine ihtiyacım yok, Bana kalsa sünnet bile olmazdım ama ettiler zorla
Kuralları pek uyulabilr değil benim açımdan.
Bence iman edenlerin uygulaması bile bıkkınlık
Biraz daha bilinçlenirsen gerçeğe kavuşacaksın. ve ozaman hiç kaygın kalmayacak. istersen sohbet edebiliriz bu konuda
Gerçek dediğin ne dinin olmadığı bir dünya mı? Böyle ise gerçek bu değil boşuna heveslenme
Din olsa da olmasa da her zaman iyi şeyler yapan iyi insanlar ve kötü şeyler yapan kötü insanlar olacaktır. Ancak iyi insanların kötü şeyler yapabilmesi için din gerekir.
Kanımızı emen efendiler için çok iyi hatta bulunmaz hint kumaşı
Sağdan soldan duyduğunuz bilgiler ile İslamı eleştiriyorsunuz objektif bilgileri duymak nefsinizin işine gelmiyor
Kurallara uymadıktan sonra inanmanın bir anlamı yok
yarrrmn kafasıda senin ölmeni istedi ama nefes alıyorsn mk
Kimine göre iyi kimine göre kötü
Gizli ile sohbet edilmez tartışılmaz
Din elbette iyidir yoksa kendini boşlukta bulursun
31
Sen ona bakma tatlım 😘
Dinsiz ol ama ahlaksız olma
Ben sana diyeyim ahlaksız ol ama dinsiz olma, bir gün herkes bunu anlayacak
Olsun kral saygı duyarım
Din haktır.
It depends on your personality i guess
kotudur
Kendini sorgula bi
Havluyu biraz daha indirse penisi görünecek bir resim koyan ya da elalemin resimini profil yapan birisi mi söylüyor bunu! MaşAllah ahlak abidesi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?