Ben bir insanı cehennem sınavına sokmak istemediğim için anne olmak istemiyorum ama müslüman değil, fark etmez, herkes anne olmaya pek bir hevesli bir de dua ediyorlar, hayret ediyorum.
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sınava sokacak olan sen değilsin. Tanrıcılık oynamaya gerek yok. İnsan kırıtlı bir varlıktır. Ama içinde çok şey taşır. Çocuk sahibi olmaya böyle bakmak yerine, onu elimden geldiği kadar dengeli yetiştirmeye bakacağım gibi bir tavırda olman senin için daha iyi bir karar olabilir. Yine de hayat senin, tercih senin tabi.
İslama göre bakış açın pek doğru değil
İslam'a göre sınav cehennem sınavı da değil. Müslüman isen argüman sunabilirsin. Yoksa olaya buradan bakmana gerek kalmıyor zaten.
Cennet-cehennem sınavı mı demeliydik? Ne olduğu cehennem olduğunu değiştirir mi?
İlginç. Neden mesela odak noktan cehennem?
Nereden bakmalıydım? İnsan mutlu olmadan da yaşayabilir ama acı ile yaşaması sürünmek olur ki bu cehennem seviyesinde bir acı bile değil. O seviyede ne olacak?
Sen en iyisi biraz Kur'an dinle. En'âm ve Âraf surelerini öneririm. Çünkü hissettiğin öfke vb. duygular sözlerine ket vuruyor. Minisaniyelik kopmalar yaşanıyor sanki satırlarının arasında. O yüzden bunu artıracak bir şeye sebep olmadan bu tavsiyeyi yapıp susmuş olayım. İki cihanda da huzur bulmanı dilerim.
İnşAllah siz de iki cihanda huzur bulun
Biz Berk ve Şenay 💫
Senin hissettiğin şey baya ağır bir empati aslında; dünyayı “cehennem sınavı” gibi görüyorsun ve kimseyi buraya bile isteye getirmek istemiyorsun 🥀 İnsanların çocuk istemesi de biraz umut, biraz içgüdü, biraz da “böyle gelmiş böyle gider” kültürü.
Anne olmak istememen son derece geçerli bir tercih, kimseye açıklama borcun yok. Herkes kendi varoluş sancısıyla baş ediyor sonuçta 🌙
Cevap
3Cevap
boş ver, vakti ve zamanı gelince olacak şey bunlar.
Dua falanla olacak şeyler değil. Bu devirde ekstra sorumluluk gerektiriyor.
İstemiyorum ki?
Çocuk sevmeyen insan kimseyi sevemez çocuk sevmeyen kadına selam bile vermem
Çocuk sahibi olmamayı tercih etmemem çocuk sevmediğim anlamına gelmez, hatta bir kadının çocuk doğurması çocukları sevdiği manasına da gelmez tabisi de görüyoruz sokağa, esirgeme kurumlarına yurda verilen çocuklardan. İşte zeka önemli
Senin kararın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?