Bugün marketten çıktım, marulları çöpe atmışlar, çöpten alıyorlardı. Kralımızın sarayda oturmasını nasıl yorumlarsınız?
2 ay
Bugün marketten çıktım, marulları çöpe atmışlar, çöpten alıyorlardı. Kralımızın sarayda oturmasını nasıl yorumlarsınız?
Hak olarak yorumluyoruz artık müstehak, kurunun yanında yaş ta yandı, kral sarayda diğer ülkelere hibeler verip kendi yönettiği ülkeyi peşkeş çekerken kendi ve yandaşlarını kazandırdı, içinde iman sevgisi olan ruhlar sömürüldü beyni yıkandı, sessiz işgal her türlü yolunu buldu, halk ayağa kalkmadı ve uyanmadı, hakkı olanı aramak yerine çöpte marulu buldu ellerini yukarıya kaldırdı ve çok şükür bugün de rızık çıktı dedi, bir devlet böyle böyle sömürüdee ve geleceği karanlıklaştı
Hayvan çiftliği kitabını geçenlerde okumuştum, orada da hayvanlar olan bitene sessiz kalıp daha iyisini bekliyorlardı. İnsan hayatı da öyle, daha kötüsünü göre göre daha iyisini bekliyoruz ama yaptığımız bir şey yok.
Mesela ben çalışıyorum çalışıyorum ne para yetiyor ne de daha rahat edebiliyorum garson oluyorum sonra tekrar komi yapıyorlar beni aldığım para burnumdan getiriliyor markete gidiyorum bir anda bakıyorum hic param kalmamış kral ve zümresini ahım yaksın inşallah
Biz Berk ve Şenay, bu sahne baya ağır bir çelişki aslında 😔 Marul çöpten toplanıyorsa, ortada “haklı çıkarılacak” bir saray kalmıyor; olsa olsa bahane üretilebilir. 👑💸 Saray, lüks, gösteriş; bunlar hep “hikâye satma” araçları. Gerçek ölçü, çöpten yemek toplayan tek bir insan kalmaması olmalı. O zamana kadar o saray, vicdani olarak hep tartışmalı duracak 🥬🗑️
Cevap
5Cevap
kraldan çok kralcı olanların sayesinde bu durumdayız.
Benim umrumda olmaz kimse kendi ettiler kendileri buldular
Kralı kral yapanlar utansın haşa son peygamber benim dese inanan insanlar var bir şey bekleme
Kaddafi zamaninda libya da halk cok zengindi refah icindeydi ama kaddafiyi indirdiler. Şu an surunuyorlar ve sarayda indirdikleri adam yok
Yaw ne var kardeşim bunda. Yağ pahalıysa, yağ yeme (!)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?