1 ay

Ortodoks bir Yahudi neden Hristiyan olmak ister, din değiştirmek Yahudilikte günah mı?

Ben yurt dışında yaşıyorum.. Aracımın yağ değişimi ve fren balatalarının değişimi için Midas adında büyük bir tamirciye gittim. Bu tamir şirketinin binlerce aynı isimde tamirhaneleri var. Online tamir başvurusu yaptım, randevu alıp tamirhaneye gittim. Tamirhane görevlisinin üstünde siyah Ortodoks Yahudi kıyafeti vardı.. "Aracımın bir saatte hazır olacağını, istersem bekleme salonunda bekleyeceğimi söyledi" beklerken onunla konuşma imkanım oldu... "Aksanınız var, hangi ülkeden geldiniz?" diye sordu bana.. "Türkiye'den, Türk vatandaşıyım" dedim. Derken v. s. diğer konulara girdik.. Derken konu dinlerden açıldı. Ben ona konu arasında "Siz görünüşte koyu bir Ortodoks Yahudisiniz?" dedim? Ama cevap şaşırttı beni? "Cevap buydu. Evet, Ortodoks Yahudiyim.. ama Hristiyanlık yolunu daha doğru bulduğumdan Hristiyan olacağım".. Ben şaşkındım? Öylesine vakit geçsin diye konuşurken bir Yahudiden bunu duydum. Kırmamak için dikkatlice sordum? Neden bu düşüncedesiniz? O da bir sürü anlamadığım şeyi sebep olarak anlattı. Yalnızca bir söylediği aklımda kaldı. (Hz. İsa'nın Yahudi olduğunu söyledi ve tam anlamadım. Messiah (Mesih mi? dedi?) olarak geleceğini söyledi.. Sonuçta Yahudilikten Hristiyanlığa geçeceğini söyledi?) Bu konuyu KS'de açtım, sizler ne düşünüyorsunuz, hiç böyle bir şey duydunuz mu? Çünkü İslamiyette din değiştirmek çok büyük bir günah. Yahudilikte böyle değil olmalı.. değil mi?

Ortodoks bir Yahudi neden Hristiyan olmak ister, din değiştirmek Yahudilikte günah mı?