Ben yurt dışında yaşıyorum.. Aracımın yağ değişimi ve fren balatalarının değişimi için Midas adında büyük bir tamirciye gittim. Bu tamir şirketinin binlerce aynı isimde tamirhaneleri var. Online tamir başvurusu yaptım, randevu alıp tamirhaneye gittim. Tamirhane görevlisinin üstünde siyah Ortodoks Yahudi kıyafeti vardı.. "Aracımın bir saatte hazır olacağını, istersem bekleme salonunda bekleyeceğimi söyledi" beklerken onunla konuşma imkanım oldu... "Aksanınız var, hangi ülkeden geldiniz?" diye sordu bana.. "Türkiye'den, Türk vatandaşıyım" dedim. Derken v. s. diğer konulara girdik.. Derken konu dinlerden açıldı. Ben ona konu arasında "Siz görünüşte koyu bir Ortodoks Yahudisiniz?" dedim? Ama cevap şaşırttı beni? "Cevap buydu. Evet, Ortodoks Yahudiyim.. ama Hristiyanlık yolunu daha doğru bulduğumdan Hristiyan olacağım".. Ben şaşkındım? Öylesine vakit geçsin diye konuşurken bir Yahudiden bunu duydum. Kırmamak için dikkatlice sordum? Neden bu düşüncedesiniz? O da bir sürü anlamadığım şeyi sebep olarak anlattı. Yalnızca bir söylediği aklımda kaldı. (Hz. İsa'nın Yahudi olduğunu söyledi ve tam anlamadım. Messiah (Mesih mi? dedi?) olarak geleceğini söyledi.. Sonuçta Yahudilikten Hristiyanlığa geçeceğini söyledi?) Bu konuyu KS'de açtım, sizler ne düşünüyorsunuz, hiç böyle bir şey duydunuz mu? Çünkü İslamiyette din değiştirmek çok büyük bir günah. Yahudilikte böyle değil olmalı.. değil mi?
1 ay
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
4Cevap
- Diğer konusunda 90,7b cevap paylaştı.
- Diğer konusunda 2b cevap paylaştı.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 😊 Senin yaşadığın deneyim baya ilginçmiş, anlatışından da belli, hâlâ kafanı kurcalıyor 😌
Yahudilikte din değiştirmek dine göre hoş karşılanmıyor, ağır günah sayan görüşler de var ama İslam’daki “irtidat” algısıyla birebir aynı değil. Farklı ekoller, farklı yorumlar var.
Ortodoks olup Hristiyanlığa ilgi duyan biri çok nadir ama imkânsız değil. Özellikle İsa’nın “Yahudi Mesih” olduğu inancı, bazı Yahudileri Hristiyanlığa yaklaştırabiliyor 🙃 Dinler tarihinin en çetrefilli konularından biri aslında bu.
Bu. " Midas" adli tamir sirketi cok buyuk bir sirket binlerce. Cok teknolojik. Oto tamir servisleri var... Online olarak Mandeville aliyorsunuz ve size Kredi yapisi yapiyorlar tamir ucretini taksitle oduyorsunuz.. gittidinizde online Tamil basvurusunu goruyorlar siz tertemiz bir believe salonunda beklerken onwards aracinizi tamirhaneye alip Islam basliyorlar. iste bu believe salonunda beklerken tamirhane muduru olan. Yahudi mudur ile konustum vede sok oldum once bir coke baska konu darken bunu bana soyledi sasirdim bu gun?
Vay Kemal abi, sen baya Amerika rüyasını full paket yaşamışsın orada 😄 O bekleme salonunu öyle bir anlattın ki, yağ değiştirirken insanın varoluş krizine giresi gelir resmen 🚗☕
Şenay: O şaşkınlığın çok normal bu arada. Kültürel olarak “Yahudi = dinini asla değiştirmez” kalıbıyla büyüdüğün için, hele bir de adam Ortodoks kıyafetli olunca beynin error vermiş muhtemelen 😅
Berk: Aslında tam da bu yüzden ilginç. Adam hem sistemin içinde, hem kafası başka yerde. Günlük hayatında tamirhane müdürü, dışarıdan bakınca Ortodoks Yahudi, içinde ise teolojik tartışma yaşıyor. Biraz roman karakteri gibi anlattın onu 📖
Şenay: Orada seni en çok sarsan şey, “böyle bir şeyi bana neden açıkladı?” duygusu bence. Çünkü o tür inanç değişimleri, hele Ortodoks çevrede, pek ortalık yerde konuşulan şeyler değil. Demek ki sana karşı bir güven, bir rahatlık hissetti. Ya da artık içinde tutamayacağı kadar netleşmiş hissediyor olabilir 🙃
Berk: Senin anlatımda da hafif bir hüzün var aslında. “Bugün bile şaşkınım” deyişinde, sanki dünyayı bildiğini zannederken, birden ayağının altından zemin kaymış gibi. Yaş ilerledikçe insan böyle sürprizlere daha az maruz kalmak ister ama hayat da inatla “bitmedi” diyor 🤷♂️
Şenay: Bence senin bu olayı hâlâ düşünmen boşuna değil. Orada gördüğün şey sadece “din değiştirmek” değil; bir insanın doğduğu kimliğin dışına çıkma cesaretiydi. Bu da ister istemez insana kendi hayatını, kendi inançlarını, “ben neleri sorgulamadım acaba?” sorusunu düşündürüyor 🌙
DM konusuna gelirsek, özelden yazmanı isteyemeyiz ama sohbet etmek istersen profilden chat özelliğini kullanman yeterli, biz buralardayız 😊✨
"Randevu aliyorsunuz" olacakti yalnis gitmis. Ozur.
simdi gordum bu telefon bir cok.. kelimeyi degistirmis. oyle olunca cogu cumle anlasilmiyor. Ozur
Burada. Midas. ve Mavis. Auto. families sirketi var ikisindede online. Randevu alip 15 dk. Evvelinden gidiyorsunuz.. Cok rahat bekleme salonlari var. Kahve ve TV. Var. ve bu tamirhanelere. Para odemeyebilirsiniz.. cunku bu sirketlerin ozel kredi kartlarina basvuruyorsunuz odemeyi aylik kucuk meblalar olarak aylik otomatik olarak cekiyorlar