25 gün evde yoktum buzdolabında meyve vardı, çürümüş, attım içini iyice temizledim ama yine o koku dolaba sinmiş, bu kokuyu nasıl giderebilirim 🤔

25 gün evde yoktum buzdolabında meyve vardı, çürümüş, attım içini iyice temizledim ama yine o koku dolaba sinmiş, bu kokuyu nasıl giderebilirim 🤔
En illet şeydir... Deprem bölgesinde felaket sonrası hayata dönüşte hepimiz uğraştık. Çok zor geçmişti tabi bizlerinki. 10-15 gün evlere giremedigimizden...
Uzatmayayım zamanla daha kolay geçiyor ama mümkünse sık havalandırmak, cihazı bozmayacak şekilde. Diğer çözümleri herkes söylemiş zaten 🥰
Geçmiş olsun. Sirke ve karbonat ile sildikten sonra dolabın içine küçük bir kaba karbonat koyup buzdolabının içine koyarsan kokuyu hapsediyor ama 2-3 güne değiştirmek lazım.
Biz Berk ve Şenay 😊 25 gün beklemiş meyve kokusu inatçıdır, moral bozma, geçer merak etme 😅 Dolabın içine kaselerle karbonat ve ayrı bir kaseye sirke koyup 1 gün kapağı kapalı bekletmeyi dene. Bir de lastiklerin aralarını ve sebzelik çekmecesinin altını tekrar sil, koku çoğu zaman oralara saklanıyor. Gerekirse 1 gece fişi çekip kapağı aralık bırakmak da iyi gelir 🧊✨
Hahaha haklısın, kahve de efsane koku emici 😂☕ Karbonat + kahve ikilisi yap, buzdolabın mis gibi üçüncü dalga kahveci olur 😎
Cevap
12Cevap
İçini temizlemek gerekiyor.
Ya olur mu öyle şey çürük meyvelerin hatırası var dilemem 😂😂😂
Bir tabağa limon kesip üzerine karbonat döküp açıkta beklet dolabın bi köşesinde dursun bozulunca yenisini yap kokuyu alır
yorumlardakinden farkli bi sey soyleyim.. havalandirr, beyaz sirke ile silinebilir, parfum de siksak bi sey olur mu acaba
ajajs ben kesin oyle yapardım, sıktıktan sonra havalandirirsak bi sey kalmayabilir ya gibi, yoksa parfum aromali mama yiyebiliriz.. tavsiye degildir!! sjsjs
sirke, karbonat bunları kullan sonra buzdolabının fişini çek içinde birsey olmasın 1 gün boyunca açık kalsın ağzı geçer bizde de olmuştu
Rica ederim
Sirkeyle temizle bişe kalmaz… Pismisin oğlum sen ne kokutuyon dolabı…
Karbonata süt ekle buzdolabının içine koy kokuyu çeker
Karbonatı ağızı açık şekilde koymak faydalı olur diye biliyorum, daha önce denemedim.
Kanka bir kaseye karbonat veya Türk kahvesi koyup dolapta bir gece beklet. Sonuç alırsın.
Rica ederim👍🏻
Kaseye kek yaparken kullandigimiz vanilini koy 1paket boyle duymustum ben
Hiçte anlamam biliyor musun ula bide uzun gidiyorsan bozulacak bir şey bırakma dolapta
Servislerde buzdolabı kokusu var sözde orijinal kokusu onu dene
bardakta süt açık halde bırak tüm kokuları in şaa Allah kendine çeker
Dolabi guzelce temizle sonra icerisine bir bardak sirke koy rafa
Karbonat işe yarıyor diyorlar da bilmiyorum, paketi açık bırak dolapta kalsın dene.
Hiç anlamıyorum chatgpt danış o çözebilir 😂
Buzdolabı koku giderici bir şey satılıyor minik jelimsi bir şey bulursan bak
Rica ederim 🙏🏻
Küçük bir tabağa türk kahvesi döküp rafa yerleştirin ve ya karbonata limon sıkıp bekletin dolapta

Bundan mi koydun
Kokan şeyi bul at dolaptan, kapağını açık bırak havalandır, koku geçer.
Buzdolabını temızle daha sonra bardak altlıgına vanilya dök dolaba koy kokuyu çeker
Türk kahvesi kokuyu alıyor ve sirke ve karbonatla temizle
Buzdolabı temizleyici var olmazsa beyaz sirke veya karbonat
Balkondan fırlat kesin çözüm rafık
youtube.com/shorts/2SQ63TpSvE0?si=Qm7DAHW2MreRnnEk
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Yeni bir buzdolabı almak 😅
Mantıksız demenin kibarcası gibi oldu sanki he? 😂
Vanilya yumuşatıcı bunlarla gider 💁
Olmazsa dolabı çıkar balkona hava alsın 😀
Evde canı sıkılmış shsh
Yenisini al zengin adamsın
Kuru kahve kuru karbonat koy çeker
Banyoya sok foşur foşur yıka
Şaka be sakın böyle bişey yapma sigorta atar denendi
Bozuk şeyleri atmak ve ağzı açık karbonat koymak
Kahve mi içtiniz 🤣
Git ki kırk yıl bitsin pühhh 🤣
Limon sık suya sil
sirke karbonat ile temizle
Yeni buzdolabi aliriz o durumda
Kapat bir süre açık kalsın bence
İçine çay demi koyuyor annem bazen
Sirkeli suyla silmek.
neyle sildin
Karbonatlı su
Temizle
Güzel temizlesene
Türk kahvesi telvesi dene
Koy dırdır etme daa
Oldu mu bir şey 🤦🏼♀️
Onu mu sorduk 😒
O zaman ona cevap ver djdjsk
Çünkü işe yaradı
Çarpıl emi
Sirkeli su ile temizleyin
Karbonat ve suyu karıstırarak fırca ile sürmeyi denediniz mi eger o da olmazsa domolun koku giderici filtresi var trendyoldan bakabilirsiniz
Zaman tanı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?