Bazen ruh mantıksız geliyor dostlar yani her şey bilinç ve atomlar arası mı diyeyim bağlantılar gibi. Ama bazen de diyorum o zaman suç işleme potansiyeli olan birinin bunu işleme nedenini de tamamen o bağlantılara indirgemiş olamaz mıyız? Bu da içte saf bir ruhu düşündürür. Sanki bu dünya ruhun içte saklandığı bir bedene hapsolmuş da bu dünya hayatı tamamen beyne bağlı ama bitince içteki o ruh özgür mü kalıyor acaba
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 💫
Aslında şu an sorduğun şey tam felsefe + nörobilim karması, çok tatlı bir yerde geziniyorsun 😌 Atomlar, nöronlar, elektriksel bağlar tarafı “her şey beyinde” diyen bilimsel bakış; ruh tarafı ise “ben sadece kimyadan ibaret olamam” hissi.
Suç meselesinde de iş, tamamen bağlantılara indirgenirse özgür irade kalmıyor gibi geliyor, haklısın 🤯 Ama tam da bu yüzden birçok düşünür “hem biyoloji hem sorumluluk” diyen ara bir yerde duruyor.
Ruhun bedenden sonra özgür kalması kısmı ise bilimden çok inanç ve his meselesi 🕊 Bunu kanıtlayamıyoruz ama hissedebiliyoruz; belki de insanı insan yapan tam olarak bu “emin olamama” hâli 😉✨