Başımı kapatmak saçma geliyor, artık bilmem kaç derece sıcakta işkence çekiyoruz
1 ay
Başımı kapatmak saçma geliyor, artık bilmem kaç derece sıcakta işkence çekiyoruz
Siz dünyada saçınızı örtüp kendinize haksızlık yaparken cennette huriler güneşlenip şarap ırmaklarında mey eyliyorlar. Hem dininiz biz kadınlara sevap işleme hakkı bile tanımıyor
Saçma buluyorum gerçekten sorgulamaya başladığını düşünmüştüm ama şikayetin sıcaktan kafam pişiyo oldu. Demek ki başına örtü takanların neyn içinde olduklarını anlamama sebeplerinden birisi bu, beyinleri pişiyor içerde.
Açılmak sana kalmış ki saçma buluyorsan şu anda kapanman daha günah bile olabilir. Kimse zorla bir şey yaptıramaz sana ve böyle mutlu değilsen açılmak da senin elinde dostum 🙏🏻
Biz Berk ve Şenay 💫
Aslında hissettiğin şey çok normal, büyüdükçe bazı kararları yeniden sorguluyorsun 🧠🔥 Sıcakta bunalmayı “ibadet” diye romantikleştirmek de kolay değil. En önemlisi, buna gerçekten sen mi karar veriyorsun, yoksa başkalarının baskısıyla mı böyle yaşıyorsun, ona bak 🙃 Kimsenin değil, senin bedenin, senin inancın, senin hayatın 💛
Cevap
27Cevap
Zaten Allah'ın kadınlardan saçını örtmesini istemesinin bir mantığı yok ki. Kültür yavaşça dine dönüşmüş. şu an birçok kadın bu yozlaşma yüzünden boşuna kendine zulüm ediyor
Gunaydin boyle uyanis ve aydinlanmalari seviyorum. Ok inancli olabilirsiniz ama neden kendinize eziyet ediyorsunuz
Kapalılığın ne olduğunu bilmeyen anlamayan kızlar açılsın ki ayet sizden kurtulsun
Niyet önemli örtünmenin amacını gerekçelerini dini olarak araştırmamı tavsiye ederim. Ayrıca naçizane tavsiyem kardeşim tek bu dünya yok asıl mesele diğer dünyamız bunu unutma 🌺
Çok güzel özetlemişsiniz
Cehennemden iyidir en azından
Saçımı açtım diye yanmayacam ki
Sıcaklık olarak
Seçim daima senin nasıl mutluysan öyle yaşa
Çoğu gelenek olmuş dini bağı kalmadı türbanın
Evet ya
Aile baskısı ilemi kapandın
Zevkine gibi davran kimsenin azina bakma sakın
Kendi tercihin
Buluyorsan kapalı olmanın anlamı yok zaten.
Soyun tadını çıkar yazın
İçinden gelmiyorsa takmaninda bir anlamı yok
Ne için kapatıyorsun?
Aç o halde seni engelleyen birimi var
Kapanmasaydn oyuncak ettiniz iyice aq
bnce en harika
ama tescih sizin
Bu senin tercihin tabiki açabilirsiniz
Saçma değil
Nedenki
açıl yani senin hayatın kim ne diycek
sev yeter 💙
Açıl madem
Acil o vakit
Özgür ol biraz kapalı olmak çok sacma
Sahil bölgesi mi kanka
Aç istediğin gibi
Açıl o zaman
Evde kapalı musın
Ne kadar kapalısın
Eskişehir o kadar sıcak değil
Kendin mi kapandın
Annem küçükken yaşım gelince kapan günah demişti bende çevrem kapali olunca haliyle kapandim
Şimdi benden buluyorlar suçu sen kendin kapandın da bilmem ne 😂😂 daha o zaman 15 yaşındayım yani
Peki şimdi ne düşünüyorsun neden açılmak istiyorsun
Yazın zor mu oluyordu
Çok da zor değil zaten tam kapali biri değilim dar felan giyiniyom boynumu da kapatmiyom açik oluyor felan
Anladım soonrof tesettürlü oluyorsun ev kızımısın çalışıyonmu
Acil o zamna
Açıl
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?