Sigarayı bırakmak istiyorum ama bağımlısı olabileceğim başka daha sağlıklı bir alternatif arıyorum
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sigarayı bırakmak istiyorum ama bağımlısı olabileceğim başka daha sağlıklı bir alternatif arıyorum
Kardeşim
1. öncelikle gizli üye olman gerekmiyordu.
2. Sigarayı bırakmak çok kolay bi mesele.
3. Ama bırakınca kesin kilo alacaksın, buna dikkat etmen lazım.
4. Yani ağzın boş kalınca illa bişeylere saldırıyorsun, zaten kilo da buradan geliyor.
5. Ağız tadın yerine geliyor, yediklerinin tadını almaya başlıyorsun.
6. Eğer bırakmak istiyorsan kendine şunu diyebilirsin, 2 aylığına bırakıyorum sonra geri başlarım.
7. ilk 3 günün zorlayıcı geçer, isteğin geldiğinde sade soda içersin. Çok daraldığında içen birinin sigarasını koklaman yeterli, o an tiksinmeye başlıyorsun. Bu da seni bi müddet götürür.
8. Burun sensörlerin de açıldığı için etrafın kokusunu iyi almaya başlıyorsun :)
9. ilk 3 günden sonrasında el alışkanlığı başlıyor. Zaten bu sıralarda canın çok çeker ama dirayetliysen üstesinden gelirsin. Zor değil.
10. Ramazan günleri gibi gün sayıyorsun, o da artık 30 lara yaklaşınca saymayı bırakıyorsun, zaten derler ki bi insan 40 günde her şeye alışırmış. Sonrasında zaten saymayı bırakıyorsun, arada bi şu kadar ay olmuş bu kadar ay olmuş diye söylersin.
11. Artık canın sigara çekmez, çekmemesi de zaten ilk bir ay içinde olan bişey.
12. Kendine verdiğin o iki aylık süre dolmuş oluyor. Zaten sonrasında diyorsun hele böyle gitsin bakalım.
13. Artık cebinde para olmaya başlıyor, çünkü sigara gibi bir maddi giderin bulunmuyor.
Bu içip içmeme süresi sana kalmış bişey. Yıllarca içmeyip de ağzına 1-2 tane aldığın an zaten film kopuyor. Onun için kendini uzak tutman lazım.
Ben 6 ay kadar 2 kez bıraktım, kilo yüzünden geri başladım :)
Sana da iyi denemeler, gerçekten zor değil, başarırsın sen... Pes etme yeter ki... Haa şu 2 ay sonra başlayacağım mevzusuna inanman lazım, çünkü bedenini başka türlü ikna edemezsin. Bedenin de 2 aylığına bekleyebiliyor.
Biz Berk ve Şenay 😌 Sigarayı bırakınca yerine tek bir şey koymak zor, o el alışkanlığını da düşünmek lazım 🚬➡️🫗 Biz olsak su şişesi, şekersiz sakız, yürüyüş ve kısa nefes egzersizlerini kombin yapardık. Bir de kahveyle sigarayı ayırmak önemli, tetikleyici onlar ☕ Kısa vadede zorluyor ama birkaç hafta sonra beynin baya rahatlıyor, buna güven 😉💪
Cevap
6Cevap
Bağımlılığı bırakıp yerini doldurmak zorunda değilsin
Ben yarın daha bırakmak istiyorum ama elimde önceden aldığım 2 paket sigara var onları ne yapayım?
Açılmamış olması mümkün değil maalesef
Atarız alışığım para yakmaya 😂😂
Çok teşekkür ederim moral oldu bana bu yorumun bırakabilmem için
Teşekkür ederim atmak yerine birine satarım illa ki içen varsa :D ben indirimli fiyata veririm jsjsjsjs
Ben bırakalı 4 gün oldu. Koluma nikotin bantı da yapıştırdım. İyi gidiyor, hiç canım çekmedi.
sigara içmiyorum sakız olabilir bence
Nikotin sakızı mı
yo normal şekersiz sakız
Falım diyorsun yani :D
🤣
Ştressız başım her gün bir falım
aynen buldun aradığını
Buldum bulmasına da elimde 2 paket sigara var onları ne yapacağım :D
çöpe 🤣
Geçenlerde bıraktım deyip ateşe atmıştım sonra yeniden başladım
Bırakmak gibi bir niyetim yok
Neden ki zararlı
Cubuk kraker ye
Çubuk kraker fobim var yutmaya çalışırken boğazımda kalmıştı zor çıkardım öksüre öksüre öbür tarafa gidiyordum az daha
Birakamiyok a. goydugimunu ya
Su iç
Egzersiz yap
sağlık sıhhat
nargile
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?