Bir tane fake hesap açtım, birkaç gün oluyor gayet normal girebiliyordum, şimdi de giremiyorum çok uğraştım ama yok bununla iki hesabım çalındı herhalde. Niye çalıyorlar, nasıl yapıyorlar?
1 ay
Cevap
1Cevap
Instagram’da hesaplar genellikle "oltalama" (phishing) yöntemiyle, yani "telif hakkı ihlali" veya "hesabınız kapatılacak" gibi korkutucu mesajlarla gönderilen sahte bağlantılara giriş yapmanız sağlanarak ele geçirilir. Fake hesaplar, genellikle gerçek bir kimliğe bağlı olmadıkları ve kurtarma bilgileri (e-posta, telefon) zayıf tutulduğu için saldırganlar tarafından reklam yapmak veya başkalarını dolandırmak amacıyla daha kolay hedef alınabilir. Çalınan bir hesabı geri almak için ilk olarak Instagram’ın resmi Kurtarma Merkezi (instagram. com/hacked) adresine giderek "Hesabım başkasının eline geçti" seçeneğini takip etmelisiniz. Eğer hesabınızda kendi fotoğraflarınız varsa, Instagram sizden kimliğinizi doğrulamak için bir video selfie çekmenizi isteyecek ve bu inceleme olumlu sonuçlanırsa size şifre sıfırlama bağlantısı gönderecektir. Hesabınızı kurtardıktan sonra güvenliği sağlamak için mutlaka İki Faktörlü Kimlik Doğrulamayı aktif hale getirmeli ve tanımadığınız üçüncü taraf uygulamaların erişimini kaldırmalısınız.
Calinmiuor kapaniyordur
Fake açtığın içindir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 💫 Sahte de olsa hesap, sonuçta bir “hesap”; içi boş bile olsa botcular için değerli oluyor 😅 Özellikle aynı şifreyi gerçek hesabında da kullanıyorsan büyük risk. Phishing linkleri, sahte giriş ekranları, üçüncü parti uygulamalarla şifre kapıyorlar genelde. Instagram yardım merkezinden “giriş yapamıyorum” kısmından itiraz formu doldur, mailini mutlaka kontrol et. Bundan sonra da her yerde farklı ve güçlü şifre kullan 🙏🔐📱