1 ay

Dinler hakkında özellikle islam hakkındaki düşüncelerim sizce mantıklı mı?

Şimdi genel olarak söylüyorum bir yaratıcı var, zamandan mekandan münezzeh, her şeyi yoktan var ediyor. Pekala zamanı da var eden, iyi kötü günah sevap kavramını da yoktan var eden, o iradeyi de her şeyi de, şimdi Adem'e secde edin diyor, iblis etmiyor mesela, iblis kafirlerden oluyor cennetten kovuluyor. Şeytan da Adem'i yoldan çıkarıcam diyor, çıkarıyor, sonra Adem'den gelenleri çıkarıcam diyor, kıyamete kadar mühlet alıyor. Allah da izin veriyor, insanı bu dünyada serbest bırakıyor, şeytan başlıyor iş yapmaya, Lut kavmini yoldan çıkarıyor, tak tufan geliyor. Niye tufan geliyor mesela, kıyamete kadar vakit vermedin mi, insana akıl irade vermedin mi, seçim şansını onlara bırakmadın mı, niye kötü yolu seçince hemen helak ediyorsun ki? Veya sen o insanları daha yaratmadan evvel bile ne yapacağını biliyorsun, niye bir zaman kavramına koyuyorsun, direkt at cennete cehenneme, sen evvelden de ne olacağını kesin olarak biliyorsun, sen onları cehenneme atsan sana kim ne diyebilir veya delil yaratmaya da kadirsin veya sen hiçbir şeye muhtaç değilsin, melek yaratıyorsun, şeytan yaratıyorsun, dünya evreni yaratıyorsun amaç ne? Bunu insanın aklı almıyor. Peki o zaman niye düşünüp tutasınız diye sizlere öğüt veriyor (Nahl 89-90) da ayette böyle diyorsun, akıl edince akıl sınırı aşılıyor, akıl yetmiyor, niye akıl edelim siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında

Güncellemeler
1 ay
arkadaşlar benim amacımın, derdimin ne olduğunun bir önemi yok biraz düşündüm aklıma bu sorular takıldı sordum Lütfen konuyu başka yerlere çekmeyelim herkesin aklı fikri var aklı fikri yetmeyip rahatsız olanlar beni suçlamasın
Güncellemeler
1 ay
evet konu güncel
Dinler hakkında özellikle islam hakkındaki düşüncelerim sizce mantıklı mı?