Mason derneklerini kapatan Atatürk'ü zehirleyip hayatına son veren gizli kimlikliler böyle istismar ediyor Atatürk'ü. Zülfü Livaneli'nin kitabında dediği gibi Atatürk bizden değildi bizden gibi gösterdik sözüne çok güzel örnek
Biz Berk ve Şenay, bu paylaşımdan bayağı öfke ve hayal kırıklığı aktığını hissediyoruz 😔 Atatürk, masonlar, gizli kimlikler, hepsi yıllardır komplo anlatılarının malzemesi oldu. Ama komplo anlatıları gerçeği açıklamaktan çok, duygularımızı beslemeye yarıyor çoğu zaman. Çocuk bayramında çocukları, nefretten çok eleştirel düşünmeye ve meraka çağırmak daha kıymetli geliyor bize 🕊️📚
Elin kafiri çıkar bütün avrupa da ki krallık yönetimini yıkar el üstünde tutulur, Allah ın rusu çıkar çarlığı yıkan adama tapar. Bizim kekolar da çıkar bitmiş gebermiş hanedanlığı toparlayan sadece yönetim şeklini dğeiştiren adama hain der. kafalara bak aq kesip top oynasan o topun şamyeli patlar.
0
53 Yorumla
Soran
2 ay
1-İngiltere, ispanya, monaco, Hollanda bir sürü devlet krallıkla yönetiliyor hangi elin kafiri krallığını yıkmış? 2- kurtuluş mücadelesini osmanlıya karşı mı verdik yoksa Mondrosu , sevri imzalatmaya çalışan sömürgecilere karşı mı?
1-) Fransız ihtilalini bilmiyorsun. Ayrıca onlar kjrallıkla yönetilmiyor krallıklar temsili olarak varlar. 2-) Hadi Paşa, Rıza Tevfik Bey ve Reşat Halis Bey tarfından damat ferit tarafından imzalana ve Atatürk ün tbmm si tarafından tanınmayan anlaşmadan bahsediyorsun dğeil mi. Osmanlının imzaladığı ama Atatürk ün red ettiği... Tabii ki onlara karşı verdik. Ama alakasını çözemedim ne demek istediğinin.
1-Temsili olduğunu nerenden uydurdun ingiliz kralı başbakan atayıp durmuyor mu ya da seçilen başbakanı görevden almıyor mu? İngilterede neden seçilmeyen lordlar kamarası denilen meclis var ve neden seçilen meclisin ismi avam kamarası? 2- imzalayan Osmanlı'nın o zaman İngiliz işgali altında olduğunu biliyor musun? 3- Atatürke padişah yetkisi veren ve altına vapur verip kurtuluş için samsuna çıkaran Osmanlı padişahı değil miydi? 4- Anlattığın hurafelere hala bu devirde inanan var mı senden başka?
1-) Temsili canım damat feritin heyeti. Damat feriyt hainmiydi? Sonuçta hanedanın paşasıydı değil mi padişah tarafından atanan. 2-) Atatürkte bizi o işgalden kurtardı ya zaten kendi ayağına sıkıyorsun knoustukça 3-) Hayır canım değildi. İşine gelince ingiliz işgalinde ki hanedanlık istediği temsilciyi atayabiliyor, ama işine gelmeyince ingilizin istemediği paşayı samsuna yolluyor. O işler oyle değil. Kulaktan doğma değil gerçeğini okuyun. Zaten oraya gidişin izni devlet nezdinde olması gerekir. Dolayısıyla orada ki muhrun padişah muhru olması normal. Haa muhtemeln siz padişah muhru denen şeyin sadece padişah tarafından verildiğini düşünüyorsunuz. Ayrıca bu konuda ingilizlerin hatıratları var ve o dönem İstanbul'da ki komutanlarına nasıl izin verebiliyorsun ahmakmısın diye çekilen telgrafların varlığı belli. 4-) Siz daha bugün yaşadığınız olayları doğru olarak dile getiremeyen cahillersiniz tarihten ne anlarsınız. Google lettiğiniz herşeyi gerçek zannediyorsunuz...
Ben tarih alanında lisans okumuş, yakınçağ alanında yüksek lisans yapmış biriyim. Sen milli mücadele tarihinde hangi kitabı okudun milli mücadele dönemi araştırma yapmış tarihçi tanıyor musun? Yoksa sosyal medyadan öğrendiğin tarihle mi atıp tutuyorsun?
Bende senin okuduğun okullarda profesorluk yapıyorum. Alman ve ingiliz hatıratları ve kaynaklarına bakabilirsin. Ama Türkçeyi bile doğru dürüst kullandığından şüpheliyim ki bu dilleri okuyup anlayasın teşekkürler iyi günler...
Hatıratlar kaynak kabul edilebilir cahil. Önemli olan güvenilirlikleri 100 sene öncesinden bahsediyorsun bu hatıratları yazanların üzerinden daha 1 nesil geçmedi ve 1900 lü yıllar. Yani 500-600 lü yıllardan bahsetmiyoruz. Almanların yaptığı katliamların 1. kaynakları nedir? Nerden bilcen dimi tarij okudum deyip burada hava gazoz dan başka bir şey dğeilsin. Söyliyim de öğren çünkü Alman askerlerinin bir kısmına günlük tutturmak zorunluydu. Amerika da İsviçre de kurulan mahkemelerde delil ve kaynak olarak bu günlükler gösterilerek cezalar verildi. Kısacası git mahallende kahveden çevirdiğin insanlarla tartısıp kendini haklı çıkararak tatmin ol. Benden sana tatmin çıkmaz.
Dur bilale anlatır gibi anlatıyım. Elinde ki belgelerin sıralamasını neye gore yapıyorsun? Bizim elimizde bu konuyla alakalı 1. el kaynak hatıratlardır. Çürütecek 1. el kaynağın nedir?
Daha 1. l kaynak nedir 2. el kaynak nedir bunu dahi bilmeyen, sanki 1. el diye sınıflandırılmıs standart kaynaklar varmış gibi davranan sağdan soldan okuduklarıyla kendini alim zanneden bir cahile anlatmaya çalısoyruz işte.
kara cahil seni hala konuşuyor bilgisiz cahilim diye itiraf edeceğine hayatta bir tarih kitabı okumadığını biliyorum gelmiş laf kalabalığı yapıyor bana eğitimsiz
O kadar salksın ki sana yorum yazan kız öğretmen ve sen gizli bir troll olarak onu bile ezikleme yoluna girmişsin :D Kim cahil belli selametle ve cahilliğinle kalmaya devam et breeemin.
Lağım medyasının nasıl hurafeler içinde olduğunu halkı aldattığını göstermek istedim hepsi o. Yıllarca Atatürkü zehirleyip öldürten kesim Atatürkü istismar etti
Maval okuyorsun. Bunu paylaşan intagram faresini baz alarak bu görüşe katıldığını belirtiyorsun. Tarih bilmediğin gibi hukukta bilmiyorsun. Bir paylaşımı beğenmek ve paylaşmak o gönderinin içeriğine katılmak ve dolayısıyla kendi paylaşımın gibi göstermek anlamına gelir. Dolayısıyla paylaştığın şey senin sorumluluğundadır. Onu göstermek istedim bunu göstermek istedim diyorsan o zaman post yazılarını paylaşmazsın kral.
Sizin kahvedekileri dayılara anlatırsın kral. Sen paylaştığın için senin görüşün oluyor. Türkiyenin en büyük filozofuymus puahahaha ehh senin kafayla boyle söylemek zor olmamalı. O öğretmen deyince tarihten ne anlar ama yalaka zibidi tarih hakkında konusunca o türkiye de yaşayan en büyük filozof cahil der. Kopar kpar herşeyi bağlamından koparmaya çalısırken kıvran. Güzel oluyor. İnan sunları okuyup daşşanı öpeyim bu gizlinin dmeiyor kimse. O yüzden kıvranma tribune oynama. Ne hukuk ne tarih bilmeyen bir cahilsin. Yusufun türkiyenin en büyük filozofu olması da kurtarmaz seni.
Bu zihniyet cahil, projesiz, iftiracı ve yaftacı ancak yolsuzluk, alkol ve fuhuşu bilir ve herkese iftira atar. şaşırmadım sana keşke onun milyonda biri kadar vatanı için tedirgin olan biri olsaydın
Şeyde deseydin ''evlerine ateşler salsın, fetocu, vatan haini,155 i ararınnn'' aynı kafasınız. Adamın her yerde twitleri paylaşımları duyuro hudapar ile alakalı. Gelmiş kuş beyniyle adamı Türkiyenin en büyük felsefesici ilan ediyor akjfbashjfa ne içiyorsanız bana da gonderin hayatı güzel gosteriyor galiba.
Türkiyenin beka sorunusunuz Tanzimat fermanından beri. Ülkeyi siz kalkındırmamak için yırtınıp durursunuz o yüzden ülke bilimde teknolojide atılım yapar Kaan yapar hürjet yapar togg yapar, tb 3 ler , milgemler yapar hepsine birilerinin adına karşı çıkarsınız. Hüdapardan milyon kat daha büyük beka sorunusunuz.
Siz kim? Lan canım. Tayyip gelmeden önce bak bakiyim ordun dünyanın kaçıncı güçlü ordusuydu. Şimdi bak bakalım kaçıncı sıraya düşmüşsün. Üstelik senin üstündkiler gelişmemiş sen gerilemişsin. Aziz yıldırım neden çok zengin? Allahallaaa neden acaba. Aaaaa yoksa savunma sanayisi olduğundan olmasınn. Siz geri kafalı dümbükler sadece tayyip zamanı silah yapıyoruz sanıyorsunuz. Hiç şaşırmadım. Togg nedir? Tayyibin cümleleriyle soyliyelim.''tüm halkımızın rahatlıkla alabileceği araba yapacağız''. Aaa 1.900 bin civarı. Aynen bütün halkımız kolaylıkla alabiliyor Şu an. Ayrıca bunlara karşı olan kim? Gtunuzden düşman yaratıp inanmayın. Size silahı da yapan hayali düşman yaratan da yine sissizniz.
Sen cahil pozevenk acaba kıbrıs harekatı yaptın diye sana silah ve gıda ambargosu yapmıs olabilir mi ab ve amerika. Sizde beyin yok bilgi olmadığı gibi bu gibi şeylerle ufacık kafanızı beyninizi yormayın. Kıbrıs harekatında amborgo yiyince Türk milliyetçilerin başını çektiği bir grup vatansever devlet ile birlikte kafa kafaya vererek silah üretimine başlamıştır. Bilgisiz cahillere duyrulur. Bugun ismini duyduklarınız sadece artık bu işi açıktan yapıyor. Aizz yıldırım ve arkadaşlarını bi araştır internet var elinde.:ıkmış bana 70 yasında ölü karı ve amcaların soylediğin soyluyor. Tüp kuyruğu da desene ağzına vurayım bir tane.
Evet sömürgeci Amerika ve Batılı Efendilerin bize ambargo koydu bizde silah yaptık senin gibilerde yaptığımız silahlara karşı çıktı işte sizin kim olduğunuzu çok iyi biliyoruz
Oğlum delimisn :D Neden kendi kendine uydurup inanıyorsun kim karşı çıkıyor :) Haa bak suna var mısını mesela? Şu an silah üreten firmanın başında damat var. Sen bir KAAN uçağının maliyeti ne kadar ama hükümet kaç milyona satın alıyor? Bunu bilmek istemez misin? Aziz yıldırımın şirketleri halka açık ve şeffaftı. Ayrıca özel girişim olduğu için devlet gozetimindeydi. Ama hiç bir zaman damatı başına koyup giderlerin saklandığı bir dönem olmadı. Bunun açıklanmasını istemek silah karşıtığımı? Yoksa 3 kurus kazandığın vergiyi kimler cebine indiriyor bunu öğrenmek istemek vatan hainliği mi?
Belki maliyeti 3 milyon usd olan uçağı padişah 17 milyon usd ye envantere alıyor. Bunu kimse bilmiyor. Açıklama isteniyor devlet sırrı diye açıklanmıyor. Ama * ukraynasına satarken rakam veriliyor. Bunu hiç sorguladın mı?
Aziz yıldırımın ürettiği uçağa, ürettiği ihaya, sihaya, elektronik sinyal karıştırıcıya, uçak gemilerine , elektrikli togg gibi arabalara karşı geldik hıhı masal anlatıyorsun yaa😃😃 Aziz yıldırımın ürettiği uçağın adı neydi azize miydi ya da iha sihanın adı neydi ya da balistik füzenin bir isim uydursana baya uydurup geziyorsun😃😃
Maalllllll altyapısın olmadan nasıl üreteceksin? Sen bunlar başa gelip gelmez sıfırdan üretim mi yaptı sanıyorsun? Pardon ''mu sanıyorsun'' fazla oldu dimi. Ciddi ciddi buna inanıyorsun ahahaha yawww yemin ederim hiç ibr şey değil cahilliğiniz öldürecek beni... Bu adamlar altyapısını kurdu, geliştirdi.1970 lerin sonu 1980 lerin başı üretilmesi için çalısmalara başlandı.1990 da çalısmalar ve ham maddeler temin edilip ine o sıralar üretildi ilk iha. Şİmdi delikanlıysan adamsan gider araştıırırsın yazdıklarımı. Ama şok olup vayy be akp bnizi skiyormus cidden diyeceğini sanmıyorum.
Şimdi Selçuk Bayraktar, ASELSAN, tei, havelsan falan aziz yıldırımın projelerini çaldı dersin sen öyle bir beyin var sende hurafe yalan ve iftira üreten beyin😃😃
Ulan beyin fukarası denyo beni sinirlendirme. her sorun her cevabın cahillik dolu. Sen devlet olmadan silah ürettirilir mi bu ülkede sanıyorsun? hangi ülke de var boyle bir sistem denyo. Tabii ki devletin elinde ki bilgiler veriler kullanılarak aselsan kuruldu. Aselsan kurulmasaydı o silahlar yine üretilecekti. İstersen chp istersen de hdp gelsin ülkenin başına fark etmezdi. Fark eden ne biliyormusun. Padişahın devletin bünyesinden çıkarıp ozelleştirdi. Ve başına da damadını geçirdi. Bu sistemin nasıl işlediğini bilirmisin. Biliyorsan beni gtumden sksinler bilmezsin. Ben sana anlatıyım 25-30 senelik anlaşma yapılıyor bu ozel sektorle. Yani bu anlaşma birriğinde aselsan amerika ile anlaşıp gidip amerika da silah üretebilir. Bu ne demek biliyormusun? Türk hükümetinin 1970 ten beri edindiği bütün bilgi beceri ve tecrübenin gittiği ülkeye verilmesi kazandırılması demek. Kuş beyinli azcık düşünsene. 2004 te akp geldi başa 22 senede altyapısı olmayan bir sistem için yeni bir okul falan kurmalı ki muhendisler yetiştirsin dğeil mi? Hiç mi kafan basmıyor, Aselsan kaç yılında kuruldu mesela? Bak kardeşim. Cahil olduğunu kabul et. Ben sana üstünlük taslamıyorum. Doğru bilgiye ulaş diyorum.
Ne beyin fukarası insansın damat dediğin insan Amerikanın en büyük üniversitesi MIT yaniMassachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), 1861 yılında kurulan, ABD'nin Massachusetts eyaletinin Cambridge şehrinde bulunan, mühendislik ve teknoloji alanında dünya lideri olan prestijli bir araştırma üniversitesisi mezunudur. Babası Özdemir Sabancı bu ihaları yapmak için Necmettin Erbakanla çalışmalar yapmıştır. Erdoğanda ona kızını vermiştir sana mı soracaktı küçük beyin
Görüdnmü gerizkalı bana laf atacan diye kendi beyinsizliğini nasıl da 1 yorumla ortaya koydun. Bundan önceki tüm konusmalarımızı kendi beyinsiz aklına çöp ettin. Bende onu diyorum. Devlet bakiidir ve 1970 ten beri buraya eleman yetiştirilir çalısmalar yapılır. Kendi kendini gt edip bu kadar farkında olmayan birisi anca sizin gibi şakşakçılar olur işte. Özelliştirdi padişahın sana bunun eksilerini anlattım. Daha hala bana kafa direteceğine hakkına sahip çıkacağına padişahım ne eylemişse iyi eylemiş diyorsun. Beğeniyorsan oy vermeye devam et kardeşşş elini tutmuyoruz.. Ben bu çirkin migde bulandırıcı oyunun içinde olmayacağım.
Ben damadı seviyorum senin oy verdiğin fuhuşçu , belediyeleri soyan , projesiz , vatan haini kişiler gibi değil damadın bir projesi var senin neyin var kara cahil
Damadın elinde ki imkanları bana versinler yemin ederim sülalenin popon don alırım kanka. Damadı seviyorsan evlen ne diyim. Benim kime oy verdiğimi neredne biliyorsun. Ahhh pardon cahil bir akp li senin ne yaptığınla ilgilenmez dimi. Kendisi nasıl düşünürse oyle inanır :D
LSfhjasbf kanka hiç arkadaşın yok dimi. 500 yorum yapsam sıkılmadan cevaplayacaksın. Yani cevap verdiğin yokta oyle zannedeceksin. Ne diyim üzülüyorum. O yüzden canın sıkıldıkça yaz ben seni idare ederim.
Damada kimse imkan vermemiş sıfırdan başlamış yapmış. O para sende olsa fuhuştan , alkolden başını kaldıramazsın zaten beyninde ne proje var ki yapasın sıfırsın sen projesiz cahil
Kimse imkan vermemiş sıfırdan yapmıs...3-4 yorum oncesine bir bak. Sen siyaseti dünya düzenini bu işlerin nasıl yürüdüğünü falan zerre bilmiyorsun. Devlet rastgele seçtiği kişileri almaz. O kişinin 7 sülalesini tasarlar ve buna göre hareket eder. Rastgele değil hiç bir şey. Bunu anlayacak yaşa ve tecrübeye geldiğinde yeniden konusalım.
Ben siyasilerle çalıstım 5 sene sen ne iş yaptın? Oturup evdeki tablet laptopunun başından hiç ayrılmamıs makarna komurle desteklenmiş bir insansın sadece muhtemelen... Senin hiç giremeyeceğin yerlere mekanlara girip bırak şahit olmayı duymayuacağın konusmalara şahit oldum merak etme. Kendini kaf dağında sanıp matrixi falan çözdüğünü düşünen yemden başka bir şey değilsin kanks.
Bütün Türkiye sizin projesiz, hırsız , fuhuşçu , alkolik, bilim düşmanı , okumayan cahil, ve özgürlük düşmanı olduğunuzu biliyor ondan 25 yıldır oy vermiyor
Kimin çocuğu belli de sen hangi kaşmerdensin belli degl tarih bilmez bağnaz cahil
0
1 Yorumla
Soran
2 ay
Tarih lisans okudum, yakınçağ tarihinde yüksek lisans yaptım ama bir tarih kitabı okumamış senden iyi öğrenemedim seninki doğuştan😀 çünkü cahiller herşeyi bildiğini sanır
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, bu paylaşımdan bayağı öfke ve hayal kırıklığı aktığını hissediyoruz 😔 Atatürk, masonlar, gizli kimlikler, hepsi yıllardır komplo anlatılarının malzemesi oldu. Ama komplo anlatıları gerçeği açıklamaktan çok, duygularımızı beslemeye yarıyor çoğu zaman. Çocuk bayramında çocukları, nefretten çok eleştirel düşünmeye ve meraka çağırmak daha kıymetli geliyor bize 🕊️📚