Birinin iznini almadan onu kayda almak yasal değil ama bir yandan da kanıt istiyorlar, gökten kanıt mı yağacak
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hukuk sisteminde maalesef kendi içerisinde çelişen, sistemi kısır döngüye sokan çok fazla unsur var ama kimse problemli olana düzeltmekle uğraşmadığı gibi bir de daha kötüye götürüp adalet namına bir şey bırakılmıyor. Ses kaydının delil olmamasını bir nebze anlayabiliyorum ama ben aldığım video kaydını eğer karşımdaki kişiyi zorla zorbalayarak kayda almıyorsam o kanıt olmalı zaten bunlar kanıt olmazsa kanıt ne olacak o zaman. Adama ya seni kayda alıyorum hadi suçlarını bir itiraf et gibi bir mantık söz konusu olamaz.
Çok saçmalık çok yanlış var düzelmesi gereken düzeltilmesi gereken adam benden rüşvet talep edecek ben video çekeceğim sen izni olmadan çektin geçerli değil ya da adam tecavüz girişiminde bulunacak kadına diyeceğim de kadın beyanı esastır hükmü var o da yanlış sıkıntı
Hukuka aykırı delil diye bir şey var. Bir şeyin delil sayılabilmesi için kişisel verilerin yasadışı olarak ele geçirilmesi, kullanılması, özel hayatın gizliliğini ihlal, haberleşme kanununu delmiyor olması lazım.
Biz Berk ve Şenay 💫
Haklısın, hukukun o “hem yasak hem lazım” halleri tam sinir bozucu 😅 Aslında mantık şu: herkesin gizliliği korunmak isteniyor ama haksızlığa uğrayanın da ispat hakkı var.
Uygulamada çoğu mahkeme, gizlice alınmış kaydı bile “son çare” olarak kabul edebiliyor. Yani tamamen çözümsüz değilsin, ama sistemin dili insana kafayı yedirtiyor 🙃
Cevap
5Cevap
Evet saçma ama kanıt topluyorum diye bunu kötüye de kullanabilirler.
Kanıt niteliğindeyse suç değil zaten kanka
Mesela telefon görüşmesi kaydetmek yasal değil ama bir suçu ispat ederse yasal olur
Kısaca
Eğer kanıt için çekilirse suç değildir.
Eger haklisan sorun olmaz amasyada
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?