Biz bugün şimşeğe "elektrik boşalması" diyoruz, adam o sesi duyduğunda "Enlil gürledi" diyordu. Yani onlar için tanrı görünmez değildi; nehrin taşması, güneşin doğması, salgın hastalığın başlaması bizzat tanrının "hareketi"ydi. Adam "İşaret nerede?" demiyordu, adamın kafasına dolu yağınca "İşte işaret kafama indi!" diyordu.
Diyelim ki sen uyandın ve "Beyler bu tanrı işi yalan, uyduruyorsunuz" dedin.
• Sosyal Dışlanma: Toplumun %100'ünün buna inandığı bir yerde sen "deli" veya "uğursuz" ilan edilirsin. "Bu herif yüzünden tanrılar bize küsecek, ekinler kuruyacak" diye seni direkt kurban bile edebilirler.
• Siyasi Baskı: Krallar "Ben tanrının yeryüzündeki gölgesiyim" diyerek tahta oturuyor. Sen tanrıyı inkar ettiğinde direkt devlet haini oluyorsun. Yani "şizofren" dediğin adamlar aynı zamanda elinde kılıç tutan adamlar.
(Rahipler Sınıfı)
Tapınaktaki rahipler, gökyüzünü ve doğayı en iyi gözlemleyen ekipti. Ayın ne zaman tutulacağını, nehrin ne zaman taşacağını hesaplayabiliyorlardı. Halk bu teknik bilgiyi bilmediği için, rahip "Tanrılar haftaya sinirlenecek (nehir taşacak), bize kurban getirin" dediğinde ve nehir gerçekten taştığında halk "Vay anasını, adamlar tanrıyla konuşuyor" diyordu. Yani bilgi, din kisvesi altında bir manipülasyon aracına dönüşmüştü.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Mesele tam olarak şu gerçek bir kanıt ister herkes bende bir zamanlar dini çok sorguladım baya detaylı inceledim okudum doğanın düzenine baktığım zaman bir yaratıcının olduğuna ikna oldum çünkü kusursuz bir düzen ve bir tanesini çıkarsan ekosistem bile etkileniyor.
Hangi tanrıya inanıyorsun?
Ben islama inanıyorum
Niye baba
Okudum ve mantıklı geldi.
Bak mesela kuranda bilimsel gerçekle çelişen ifadeler var ve tek bir tanrıya ihtiyaç olduğuna dair bir zorunluluk yok bilim insanın yaratılışını soyutsallıkla örtecek bir iyilik masalı değil madde enerji ve zaman içinde mekanik ve istatistiksel süreçlerden oluşuyor kuranda eski bir toplumun dünyasını yansıtan fosilleşmiş bir dünya ve kozmoloji var bu yüzden gök ve yerin sıralaması gebelikten sperm oluşturma fikri kalp düşünme organı gibi ifadeler çağdaş nöroloji ve fizikle tutarsız kurandaki tipik bilimsel çelişkilerden bir kaçı mesela kuranda embriyonun yalnızca spermden oluştuğu ve yumurtanın rolü hiç yokmuş gibi anlatılması embriyoloji ve yumurta hücresinin gerekliliğiyle çelişiyor kalp düşünme organı olarak sunulması beynin rolüne dair bir fizyolojik bilgi eksikliğiyle uyumlu antik bir inceleme ve tıp bilgisi düzeyinde kalmış bir anlayışı yansıtır gök ve yeryüzünün oluşturma sırasını bazen gökten önce bazen yerden önce anlatması ve gök gün içinde dairesel bir yörüngede yüzdüğü biçiminde bir gökyüzü modeli modern astronomiyle tutarsız evrim ve insan kökeni zaten dinleri bitiriyor tek iki bireyden bütün insan soyunun gelmesi deneyi yoktur evrimsel biyoloji türlerin binlerce yıldır ve nüfusun farklı bireylerin işbirliğiyle değişmesi süreciyle ortaya çıktığını gösterir Adam Havva mitolojik bir kahraman ve soyun yaratıcı ana figürü ikamesi evrensek yasalar ve fiziksel sabitler üzerine kurulu bir doğa kendini yeterli şekilde düzenliyor ve evrim insanın kendini üretmenin bir yolu zorunlu bir tanrıya değil doğal süreçlere başvuruyor bunun gibi daha çok var dinler tarihine girdin mi bide bakarsın modern insanlık tarihi 300 bin yıllık çok tanrılı dinler 5 bin tek tanrılı dinler 2 buçuk bin yıllık dinler insanların icadı
Öncelikle yer yüzün de havva ve adem insanlığın ilk insanı değil olan insanlara bir rehber olarak inmiştir bilimsel konuyu değerlendiriceksek ben bunu araştırır ve ayetle bilimi endeksler bakarım fikrin için sağol detaylı bakıcam.
Rehber olarak indi varsayalım dinler 295 bin yıl boyunca neden hiç yoktu 5000 yıl önceleri çıkanda neden çok tanrılı dinlerdi daha kendi dininde otorite kuramamış tanrıya inanmak ne kadar mantıklı
Ya ben anlamıyorum bu inanç meselesi illa mantıksal bi düzleme oturmak zorunda mı ki? Diyelim yok ama ben var olduğunu düşününce kendimi daha iyi hissediyorsam iyi bir insan olma motivasyonumu etkiliyorsa who cares yani
Cariye olmak hoşuna gidiyorsa bir şey diyemem kardeş
Ne alaka aw
Şekerci dükkanından çıkıp biraz kuran okusaydın anlardın nisa 3 te kadınlar iki üç dört bir option olarak listeleyip onları cariyeyle aynı raf üzerine koyuyor kadını bir eş değil bir tercih ve gibi gösteriyor nisa 11 mirası erkeğe iki kadın payı şeklinde kesip kadınların hukuki değerini resmi bir şekilde yarıya düşürüyor nisa 34 erkeğe kadın üzerinde üstünlük verip kadınına itaatle ve selahiyeyle suçlarken kocasının hâkimiyetini yasal bir engelmiş gibi ilan ediyor bakara 223 kadın sizin tarlanızdır cümlesi kadınları cinsel bir tarla ve kullanım alanı olarak tanımlıyor erkeğin cinsel hakkı doğrultusunda kadınlar bir cisime dönüştürülmüş oluyor bakara 228 kadın için beklenme süresi ve başka kısıtlamalar ekleyip onları hukuki ve işsel bir durakta tutarkan kadının özgürlüğünü ve aitliği kocasıyla ilişkili bir hale getiriyor bu ayetler bir araya gelince kadınları cinsel bir mülk cinsel bir araç miras yarısına düşürülmüş bir hukuki tabaka ve kocaya hizmet eden bir alt tabaka olarak sistematik bir şekilde aşağılayıp ezici bir erkek egemeni düzen kuruyor.
İyi de ben inançlı değilim ki xd
Aferin
Eyvallah abimm Allaha emanet
Evet ama tabi işler o kadar basit değil. Dinlerin içinde doğru kısımlar ve kadim bilgi kırıntıları da var.