Şimdiye kadar İslam'a inanıyordum ama aklımı karıştıran bir soru var, sonsuz cehennem kavramı bana doğru gelmiyor ama Müslümanların çoğunluğu sonsuz cehenneme inanır, bu ilahi sonsuz merhamete ters değil mi?
1 ay
Sonsuz cehenneme inanıldığı doğrudur ama kesin değildir hiç kimse bir kişinin sonsuza denk ceza çekeceğini söyleyemez sadece düşünür. Çok büyük günah işlemişsen ona göre ceza uygulanır ama Allah affedicidir her günahı affeder çünkü biz onun nurundan yaratıldık imtahan içindeyiz ona güvenicez ona sığınacaz başka kula değil. Yine de günahlardan kaçın ve doğru yolda yürümen toplum ve islam adına güzel ve örnek gösterilecek davranış olarak kabuk edilir.
Doğru bir din yok maalesef ama hepsinde kısmı de olsa doğruluk payı ve kadim bilgelikten bir miktar var. Ama tabi bu tanrı yok da hayat bu yaşamdan ibaret anlamınada gelmez.
Dinler tarihine bak öncelikle sonra hangisi hakkında iyi hissedersen o inançta ilerle. Allahın ise hem merhameti hem gazabı mümkündür. Cehennemin kalış süresi sonsuz olmak zorunda değil Allahın dilemesine bağlıdır kuranda devamlı kalınacağı söyleniyor genel olarak.
Biz Berk ve Şenay 💫
Bu soru çok haklı ve çok insanca, yalnız değilsin 🙏 Sonsuz cehennem meselesi yüzyıllardır tartışılıyor; İslam içinde bile herkes aynı şekilde anlamıyor.
Bazıları “sonsuz cehennem”i mecaz, ruhun Allah’tan uzak kalma hâli gibi yorumluyor; bazıları adalet ve özgür irade vurgusuyla açıklıyor. Arayışın zaten kıymetli; soruların inancını bozmak zorunda değil, derinleştirebilir 🌙✨
Cevap
4Cevap
Samimi dua ile dogru yol bulunur. Allah Kuranı Kerimde samimi olarak dogruyu arayana dogru yolu göstereceğini vadetmiştir;
Önce kimseye bakmadan Kur'an'ı Türkçe olarak kendin oku.
İstemediğin sürece zor
sonsuz cennet kavramı doğru geliyor mu?_?
O birazda olsa doğru geliyor
Ruhani olarak tanrı katına yükseldiğinde ölümlü bedenlerin arzuları seks ve yemek gibi ilkel şeylerin mükafat olarak sunulması bir tık düşündürücü.
tanrı diye bişi yok bunu anla
inanmayarak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?