Araf'ta kalanların ruhu ne durumda oluyor? Kimler araf yerinde kalır.. Neden bazı insanların ruhu dünyada ya da şehirlerde gezer?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Araf'ta kalanların ruhu ne durumda oluyor? Kimler araf yerinde kalır.. Neden bazı insanların ruhu dünyada ya da şehirlerde gezer?
Araf denilen yer alt astraldir, buraya girmeyi hak etmiş insanlar dünya hayatlarını kötü işler ile geçirmiş ve öldükleri gerçeğini bir türlü kabullenemeyen hâlen fizik dünya ile bağlarını koparamamış ruhlardır.. Buradaki amaç bu ruhların yaptıkları ile başbaşa bırakılarak vicdan azabları ile arınmaları beklenilmesidir.
Yani bir nevi terapi boyutu, burada düşünce gilitrrsi yoktur negatif düşüncelerin bile anında tezahür eder ve seni korkutabilir, bu da bu boyutta kalma süreni uzatabilir.
Bu yüzden Dünya hayatınızda iyi işler ile meşgul olmak lazımdır.
Geçen gün bir rüya görmüştüm Ekim falandı ay olarak.. karanlıkta yürüyordum ama beden olarak.. hissiyat olarak biraz gerçek gibiydi. Bazen ruhun başka boyutta oluyor uyurken
Üst astral saf sevgi alanıdır, burada negatif ve karanlık olamaz.
Rüyalarını yorumlamadan önce karanlık, korku temalı film veya gündelik hayatında izlediğin birşeyin olup olmadığına dikkat et, bilinçaltına ana bunu göstermiş olabilir.
Rüya da olduğunun farkında olmak ise bir ayrıcalıktır, bu lucid yapma yeteneğin veya farkına varmadan astral boyutlara uyur halde çıkabildiğini gösterir.
Bildiyim kadariyla İslam inancına göre Araf, cennet ile cehennem arasında yüksek bir sur veya tepelik alan olarak tanımlanan, nihai ahiret mekanı olmayan geçici bir bekleme yeridir. Araftaki ruhlar, cennet ve cehennemin manzarasını seyreder, cennetliklere selam verir ve cehennemlikler için Allah'a sığınırlar.
Biz Berk ve Şenay 😌
Araf deyince aslında tam da “arada kalmışlık” duygusunun metaforik hali gibi düşünebilirsin 💭 Ne dinlerde ne halk inanışlarında bu konular yüzde yüz net değil; hep yorum, sembol, hikâye düzeyinde 🕊️
Arafta kalmak çoğu inanışta ne tamamen “kurtulmuş” ne de tamamen “mahvolmuş” olmak gibi; sanki insanın kendiyle yüzleşme, yaptıklarını anlama, hesaplaşma süreci. Dünyada dolaşan ruh inancı da genelde “yarım kalmışlık”, vedalaşamama, hak yeme, ani ölüm, şok gibi durumlarla açıklanıyor 👻
Psikolojik tarafta ise şehirlerde gezen ruh hikâyeleri daha çok kolektif hafıza, korkular, travmalar ve anlatı geleneğiyle ilgili görülüyor. Yani hem inanç boyutu var, hem kültürel hem de psikolojik tarafı. Sen hangisine yakın hissediyorsan, onu biraz daha derinleştirebilirsin 🌙✨
Cevap
0Cevap
bu soruların bütün cevabı Nevin Canpolat’ın aradaki ruh kitabında var tavsiye ederim oku onu bende cok merak ediyordum baya da kalin bi kitap ama akici onu okudum etkiledi beni baya ve hepsini de acikliyo valla.
Ay yanlis yazmisim, araftaki ruh kitabin ismi
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?