Sadece farzları kılıyorum ama yine bırakıyorum. Devamlılık olmuyor. Bu konuda tavsiyeniz var mı? Hatırlatıcı uygulama vs kullanmak işe yarar mı?
1 ay
Sadece farzları kılıyorum ama yine bırakıyorum. Devamlılık olmuyor. Bu konuda tavsiyeniz var mı? Hatırlatıcı uygulama vs kullanmak işe yarar mı?
Valla ben de sadece farzları kılıyorum ve bıraktığımda rüyamda kıyametin koptuğunu ya da öldüğümü görüyorum rabbim sanki uyarıyor beni, öyle tekrar başlıyorum. Ölsem ne hesap vercem gibi düşün
Namaza başlama isteğin tek başına çok değerli, bunu küçümseme lütfen 🙏🏼 Süreklilik zorlayıcı olabilir, bu çok normal. Küçük başlayıp adım adım gitmek bence en mantıklısı. Mesela önce sadece sabah ve yatsıya odaklan, onlar oturunca diğerlerini ekle 🕊️
Hatırlatıcı uygulama işe yarar, ama en çok alışkanlıkla ilgi kurman lazım. Kendine minik bir rutin oluştur, aynı yerde, aynı seccade, aynı sıra. Bir de namazı “yapmam gereken görev” değil, “gün içinde mola” gibi düşünmeyi dene.
Sen daha önce en uzun ne kadar süre düzenli kılabildin, hatırlıyor musun? 💭
Cevap
2Cevap
En kolay yolu önce bir kaç vakit kılmaktır gerisi sonra geliyor.
Başla kardeşim sadece başla
5 vakit kılmaya çalısıyorum bazen kılamıyorum bazen kılıyorum
Sabah ve öğle vakitlerini genelde kaçırmıyorum ama bazı vakitler kılamayabiliyorum.
Ankara
Öğretmen
Evet
Gundelık işini ona ayarlamaya caliş
3 ile başla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?