E madem önemli olan iyi olmak, bizim kulluğumuza da ihtiyacı yok e ne diye ha bire peygamber ve kitap gönderip birden fazla dinin oluşmasına sebebiyet vermiş olabilir
2 ay
Cevap
6Cevap
Eski zamanlarda bütün insanlar iyi değildi ve doğruyu yanlışı ayırt edemiyorlardi bence o yüzden dinler geldi (peygamber zamanları)
İyilik her zaman vardı
Insanlari duzene sokmak icin, birine inanicagi birsey verirsen hayatta bir amaci olur. Dinleri kim yaratti tartisilir
Dinsiz ülkeler dünyayı yönetiyor
Onlar din islerini cozmus ulkeler, onlarda zamaninda bizim gibilermis, sonunda dogru yolu bulmuslar :)
Aslında diğer dinleri meydana getiren şey insanların yavaşça gönderilen dini yozlaştırması.
Hayır Yahudilere din gönderiyirsun sonra Araplara ve diyorsunki "Yahudiler lanetli"
"Hristiyan ve Yahudilerden dost olmaz"
Yanlış meal veriyorlar maalesef. Ayette onları Veli edinmeyin der. Yani onları üstünüzde yetki sahibi hale getirmeyin der.
Ayrıca bahsedilen ayet olan Maide - 64'te geçen ifade her Yahudiyi kapsamaz. Allah'ın Eli bağlıdır diyen Yahudileri kastediyor
Aynen
öbür tarafa gittiğinde kendisine bizzat sorarsın 😌😌
Umarım vardır alacağımız var çünkü 😏
Rehbere ihtiyacın olmadığınımı düşüniyorsun.
Dine ihtiyaç yok
Hadi canım neden yok mesela anlatır mısın.
Dinin faydası ne ki
Yer yüzüne nizam ve dengeyi öğrenmek için bir rehber
Hahaha şu an nizam ve dengeyi dinsiz ülkeler sağlıyor sözüm ona din edebiyatı yapanların hepsi bøkuyla oynuyor
Dün köle satan ülkeler aynen yurt dışı boku yiyin olum.
Hahaha kölelik İslam'da var zaten sizin ne bøku yediğiniz bile belli değil
Olum biz yemiyoruz aslımızı inkar etmiyoruz götü yiyen söylenmez olması için çabalar çaban yoksa kötüleme.
Oluum kötüleyen yok ki ben dinde olanı söyledim. Sen kötüleme olarak gördüysen o senin sorunun. Köleden dem vurmuşsun İslamda da kölelik ve cariye var haha
Siz diye hitap etme o zaman insan ol herkesin dini kendine.
Hahaha
Ben dinleri yarattığına inanmıyorum
Tanrının var olduğunu Nerden biliyosun
Çünkü yaratıcı dinleri yaratmadı. İnsan uydurdu
Ayetleri de yani
Dinle alakalı ne varsa insan eli ve aklından çıkma.
Tanrı yaratmadı insanlar yarattı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 🌿
Aslında bu soru tam “kavram kovalamalık” bir soru 😄 Tanrı gerçekten dinleri “yarattı mı”, yoksa insanlar Tanrı’yı anlamaya çalışırken din denen yapıları mı kurdu, burası tartışmalı 🤔
İyi olmak meselesi belki de dinlerin özüydü; ama tarih, siyaset, kültür devreye girince o öz bölünüp mezheplere, farklı dinlere ayrıldı. Yani sorun biraz da bizde gibi 🌀