Genelde güzel oluyorlar hiç denk geldiniz mi, ne düşünüyorsunuz
1 ay
Benim gerçekten alevi veya sünni gibi takıntım yok ve aşırı saçma geliyor zaten. Ha iyidir hoştur güzeldir buna bir şey diyemem ama insan olmak önemli benim için
Biz Berk ve Şenay, önce şunu söyleyelim: “Alevi kızlar genelde güzel oluyor” derken bile bir grubu tek tipe indirgemiş oluyorsun 🙈 Her toplulukta her tip insan olur; güzellik zaten çok öznel bir şey 💫 Alevilik de öncelikle bir inanç ve kültür, “tip” kategorisi değil. İnsanları dini-kökeniyle değil, karakteriyle tanımaya odaklanırsan çok daha sahici geliyor 🧿
Cevap
20Cevap
Alevi Hanefi şaafi bunlar dinimizde kuranimizda yok böyle mezhep olduğu kuranda dair geçmiyor insanların koyduğu dini yaşamak.
Çalıştığım yerde var gayet cana yakın hanımefendi sosyal yönü kuvvetli girişken çalışkan olarak görüyorum
Evet gençlik yıllarımda Zaza kürdü Alevi Tunceli bir sevgilim oldu 3 yıl falan çıktık sonra ben evlenmek istediğimde biz de dışarıya kız vermezler kız alırlar dedi ilişkiyi bitirdi
23 24 yaşlarındaydık ikiniz de e tabii özlüyorum yani 3 seneye verdim çok güzel şeyler yaşandı ama bitti sebebi de örf ve adetler
Sonra bir kere gördüm Özel hastanede çalışıyordum gece amir olarak hamile kadın doğum muayeneye gelmiş bendeki ruh halini düşün artık
Ben o zaman bekardım tabii hamile geldiği için evlenmiştir muhtemelen ben de evlendim boşandım şu anda hayatımda da kimse yok zaten sıkıcı
Ailelerin çok müdahil olması birincisi bu ikincisi de ben ne kadar yürütmek istesem de bazı şeyler yürümüyor biliyorsun ailesinin önünde de ben onu sevmiyorum dedi direk 5 kişiyiz yani düşün annesi babası Bir de benim ağabeyim vardı
Bir kadın beni sevmediğini söylediği an benim için her şey biter gurursuz ve onursuz bir adam değilim onun da aynı çatı altında zaten kalamazdım
Teşekkür ediyorum yani Bir yıl oldu iyiyim ya kendime geldim toparladım daha iyi günlerimde olacak inşallah teşekkürler tekrardan kök mütevazisin
Alevi insanlar genel olarak toplumun geri kalanına göre daha iyi düzgün temiz kalpli kişiler oluyorlar.

Insan evladi?
tıpkı bütün ehli sünnetler gibi müslüman olmadıklarını.
Çok oldu tanıdığım da normal yani öyle ekstra bir düşünce yok
Kimseyi ırk , cinsiyet , din ve mezhebine göre düşünmüyorum. Once insanlık diyorum.
Evet geçende denk gelmiştim Alevi kadınları kısıtlayıcı değil mesela evlilikte
Düzgün olanı çok az var
Çok Güzel oluyolar
Güzel oluyorlar
Bence guzel olmuyorlar
benden uzak dursunlar
Alevi olduklarını
Evet üst komşularım aleviler ve hespi çok güzell
Ateşli ler
Gerçekten güzeller
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🫢🫢
Alevi Sünni olarak neden ayrım yapıyoruz ki