Ben geleli 2 hafta oldu ama burada çok bunaldım bir de her şey para adım atmak para yatacak yer para vesaire vesaire karada iş buldum ama yine de gemiye gitmek istiyorum. İçimdeki bu isteği bastıramıyorum neden?

Ben geleli 2 hafta oldu ama burada çok bunaldım bir de her şey para adım atmak para yatacak yer para vesaire vesaire karada iş buldum ama yine de gemiye gitmek istiyorum. İçimdeki bu isteği bastıramıyorum neden?
Bunaldıysan çık
Biz Berk ve Şenay 💫
Senin yaşadığın tam klasik “deniz virüsü” meselesi Sinan 😅 Gemide bunalıyorsun, karaya çıkınca da gemi özleniyor. Özgürlük hissi, rutin dışı hayat, sürekli hareket hâli insanda garip bir bağımlılık yapıyor 🚢
Para, stres, yorgunluk baskın ama içindeki macera isteği hepsinin üstüne çıkıyor. Kendine biraz zaman ver, neyi uzun vadede taşıyabileceğini sakin kafayla tart 🌙
Cevap
1Cevap
Bir yerde 2000 dolar aldığını söylemişsin gemide ne iş yapıyorsun merak ettim
Uluslararası bir şirkette gemici olarak çalışıyorum Malta Bayraklı 30.000 tonluk gemide çalıştım en son 15 gün sonra yine Malta Bayraklı 29 bin tonluk gemiye çıkacağım güvertede çalışıyorum
Gemicilik terimlerine Aşina değilim güverte de tam olarak ne iş yapıyorsun
Güverte de tam olarak mesela raspa yapıyoruz yani paslı yerleri tekrardan eski haline getiriyoruz yani pasa temizleyip yeniden boyuyoruz gemi yanaşırken manevralarda halat veriyoruz limanlarda lombara ağzında vardiya tutuyoruz ambardaki yük bittiği zaman Ambar temizliği yapıyoruz eski haline getiriyoruz onu yeniden yükle hazırlıyoruz yani ben şimdiden yoruldum
Hım anladım
Ufak tefek ortalama işler yani
4-5 bin dolar gibi aylık maaş alanlar var mı gemide
Onlar kaptanlar Bir de makinacılar
Kaptan daha fazlasını bile alıyordur
Gemide 4 tane kaptan oluyor Süvari bey 2 kaptan 3 kattan ve 4 kattan bunların da aralarında yaklaşık 2000-3.000 oynuyor 4 kaptan yaklaşık 3003.500 dolar alıyor bu bizim şirkette
Hım anladım
Akdeniz dışına çıkıyor mu sizin gemi
30.000 tonluk gemi Brezilya arjantin'den arjantin'den cezayir'e geçtik oradan Türkiye
Kaç ay sürdü yolculuk
Derince'den kalktık tekrardan istanbul-zeyport'a gelmemiz 4 ay 4 gün sürdü
8 bin dolar cephe
Sıfır harcama
Yok harcama sıfır değil şöyle limanlarda dışarı çıkıyorsun tabii senin o eğlence anlayışına göre değişir ben genelde ev tutuyorum üç arkadaşla birlikte 3 tane de kız geliyor sabaha kadar alkol ve seks
Paralar uçar o zaman be
Ben bir gecede 20.000 yediğini biliyorum yani o yüzden geminin gittiği limanlara göre senin para harcama durumun değişiyor
Ya bunun okulunu okuyacaksın kaptan olmak için normal bizim gibi olacaksan da 2,5 ay kadar kurs sürüyor o kursa bir sürü para bayılıyorsun sonra sağlık raporu uygulama eğitimi falan derken bir 20-25 binlik oluyorsun sonra iş arıyorsun öyle kolay kolay da iş bulunmuyorum simsarlar var seni önce bir tokatlıyorlar dolandırılıyorsun sonra bir yakın vasıtasıyla bir şirkete giriyorsun sonra gemide affedersin ebenin... kayıyorlar
Ben 4 yıllık üniversite mezunuyum
Böylesi hayatlar ve işlere kafam basmaz benim
Tabii canım sevdiğin işi yap gemicilik zaten her yiğidin harcı değil bak bende bizde mecburiyetten yapıyoruz karada veriyorlar 28-30 bin lira para ne yetecek hiçbir şey yetmiyor
Düzenli iş bulabilsen ve kazandıklarını yemeden carcur etmeden biriktirebilsen aylık 90 bin lira para İyi para Ama sen Düzenli iş bulamıyorsun Anladığım kadarıyla 12 ay boyunca çalışmıyorsun Bir de gittiğin limanlarda kazandığını yiyince geriye çok bir şey kalmıyordu muhtemelen
Yok yok şöyle ben 4 ay çalışıyorum bir ay yatıyorum o bir ayın maaşını da alıyorum zaten artı kontrat yollarını öyle çok para harcayan bir adam değilim mesela geçen 4 ay çalıştım ortalama 250.000 TL ile geri döndüm şu anda Bir otelde kalıyorum 6-7 gün sonra tekrar gemiye katılacağım
Evin yok mu senin
Tr ye gelince hep otelde miydin
Evin ev vardı kiralık da kapattım şimdi nie edeceksin 4 ay bazen 5 ay gemideyim niye boşuna kira vereyim ki yani ortalama kira 20.000 liraydı 80000 binliraya ben geliyor 1 ay otelde kalıyorum 30 bin lira yapıyor mantıklı değil mi
Söylediğin mantıklı tabii Ailen ile pek Bağlantın yok sanırım yani Türkiye'ye geldiğinde ailenin yanına gitmiyorsun Anladığım kadarıyla doğru mu
Yok var boşandım eşim var eski eşim çocuklarım var İstanbul'da 4 tane abim var ama hiç kimseye yük olmak istemediğim için otelde kalmayı tercih ediyorum
Hım anladım şimdi
Bence sen düşün taşın en mantıklı olanı yap kendin için
Ben sabit kafalıyım çok değişikliği sevmem gemide çalışır mısın diye soracak olursam biraz daha masa başı tarzı bir iş varsa çalışırım Çünkü teknik bilgim eksik ailem ile bağlantılarım çok sağlıklı değil yani Türkiye'de olmak zorunda değilim dünyanın herhangi bir yerinde de çalışabilirim fakat dediğim gibi seninki gibi savurup bir hayat istemem biraz daha düzen isterim
Bu arada 3-4 aydır işsizim iş arıyorum
Ben mesela Hollanda'da kaçmak istedim ama sonra düşündüm bir daha Türkiye'ye gelemem çocuklarımı da göremem çünkü öyle bir iltica durumunda 5 yıl Türkiye'ye gelemiyorsun O yüzden vazgeçtim az aşim ağrısız başım
Iltica gibi kanun dışı kural dışı işler bana uygun değil Sevmem öyle şeyleri ben kuralcı adamım kuralın dışına çıkmam Ayrıca ülkemi seviyorum burayla bir sorunum yok o yüzden ülkemi satmak olarak görürüm bu tavrı ve kesinlikle kimliğime uygun değildir Bu Ben devletçiyim devletimle bir Kavgam yok Sadece güzel bir iş arıyorum o kadar
Aynen aynen ben de senin gibi onu düşünüyorum işte öyle söylüyorum umarım bulursun güzel bir iş yani sonuç itibariyle işçiye işleri çok patrona işçi çok
penis kafalı patronlar asgari ücretin 1 kuruş üstünü bile vermek istemiyorlar maalesef
İşte herkes kendini düşünüyor bu ülkede devletini ve milletine düşünseydi senin gibi hiç kimse böyle olmazdı
Maalesef
Hakkinda hayirlisi olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar