Sizce üniversitede en zor bölüm hangisidir ? Aslında hepsi zordur ama en çok hukuk diye düşünüyorum. Sizce okuması en zor bölümler nelerdir?en zor üniversite bölümleri
Selamlar. Her öğrencinin eğitimdeki kapasitesi farklıdır. Herkes kendine göre yeteneklere sahiptir. Bu yüzden herkes için en zor bölümler değişiklik gösterebilir. Yine de en zor olduğu konusunda hem fikir olduğumuz üniversite bölümleri illa ki vardır. En zor üniversite bölümleri listesini sizler için paylaşacağım.
Okuması En Zor Üniversite Bölümleri Hangileridir?
okurken zorlayan bölümler
Okuması en zor bölümler sırasıyla şu şekilde.
Tıp Fakültesi: Eğitim süresi ile en uzun eğitim anlamız gereken fakültedir. Ayrıca eğitim hayatınız boyunca devam eder. Her zaman kendinizi güncel tutmak için çalışmalısınız. Güçlü bir ezber yeteneğine sahip olmalısınız. Doktorluk mesleği stresli bir iş hayatını da beraberinde getirir. Bu yüzden tıp okuyan öğrenciler eğitim süreleri boyunca psikolojik açıdan da kendilerini eğitmeli ve stres yönetimini öğrenmelidir.
Hukuk: Hukuk her zaman güncellenen bir bilim dalıdır. Hukuk okuyan kişilerin her zaman kendilerini güncel tutması gerekir. Ayrıca ezber yeteneğine de sahip olmalıdırlar. Onca kanunu akılda tutmak kolay değildir.
Eczacılık Bölümü: Eczacılık okuyanların öğrenmesi gereken binlerce ilaç bulunmaktadır. Sağlık sektörünün bir koludur ve büyük önem arz eder.
Diş Hekimliği: Sağlık sektörü mesleklerinden biri olan diş hekimliği en zor mesleklerdendir çünkü insan hayatıyla ilgilenmektedir.
Fizik Bölümü: Fizik zor bir bilimdir. İlgi alanı olan insanlara bile zor gelir. Bu yüzden üniversite en zor bölümler arasında sayılır.
Fizik Mühendisliği.
Kimya Mühendisliği.
Makine Mühendisliği.
Matematik.
Matematik Mühendisliği.
Moleküler Biyoloji ve Genetik.
Elektrik Elektronik Mühendisliği.
İnşaat Mühendisliği.
Endüstri Mühendisliği.
Bilgisayar Mühendisliği.
Hava ve Uzay Mühendisliği.
Sağlık sektörünü ilgilendiren bölümler, ezber gerektiren bölümler ve mühendislik bölümleri için en çok bölümler diyebiliriz. Bazı öğrenciler çok zorlanacaklarını bildikleri halde bu bölümleri seçiyorlar. Unutmayın önemli olan en zorunu yapmak değildir, yaptığın şeyi en iyi şekilde yapmaktır. Bu yüzden bölüm seçerken kendi yeteneklerinize önem verin.
Fiziktir. Diğer bir çok bölümde çok çalışmakla ve ezberle bir yere gelebilirsiniz ancak fizik bölümlerinde ezberlere ve basma kalıplara yer yoktur. Çoğu mekanizmayı anlamak için yeri geldiğinde soyut düşünmenin sınırlarını zorlamanız gerekebilir. İleri matematik bilgisini olaylarla uygulayabilmeniz gerekir ki bu başlı başına anlaması zor bir iştir, hele hele konu kuantum mekaniği ise zaten mantığınız pek bir işe yaramayacaktır. Fizik bölümüne ek olarak, mühendislik fiziği bölümünde de (Türkiyede Fizik mühendisliği adıyla bilinir) aynı durum geçerlidir. Bu dediklerim sadece bir elin parmaklarını geçmeyen üniversiteler için geçerlidir. Yoksa her yerde zordur demek istemiyorum.
1-tıp, 2-hukuk, 3 iktisat Şimdi diyeceksiniz ki tıp ve hukuku anladık da iktisat ne alaka dışarıdan çok zor bir bölüm değilmiş gibi görünse bile derslerinde üst seviye de matematik, çok fazla ezber, iyi yorum yapabilme ve mantık gerektirir.
Ajdar'ın bile mühendis olduğu şu ülkede ne olur mühendislik fakültesinin zor olduğunu söylemeyin. Bende mühendislik fak. bitirip o adamla aynı klasmanda olduğum için çok pişmanım.
Saçmalama lütfen mühendisliğin saygınlığını bu şekilde konuşarak düşüremezsin. Okuyan da sanacak ki dört işlem yapıyoruz. Ajdar diplomasını bakkaldan mı almış kaç senesinde almış bilemem. Okuduğum bölümü bilirim ki fizik matematik az biraz da kimya ne ararsanız İnşaat mühendisliğinde var bilgi yükü değil yani bizim ki analitik düşünme, hesap yeteneği,... düşünün ki doktor bir hastayı mühendis o doktorun da için de olduğu o binayı ayakta tutar.
hukuk, tıp gibi bölümler ağır çalışma gerektirir. fizik, matematik gibi bölümler o ağır çalışmanın yanında çok ciddi konsantrasyon ve kafa gerektirir.
kafası ortalama çalışan biri doktor olabilir, avukat olabilir ama fizikçi olamaz. çünkü iş doğa bilimlerine geldiğinde senin görevin yeni şeyler üretmektir.
genelden farklı olman, farklı düşünmen, ortaya çıkarman, yaratman gerekir.
doğa bilimleriyle sosyal bilimler aynı cümle içinde bile yer alamaz. doğa bilimlerine hakarettir.
Evet katılıyorum da. Tıpın zorluğu konuların anlaşılması değil bilgi yükü 3 haftada 1, 300 sayfadan sınava giriyoruz, sınavdan çıkınca 2 gun boş, bazen sınav salı oluyor, çarşamba yeni komiteye basliyoruz, 5 haftalıksa o komite 500 sayfa yani hafta basina 100 sayfa. Sonra bitmiyor sene sonu hepsinden (3000 sayfa) sınava giriyoruz o 1 sınavı gecemezsek bizim icin yaz baslamadan bitmis oluyor yazin sonuna dogru bute giriyoruz eger ondanda gecemezsek direkf sınıf tekrarı
Hukuk çalışma gerektiren bi' bölüm. Bazı dersler ezber ama her ders için o ezberlediğin bilgileri uygulatıyorlar sana. Yani sadece ezberlemiyorsun aynı zamanda öğrenmiş de oluyorsun. Son gün çalışmakla kesinlikle olacak bi' bölüm değil. Sürekli çalışman ve haberleri takip etmen gerek.
Net veterinerlik fakültesidir. Binlerce hayvan, her hayvanın farklı türleri, hepsinin farklı anatomisi, farklı hastlalıkları mevcut ve neredeyse hepsini bilmek zorundasın iyi bir veteriner olmak istiyorsan. Ayrıca veterinerlerde bölüm ayrılmadığı için tıptaki gibi ( göz, kulak burun, üroloji, diş hekimliği vs) hepsini bilmen gerekiyor o yüzden 5 yıldan 8 yıla kadar uzayabiliyor okuması. Birde tabiki insanlarla ( hayvan sahipleri) uğraşıyorsun. Kesinlikle okuması ve yapması en zor meslek diye düşünüyorum ve devlet tarafından emeklerinin karşılığını alamadıklarını düşünüyorum.
Tip hukuk vs gibi bölümler evet zor ama ezbere dayali sayfalarca seyleri ezberlemek zorundasın belkı ama sonuc olarak kendınıde yirtsan ezberlersın ama matematik bölümü gercekten kafa patlattigin bir bölüm ezber işlemıyo oyüzden en zor bölüm matematik bolumudur fizikte muhtemelen böyle matematik bölümü saç beyazlatir arkadaslar bir ay ders calisip 20 aldiran bölümdür net sakın lisede matematiginiz iyi diye gaza gelmeyin matematik bolumunde bir tanesini bile bidaha gormuyorsunuz bölüme baslayinca hayatınız boyunca gordugunuz matematik bunların yanında nokta gibi geliyor
A 'dır herhalde.Dirsek çürütüyorlar senelerce.Ama kendimden de örnek vereyim ben Besyo öğrencisiyim bizde de fiziksel yorgunluk oluyor acaip hoplayıp zıplamaktan.
Kafasının basmadıgı her ders kisiye zor tıp diye sınırlama yapılmamalı bence :)
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
itü bilgisayardayım.Abim tıp son sınıf öğrencisi.Onun 4 te biri kadar çalışsam okulu 1.likle bitiririm.O sınıfı zar zor geçiyor.üstelik benden de zekidir.
Net matematik ve fiziktir.. uygulama dersleri neredeyse çok az olan işi teori ispatla kaynayan matematik bölümü ve evrenin kodlarını matematiksel diller döken fizik bölümü.. sayfalarca teoriler sayfalarca ispatlar...
Hukuk :) okumayan bilmez bir sınavımız 1000 sayfadan sorumluyuz mühendislik felan ne * itü mühendislik ve odtu harıcı hıkaye fizik matematık ogretmenlık gıbı tek dal. Tıp gerçekten zor fakat hukuk bı ayrı be...
o mantıkla avukatlıkta Ankara Hukuk harici hikaye 20 net matematikle hukuk kazanmış adam geliyo itü odtü harici mühendislik hikaye diyo yakında döner +boşanma davası 3 lira olacak haberi yok
ODTÜ’yle İTÜ harici mühendislik hikaye mi 😅 diğer üniversitelerde zaten konular farklılaşıyo dört işleme dönüyo aynen. Ağırlaştırılmış fizik ve matematik harmanı söz konusu mühendislik bölümlerinde. geometri analitik düşünmen lazım Kimya da var. O lise de korktuğunuz zor gelen matematik fizik var ya çok farklı boyutta çıkıyo mühendislikte karşına düşün yani lise de zor gelen fizik ve matematik...
hukuk hava -civa. tıptaki sistem matematiğe gelsin yani ders usülü sınıfta kalmak matematik sittin sene bitmez. mühendislik ve fiziğin zorluğu yine içindeki matematikten gelir.