Kro kelimesi aslında neandertallere benzeyen ve insanın evriminde bir zamanlar var olmuş ve sonra ortadan yok olmuş eski bir insan ırkı olan "Cro Magnon" dan gelmektedir. Şu açıklama daha aydınlatıcı olur:
Cro-magnon sınıflaması, 30.000 yıl önceye kadar yaşadığı tahmin edilen bir ırktır
buymuş aslı25 Yorumla- +1 yıl
Senin yalanini seveyim
- +1 yıl
Kiro. Kurtce arkadas dost demek. Turkcede. Kirrroo. Olarak gorgusuz. Kaba. insani icin Krrrooo. Denir.. Yani bir dilde arkadas bizim dilimizde ise. Kaba gorgusuz anlamina. geliyor
- +1 yıl
Krrrooo. Asli bu konuyu acan arkadas bunu sormus. Kurtce arkadas. Kiro. Turkce. Kaba gorgusuz anlamina. Kirrrooo. Oluyor. Senin. Dedigin. Neanderthal. insanlar oluyor olmali
En İyi Cevaplar
Tipsiz boynunda zincir göğsünde aşırı kıl olan üzerinde palmiyeli gömlek giymiş aşırı kilolu insan bence.
10 Yorumla
+1 yıl10 Yorumla
+1 yıl
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
56Cevap
+1 yılkıro kelime anlamı olarak kırsal kökenli kişilere denir. ancak zamanla aşağılayıcı bir sıfat anlamı kazanarak görgüsüz, bön, kaba, kültürsüz kimseleri tanımlamak için kullanılmaya başlanmıştır.
apaçiler ise eski bir amerikan kızılderili kabilesinin adıdır günümüzde daha çok giyinişleri ve saç modelleri bu kızılderililere benzetilen insanlara da apaçi sıfatı yakıştırılmıştır ayrıca bu kişiler varoşlardan gelen, yozlaşmış, kimliksiz, kültürsüz kişiler olduğundan birine apaçi dediğin zaman bu sıfatların hepsi aynı mana da kullanılır hale gelmiştir.02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılYani apaçi ve kıro genelde aynı anlamda mı kullanılır demek istedin?
- +1 yıl
aynen öyle apaçi yeni çıktı zaten önceden zonta denirdi sonra kıro oldu şimdi de apaçi çıktı :)
Diğer konusunda 3,6b cevap paylaştı. literatürdeki anlamını beyni olmayan adam söylemiş..bende sana sokak arası kro tanımını yapayım..
genellikle kara kıllı üzerinde çakma dior veya armani pazar işi kıyafetler altına kundura giyen..yolda gördüğü kızlara "garıya bah la bu yatahta ne oynar biliyonmu lö lö lö" diye bir eliyle zikini kaşıya kaşıya gezen,uzun saçlı birini gördümü "topa bah la" diye düşünen enteresan ve üzerinde düşünülesi yaratıktır..11 Yorumla- 10 Yorumla
+1 yılKro=toplumumuz önyargılı toplumdur birde özenti bir milletiz şimdi zihinlerde batı kültürüne uymayan her insan kro gözüyle bakılıyor buda insanlara kro denilmesinin kültürde yozlaşmış bir millet olduğumuzu gösterir ben özenti değilim kıroyum para bende değil ama :D :D
02 Yorumlaçok haklısın evet kendimiz olmalı türk müslüman genci ama ilim ve vs konularda da örnek almalı avrupayı bende onlara göre kıro yum
haklısın
+1 yılBen demek merhaba canım
img.blogcu.com/.../omertoto_tur2645ul1%5B1%5D.jpg00 Yorumla
+1 yıl"kıro" nun popüler kültürün aşındırdığı beyinlerin mahsülü bir versiyonu olduğunu biliyorum.
biraz tecahül-i arif :)) ama aslen kıro kürtçede erkek oğul demektir :))) çok tabir varda :D ben akla gelen oncu olanı soylım dedım :))00 Yorumla
+1 yılMerhba gülxx,
Bence ''Kro'' Diye Bir Kavram Yok, Bu İnsanların Konuşma Tarzı, Davranışları Veya Giyinişlerini Çok Kaideye Alan, Hor Gören Bencil İnsanların Oluşturduğu Üç Harften İbaret Birşey, Üzücü.10 Yorumla
+1 yılKısa bir araştırmadan sonra bu anlama geldiğini buldum 'Kıro', genellikle bir sevgi ifadesi olarak erkek çocuklara söylenen 'oğlum' veyahut bazı yörelerde 'canım' anlamına gelen Kürtçe 'Kuro' kelimesinden türemiştir.
25 YorumlaAnlamı değişmiş çoğu insan bunu kaba insan olarak bilir sen sorunca merak ettim bir araştırayım dedim
Teşekkürler
Diğer konusunda 3,6b cevap paylaştı. "vışşş aneyyy garıya bah la yanındada gendi gibi uzun saçlı bir top bulmuş" diye eliyle zikini kaşıya kaşıya yolda gezen kara kıllı yaratıklara verilen addır..
11 Yorumla
+1 yılİtiraf ediyorum soru başlığını kromun açılımı nedir diye okudum:) link
00 Yorumla
+1 yılkendi bildiği kaba haraketleri yapan insanların düşüncelerine saygı duymayan güzel konuşmayan kaba saba insanlar bunlar bayan da olabilir karşısınndaki insanı insan olduğu için değilde kendi düşüncelerine göre haraket eden konuşmaktan cevap vermekten düşüncelerini dile getirmekten aciz insan iyi günler der kro
00 Yorumlakıro ve apaçi sahte okey erkeklere denir yani kendini her yerde belli eden amaiyi anlamda belli etmek değil kıro erkekler ne giydiğine bakmaz kendine çeki düzen vermez bakımsız biri olur hattan beklenitisi yoktur he birde keko deniyo onlara aslında ;)
00 YorumlaDiğer konusunda 419 cevap paylaştı. onu bunu bilemeyecem ama önemli olan insanların seni andığında ne efendi insan, ne iyi biri demesi, senden ona kötülük/zarar gelmeyeceğine emin olması.
00 Yorumla- https://www.youtube.com/watch?v=zRvOIHXXS8g
Tam anlamıyla bu adamdır bence.20 Yorumla insanlıktan nasibini almamiş bir varlık ayrıca onu kıro yapan en büyük özelligi saglıklı kıvır kıvır her yerinde bol miktarda bulunan kılları,üzerine altn aksesuar :D
00 Yorumlayok övgü anlamında demez eğer gerçekten kro değilse
kro bir kere böyle kaba saba konuşan hal hareketleri kaba olan giyim tarzı zaten hiç olmayan tiplerdir00 Yorumladoğulular sever kıro kelimesini.sempeti duyarak söyler.
ama bizim kullandığımız anlam izzet yıldızhan nihat doğan gibi tipler
biraz modifiye edilmiş versiyonu ismail yk ,cankan gibi zihniyetler.dümdüz böyle mal gibi
sibel can hülya avşar vs :D01 Yorumlaherkezin kafasındaki kro kavramı farklı olabilir.yani kime göre kro?neye göre kro?mesela bana göre kıro ibrahim tatlıses.normal insanlar sigara bile içmezken,adam otel odasında mangal yapıyo.bu kıroluk değilde nedir şimdi?
00 Yorumla
+1 yıl- Karoo. Kurtce delikanli. demek. Yani bir Kurd, e. Karoo deyince. Onu onurlandiriyorsun
00 Yorumla
+1 yılkıro zengin ama kaba erkek apaçhi de saçlarını değişik şekillere sokup dans eden ve hayata söven ergen
00 Yorumla
+1 yılPalır küldür eğitimsiz, geldiği gibi devam eden kaba saba,nezaket yoksunu sonra medeniyet yoksunu, kadını ikinci sınıf gören... Güzel soru ama 5 yıldız verdim:)
02 YorumlaKro görmemişlikle bağdaşır benim bildiğim..
Bide Kroyum ama Para bende Deyimi var.. Ondan ben oyle birsey dıyemıyorum.. :)))04 Yorumla
+1 yıllink kroyum emme para bende!
12 Yorumlakıro anlamı ne düşündü ne göre deyişir deyişime ayak uydurmanış güzel konuşmayan hareket etmeyen şoven kavgacı giyim de uyum olmayan tipler kıro olur bir de başka bir anlamı da avrupaya çok özen me yıp de kendi öz benliğini unutmayan türk ahlakına göre giyinen konuşan davranan insanlara da sosyete avrupacı takilanlar kıro der
bilgilerin için çok tesekküüüüürrr
''Kro'' tabiri geniş anlamlı aslında.
Yani hem konuşma tarzı olsun, hem giyiniş şekli.
Hem de senin yazdıkların.
''Lo'', 'he'' kelimelerini de kroca buluyorum.
Kıro mu, kro mu doğru ?
Böyle işte.13 Yorumla
+1 yılyolda skini karıştıran
bilgisizce konuşan cahil.
giyinim hakkında bişi bilmeyen
daha doğrusu cahil insanlara denir kıro.02 Yorumlaher cahil kıro mudur sence? Bence kıroluk ayrı bir mertebe
+1 yılbu konulara girmeyelim olay bitmistir gorusmeyelim diye cevap versem tam bir kro olurdum mesela :D
16 Yorumlabenim aklima gelen tipleri yazmaya usendim o derece :D belki bende o ortamda dogsam bende kro olurdum belki de kroyumdur bilinmez... :)
tanıdıklarıma bile alınmıyorum uykum var yada çok salağa benziyorsun konuşmaya gerek yok yada konuşmak istemiyorum yada krosun dürüst olan şeyi yazman yeterli zor değil dürüstlük hele sanalda alınma ama hem şimarıksın hemde yalancı hemde kro kib hoşçkl
onune gelen arkadaslik istegini kabul etmenin hazin sonu :D
gözümden canlanan sekil su takım elbise bayaz gönlek sivri burun ayakkabı beyaz corap elinede bi tesbih yanlız bn bunlara kro demiyorum krocan dyorum dha hos oluyo:D
01 Yorumla
+1 yılkeko,kürt falan anlamındada kullanıyorum ben :D kot pantolonun altına kundura giyen mesela
20 Yorumlakıro kaba demek mahalle erkeği gibi
apaçide saçlarını sana yapıştıran inek gibi emo bir tip o da yine mahallelerdeki serseri gibi00 Yorumla
+1 yılHayatta bir amacı olmayan ve laf dinlemeden küfür edenler kro adını alır genelde boş konusmayı severler ;)
00 YorumlaDiğer konusunda 419 cevap paylaştı. o zaman burda önemli olan o arkadaşın aklındaki kro imajının ne olduğu. biz ne yazsak boşa
00 YorumlaKeko lar var bide onlar ayrı bir kabile onlarda türkiyede yaşıyan ilkel kabilelerden :D
00 Yorumla- Diğer konusunda 334 cevap paylaştı.
+1 yılKürtçe den geliyor. Kuro dur aslı. Turkceye oyle geçmiş. Kurtleri aşağılamak icin kullanilmis daha sonra kotu ve abes giyimli herkese karsi kullanilir olmus.
00 Yorumla
+1 yılBurda burda buldum bak =))) link
07 YorumlaSanada görüşürüz =))
Bu kurudan istiyorum arkadaş =)))
Kuruyla kafayı bozun hayırdır =))
- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılherzaman kundura takılan beyaz beyaz giyinen birde yerlere tüküren mahlukat canlanıyor önümde.
10 Yorumla Diğer konusunda 2,8b cevap paylaştı. kro diyince aklıma kıro'nun yanlış yazılmış hali geliyor.
04 Yorumla
+1 yılSana denir , Bana denir , Ona denir , Şuna denir , Buna denir.
Türkçe öğretmenim ellerinizden öperim :)00 Yorumlaeskiden cro magnon diye bi insan kabilesi varmış. kro da ondan uyarlanmış heralde. yani ilkel demektir bence
11 Yorumla
+1 yılKalpten sevip Rağbet görmeyen Organizmalar ...büyük harflere bakınız .)
00 Yorumla
+1 yılkronun ifade edliş şekli doğu edilmeli kro kelimesi insanları çok rencide edici bir kullnaış tarzı bence
00 Yorumlax+y+z2=? diyorsun yani :) Takım+elbise+beyaz çorap+kundura = Ferhat Güzel Kıyafetler değişebilir ama bence tiple alakalı. Ferhat Güzele ne giydirirsen giydir adam tipten kaybediyor abi :)
00 Yorumla
+1 yılKimseye Lakap ve Benzetmeler Yapmayın. Acısını Muhakkak Çekersiniz..
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGençk Kürt çocuğu
Bizim Coğrafya öğretmeni demişti10 Yorumlabence nihat doğan bide apaçi tipler varya onlar geliyor
00 YorumlaDöş kıllarını gösteren, kolunda ya da boynunda altın saati olan ve aynı zamanda sivri burun kösele giyen.
26 Yorumladöşümdeki kılları gösteriyorum gayette yakıştırıyorlar bunun neresi kıroca :D ?
bu tanım tamamen bana uydu :) saatim manevi değeri büyük 10 yıldır kolumda romanson.. sivri burunlu ayakkabılarım var ama süvet özel yapım ..öyle her zaman giymeye kıyamam.. göğüs kılın agelince spor yaptığımız için alıyoruz genel ama göstermekten ne utanır ne çekinirim:)))
- Diğer konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yıldaha karsısına gecıp konusamadıgı kızı erkek ortamında agız mezesi yapan cakma delıkanlıya denir
00 Yorumla
+1 yılKaba insanlara denir, aşırı sert yapılı giyimli vs.
00 YorumlaKıro kelımesının kullanımı gıyınmeyı bılmeyen
+ Kundura ayakkabanın içine beyaz çorap giyenlere deniliyor00 Yorumlayıldız dinliyorum dediğimde konuşmanın bitmesi, gel de anlat
00 YorumlaDiğer konusunda 13b cevap paylaştı. Abzürt kıyafetleri bir arada kullanan kişidir.
00 Yorumla
+1 yılkro ne bir bilsem söyliycem:/
00 YorumlaKafadan Rahatsızlar Ordusu
00 YorumlaKaba saba.. Reklam gibi oldu.. :)
02 YorumlaKro ben değilim onu biliyorum.
01 Yorumlaİvedik az demissin... :) ötesini sen dusun
00 YorumlaDiğer konusunda 556 cevap paylaştı. Cro magnon ırkı işte.
Kısaca ilkele bak diyoruz.10 YorumlaAbraham Dahlıses :)
10 Yorumla
+1 yılAşırı kaba insan aklıma geliyor.
10 Yorumla
+1 yılHanzo hanzo hareketler içine girene
04 Yorumlayanlış anlayacağım bir şey ise hiç söyleme
yerinde davranmayan kişilere denir
00 Yorumla- Devamını Gör (12)
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım