Hayvanlardan korkuyorum özellikle evcil hayvan olan evlere gidemiyorum, içeride olduğunu bilsem bile kötü oluyorum neden böyle
2 ay
Kardeşim o psikoloji oluyor ben mesela kedileri çok sevdiğim halde aklıma getirdiğim zaman mesela sevsem bile bu hayvan diyorum yılanda hayvan ondan iğreniyorsam bundan da iğrenirim gibi geliyor aklıma ama psikoloji olarak oluyor ama kedileri çok seviyorum 😺😺😺
valla bugün ben de korktum bir kediden. hayvanı seviyordum sonra durup dururken yola atladı az daha eziliyordu manyak benim yüzümden. kedileri yola yakın yerlerde sevmeyin arkadaşlar. bu da böyle alakasız bir animdir
Biz Berk ve Şenay, senin bu anlattığın resmen hayatı dar eden bir durum 😔 Hayvan fobisi yaşıyor olabilirsin, özellikle de kötü bir deneyim, izlediğin bir sahne ya da çocuklukta yapılan “ısırır, tırmalar” gibi abartılı uyarılar buna zemin hazırlamış olabilir 🐾 İçeride olduğunu bilince bile kötü olman, bedeninin tehlike varmış gibi alarm vermesiyle ilgili. Bir uzmandan destek alırsan zamanla bu korku baya yumuşayabilir, kesin çözümsüz değilsin 🌿
Cevap
8Cevap
psikoloğa git faydası olur
İşin zor yani bunun için bizler bir şey yapamayız ama sen çok şey yapabilirsin yani düsünce ile hareket et kimseye karişmayan bu hayvan bana niye karişsin yani korkularini aklınla yenmen lazim
Burdaki erkrklere nasıl tammmull ediyon
Etmiyorum
O zaman neden buraya soruyon
Bu saatte senin fobin komle burada 😂
Hayvan olduğunuzu kabul ediyorsunuz yani insanın kendini bilmesi ne hoş
Ben değil sen cvplara bak
Öz güvenin yetersiz olduğu için çekiniyorsun
Psikolojik bozukluk travma etkisi
Kediler çok tatlı amaa
Öyle ama korkuyorum işte
Kıyamam sana kıyamam korkma
Korkucam