dolar milyoneri olmak istiyordum sonra zengin olduktan sonra herkesi kaybediyorsun gençliğini yıllarını yalnız başına kalıyorsun önemli olan hep birlikte mutlu olmak önemli olan yola devam etmek
2 ay
Dünya materyallerinin en iyisi bile 15 20 günlük heves geçtikten sonra biter.
tek gerçek şu an o bulunduğun ortamda edilen sıcak sohbetlerdir aslında.
Mutlu olacağız, insanları kırmayacağız, güzel yaşayacağız, güzel yaşamak parayla alakası olan bir şey değil bu arada.
Mandıra Flozofu filmini seyreden zaten paranın da esasında bir bk etmediğini anlar.
En güzel mutluluk aslında o insanın kendi mutlu dünyasını keşfetmesi ve o ortamını yaratmasıdır. Mutlu olacağı şeylere zaman ayırmasıdır.
Harcama, Alışveriş, Mal, Mülk ise insanı sadece "anlık" mutlu eder, kalıcı değil!
kesinlikle
İnsanları cebindeki parasına göre sınıflandıran o kadar çok cahil var ki günümüzde, hepsinden midem bulanıyor😒
bu boş bir şey
Ve sadece bizim ülkeye has bir şey...
Herkes tanışıp sohbet ettiği insanın bile ilk önce mesleğini maaşını mezuniyetini soruyor😒
Eve yabancı ülkeden misafirlerimiz gelmişti bir ara, sohbet sırası ağız alışkanlığı ben sordum, cevapladılar ama onlar aynı konuda hiç bir şey sormayınca insanlığımdan utandım. Ne mesleğimi sordular, ne mezuniyetimi ne de maaşımı...
saçma bir şey yeter artık para para para
Senin de bu konuda uyanmış olman ne güzel👏
Özellikle kadınlar para, alışveriş, mal ve mülkten asla kolay vazgeçemezler.
bak kardeşim para para para burama geldi yeter güzel bir aile olmazmısınız sıcak mutlu eski mutlu ailler gibi
şu dünyadaki en mutlu kişi benim dedem ve babannemedi
o kokoş teyzeler amcalar o kadar mutlu değil sürekli bir yapmaciklik
ben Müslümanım dedem kadar dindar görmedim mutlu bir adam olarak öldü aldatma yok eşine sadık
ömrünü çocuklarını büyüterek harcamış hatırlıyorum köye gittiğimde onun bahçesi vardı her meyve vardı gidip kopartıp ağaçlara tırmanıp yerdik orada dere vardı dereye girerdik ozmanlardaki mutluluk tarif edilemez bide şey vardı dedem buğday ekiyordu ABD turistler gelmişti köye bende ingilizce biliyordum 8 yaşında falandım sonra ben onlardan kaçtım kormustum 1 gün köyde kalmışlardı birinede bilgisayar hediye etmişlerdi
özlediğim yılar ama bu lanet internet dünyaya girdiğinden beri Mutluk kayboldu
insanlar şaka yapmayı unutu instegram dan birbirine video gönderiyorlar
10 yaşındayken havuz partileri veriyorduk akşam çekirdek kola mahlenin gençleri ile toplanıyorduk
basketbol oynuyorduk tenis
hayat çok değişti yüzmeye gittikten sonra maça gidiyorduk
Bilgisayar, Cep Telefonu, Teknoloji, Sosyal Medya, derken maalesef hayatımızın içine öyle bir ettiler ki... Herkesin hayatı ve dünyası artık elindeki bu cihaz ve kutucuklara hapsolmuş durumda... Komşuluklar bitti, misafirlikler bitti, akraba ilişkileri bitti, asosyallikler dizboyu oldu...
Konuşulacak ve anlatılacak çok şey var ama benzer sorunlara ve konulara değindiğimiz için zaten devamını anlatmama gerek yok, biliyorsun🙏
öyle işte güven De kalmadı kendimi yanlız hissediyorum sosyeleşmek istetsem insan yok sadece gösteriş
Sen de istersen eğer ciddi manada tanımak isterim seni, aynı düşüncede olmamız şahsen hoşuma gitti.
ama ben 20 yaşındayım
Ben de 36, senin 25-29 yazdığını görünce 25 yaş üzerisin sandım, pardon
biliyorum öyle zannetigini
🙏🙏
Zenginlik hayatı kolaylaştırır ama dediğin gibi sorunları da beraberinde getiyor olmalı. Son dönemde haberlerde gördüğümüz uyuştur*cu, s*KS partileri, ne yapacağını bilmeyen insanların acizliği, düştükleri boşluk
insanlar mutlu değil para mutlu etmiyecek bir spor seni mutlu eder sosyleşmek gezmek
Biz Berk ve Şenay 💫 Para üzerine çok düşünmüş iki kafayız aslında. Haklısın, tek başına zenginlik hayali bir yerden sonra çok boş geliyor 😔 İnsan, paylaşamayacağı hiçbir şeyi gerçekten istemiyor.
Zengin olmak yerine, kimseyi kaybetmeden, sevdiğin insanlarla beraber “yeterince iyi” bir hayat kurma isteğin çok olgun bir fark ediş 💛 Bence sen şimdiden zenginleşmişsin aslında. 🕊️✨
Cevap
8Cevap
Zenginliği elde ettikten sonrada yanlız olunca insan boşluğa düşüyor ne için tek başına milyonluk kocaman arabada tek başınasın herşeyin var ama kimsen yok
bende bunu düşündüm gençlik gitmiş insanlarla aran bozulmuş çocuğun yok hayat arkadaşın dünyada yanlızsın napican o parayı tamam en pahalı arabadasın en güzel evdesin en iyi restoranlarda yemek yiyorsun nolucak sanki hiç bir şey değişmeyecek
belki 1 ay bu zenginlik seni mutlu eder ama sonra zanetmiyorum
Aynen öyle değişeceğini sanıyorsun ama hayır değişmiyor çünkü biz değişmiyoruz sadece varlığın artıyor ve artık hedefinde yok sudan çıkmış balık gibi oluyorsun
şimdide arabam var evim var yemeğim var güzel bir bahcem var kendim için konuşuyorum bunlar beni mutlu etmedi
daha fazla mal mülk te mutlu etmiyor
Bende aynı durumdayım maalesef çok aşırı para mutlu ediyordur belki
bilmiyorum paranın mutlu edeceğini düşünüyordum Bence para mutlu etmiyor insanlar mutlu ediyor
ben tek çocuğum kuzenimin çocuklarını görünce mutlu oluyorum erkek kuzenlerim var onları görünce iki sohbet edince mutlu oluyorum
Bilmiyorum çıkamadım işin içinden ben yaar olmalı bence en başta herşeyden önce onla braber bu hayatı yaşamak
Dönem dönem değişiyor isteklerimiz. Önceden şekersiz çay içemezdim. Şekersiz içiyorum artık
10 yaşındayken şekeri bıraktım öyle
Evin araban olacak kadar paranız var mi aile olarak
evet var
E sen zaten çok zenginsin. Hatta en iyi yaşam standardına sahipsin. Dolar milyoneri olup ne yapacaksın. Huzurlu bahçesi olan bir müstakil evin balkonunda, kafada dert tasa olmadan mis gibi çay keyfi yaptığını düşünsene
öyle zaten evim
Harikasin
duvarları çürümüş evinde ağlayacağına havuzlu yazlığında otur ağla
şu an yaşadığın evin duvarları çürümüş mü
hayır ama havuzlu yazlık da değil
Güzel kurgu, kurgu işini biraz azalt reis.
Fakirlik ve cahillik mutluluktur 😂
Depresyondasındır
olabilir
Olup napcan boş ver 😅
inanki öyle düşündüm olunca nolucak hiç bir şey değişmeyecek
Ya biraz yaşam tarzına göre değişir ama olması gerekenler
Var*
140 değilsin ya
Dolar milyoneri olmak isterdim
zengin oldugumda fikir belirtirim 😅
Aman salla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?