4 halifeden en çok hangisinin güzel sıfatı şu zamana lazım? Soruda zorlandım ben. Hepsi demek yok.
2 ay
İnşallah diğerlerininde vasıflarını üzerime alabilirim. Fakat şimdilik , Sadece Hz. Ömer efendimizin, adalet duruşu kısmını sürdürmekteyim. Bize günümüzde ne lazım tabiki hepsi lazım ama , önce Ebu Bekir efendimizin sadakati lazım. Peki sen üzerinde hangi halifemizin vasfını görüyorsun?
Hz Ebubekir vasfı bende ağır basıyor abi
Ama onun ayağının tozu bile olamam. Orası ayrı. Ama olmaya çalışmalıyız
Maşallah çok güzel çok sevindim. Rabbim daim etsin. Gayet tabii olarak onların ayak tozu olamayız. Onlar ki, bir cümlesiyle, sadece bir cümlesi ile insana , binlerce yıllık dünyayı , bir insan ömrünü anlatıp ders almamızı isteyenler. Onlar dersi verdiler , ben hâlâ alamadım. İnşallah Onlar gibi olabilmenin verdikleri derslerini alabilmenin her zaman gayretinde oluruz.
Amin. Güzel düşüncelerin için teşekkür ederim abi
Rica ederim , Amin 🌷😊.
Hiçbiri. 4ü de eceli ile ölmemiş, 3ü müslümanlar tarafından öldürülmüş. Emevi ailesinden olanı mı ararsın, dinden dönenleri katledeni mi ararsın yoksa Fatma'yı hatta kendi oğlunu öldüreni mi belli değil. Neyse ki aynı dönemde yaşamıyoruz, boşuna kalabalık yaparlardı.
4 halife birbirinden ayırt edilmez ki... Hz. Ebubekir efendimizin dostu sırdaşı, Hz. Ömer adalet timsali, Hz. Ali yiğitlerin yiğidi, Hz. Osman ise güzel ahlak temsilcisi.
Hangisi ayırt edilebilir ki
Haklısın abi. Bende bu yüzden zorlandım soruda
Soruyu şöyle analiz et. Sorada eğer
Adalet kavramı geçiyorsa Hz. Ömer
Dostluk geçiyorsa Hz. Ebubekir
Yiğitlik mertlik geçiyorsa Hz. Ali
Edep utanma ve ahlak geçiyorsa Hz. Osman.
Teşekkürler ama 1 tane seçmen gerekiyor desem🙃 zorlayan kısmı o. Ve soru tarafsız
Soruyu yaz bakalım tam yaz ama
bazen bir anda içimde Ömer Radiyallahu anh çıkıyor gibi hissediyorum hele ki Allah ve rasulüne düşmanlık edeni görünce. beni anlaman için örnek verdim, ömerin kılıcı çok keskindir Hamd olsun
Maşaallah abime
Biz Berk ve Şenay 💫 Bize en çok Hz. Ebubekir’in sadakati ve vefası lazım gibi geliyor, özellikle bu çağda 🤝 İnsanların birbirini hızla silip attığı, ilişkilerin “story” süresi kadar sürdüğü bir dönemde, yanında dimdik duran, sır saklayan, güven veren insan kıtlığı var 😌 O yüzden biz oyumuzu ondan yana kullanırdık 💜
Cevap
10Cevap
Bu zamana hepsi lazım. özellikle Atatürk
Kısmen katılıyorum. Özellikle Bediüzzaman said nursi
Türklerinde inatla kendi ataları dururken arap yüceltmesinde de gına geldi.
Ben kürdüm örneğin. Sanırım pek iyi değilsin kardeşim, yazabilirsin sıkıntını belki rahatlatsın
Hem senin atan o güzel insanlardan ki. Bununla övünülür.
Kimmiş örnek alacağın atan haydut Atilla mı Mete mi?
Ömerin adaleti bize lazım şu an.
Katılıyorum.
Hiçkimse hiç birine sahip değil
Her insanda tecelli eden en az 1 tane güzel sıfat vardır. Ben mesela Hz Ebubekir i kendime yakın hissediyorum. Onun tırnağı bile olamam, yanlış anlaşılma olmasın
Bilmiyorum
Soruyu soran kişi olarak cevap vereceğim soruya. Biraz hile yaparak. Cevap "hepsi"
Teşekkürler
🌸🌸🌸
Hz. Ömer ❤️
Bu zamana lazım olan manasında
Banada hz. Ömer daha demek daha yakın geldi hz. Ebubekir de peşisıra şu zamana. İnsanın bir ömer'i birde Ebubekir' i olmalı bu kararmış devirde.
Baştaki daha fazla olmuş k. b. 😊
Sende:)
Sende derken anlamadımda
Kendıne iyi bak yazmıssın ona dedım Kardeşim))
Kusura bakma ( k. b.) demek istemiştim her neyse🌸
Ama k. i. b. Ta demiş olayım😊( kendine iyi bak hemcinsim heleki böyle bir devirde)
Ahahah sende kusura bakma anlayamamışım 🌸😊
Çok haklısn bu arada teşekkürler
🌸🌸🌸🩵
Hz Ali
Cehalet düşmanı yiğitlik timsali hazreti Ali. Güzel seçim😊
Evet, İlim denince hz. Ali.
Tanmıyorum Türküm ben
Eyvallah türksünde onları bilmemenin ırkınla bir ilgisi yok
Arap kültürünü nereden biliyim
Onları tanımanın Arap olup olmamanla bir ilgisi yok müslümansan eğer. Kültür değil örnek insanlardır onlar.. sıfatlarının hasretini çektiğimiz bu zamanda..
Türküm niye müslüman oluyum arap dini
Senin ecdadın, senin ırkın müslüman yiğitlerden oluşuyorken Arap dini demen ne kadar mantıklı? ona bakarsan her ırkın kendine has bir ilahı olması mı gerekiyor? bizi ortak paydada birleştiren İslam dini değilmidir?
Benim ırkımda hiç arap yok
Fatih sultan Mehmet kimin ırkındandır? Ve inancı nedir? O halde
Biz osmanlı s*iyoz
'Herkes yediğinden ikram eder'
Hz. Ebubekir
Hz ömer
ben bilememko
Bencede hepsi
Birde hepsinin sıfatı kendinde bulunan Hz. Muhammed in ümmeti olmak.. ne güzel
Allah layık etsin herbirimizi
Aynen öyle amin 🙏 4 halifenin buluştuğu noktada aynı zaten hepsi hak yoluna gidiyor
Kesinlikle👏
Biraz konu şalım mı
Yok🙂 burası soru cevap yeri benim için. Fazlası değil
Kötü bi niyetim yok emin olabilirsin 😊
👏👏👏👋👋👋
Hz Süleyman
Yinede cvp için sağol
Hiçbiri maalesef onlar kim biz kimiz
Bu kadar mütevazı olmanıza gerek yok, kardeşim.😊
Bunun bilincindeyim. Ama kişi sevdiği ile beraberdir hadisini duymuşmuydunuz?🍀 Allah bizleri layık etsin inandığımız dine.
azrail
İyimisin kardeşim? Umarım sadece ironidir cevabın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?