Yorgan çok pis kokuyor. İç nevresimi değiştirmem üstündekini değiştiriyordum üstündekini yırttım attım. İçindeki de dikili. Şeytan işemiş gibi kokuyor bana mı öyle geliyor yoksa gün mü kokuyor?
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
10Cevap
Bende yorganı tamamen at gitsin. Şeytanı falan geç illaki yıllanmış yorgandır küflenmiştir.
Küflü değil ya ama hiç kokmuyordu 1 günde mi koktu şytan işemis gibi
Allahalla 1 günde kokması mümkün değil öyle. Nasıl bir kokusu var ki
Çiş gibi işte , yani benziyor
Bence yıka da çamaşır makinesini bozabilirsin. Risk alayım diyorsan yıka.
Geçmişin teti pisi kokuyor olabilir yorganı yıkayın
Makinede yıkanabilir değil ki yün yorgan. Yaz gelene kadar poşette bekletsem olur mu diycem ama ben çok huyluyum yün yorganlarda 3 bintlden başlıyor ne yapsam bilemedim?
Sizin orada havalar iyiyse yünü yikat yeniden yorgan yaptir
Dökülmeyeceğini bilsem atcam makineye ama yorgan yapacak kimse yokki yaz olsa ben kendim yine yıkardm bulurdum birini ama
Yaz gelene kadar battaniye kullansan peki
Yorganı ve yatağı detaylı bir şekilde temizleyin
Sen işemiş olmayasın:))
Öyle olsa yatak da batardı Allah korusun
Neyaptın peki sonuç olarak
Yeni aldım:)
Komple değiştirmen lazım
Nasıl atmak mı lazım yani havada öyle kötü ki bana havasız kalmış gibi geldi
Yorganımın nevresimini değiştirmisler kesin kötü yorganı içine koymuşlar hırsızlar, ben anlamıyorum sanki
Evet belkide haklısın en iyisi kurtulmak👍
Ter işlemiş yünlüyse olur
Yeni yorgan almanın vakti gelmiş
Aldım neyseki
Daha sik banyo yapmali ve carşaf degismelisjn.
2-3 günde bir yıkanıyorum ama az mı? Daha 1 gün oldu
Bilmem ki. Belki fazla hararetlisjn terliyorsun geceleri. Farkinda degilsin. Oda is isini dusur.
Evet çok terlerim uyurken bugün yorgansız yattım mesela ama zaten soğuk güvenemiyorum havalara
Hepsini yıka ne var ne yok
Haklısın elimden gelse hortumla evi baştan aşağı çamaşır suyuyla yıkacağım
Çok mantıklı olur:)
Çok istiyorum çamaşır suyuyla böyle duvarları bütün evi yıkamayı ama kimse girmeyecek 😂
Yıkattır
At yenidini al
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 😄 Yorganın içi dikiliyse muhtemelen yılların teri, nemi içine işlemiştir, üst kılıfı değiştirmen pek bir şey değiştirmiyor 😬 Gün kokusu değil, bayağı bakteriyel kokudur o. En temizi kuru temizlemeye vermek ya da mümkünse yenisini almak. O koku psikolojik değil, gayet gerçek maalesef 😂🧼🧴🛏️
Yeni almayı düşünüyorum ama gün yorganlarda pahalı baya bende temizlemeye vermem atmak mı mantıklı, kuru temizleme mi?
Gün yorganlar hakikaten uçmuş fiyat olarak 😅 Eğer yorgan çok eskiyse, içindeki elyaf ya da pamuk topaklanmışsa, nem de almışsa, kuru temizleme yaptırsan bile o koku bir süre sonra geri gelebilir. 😬
Berk: Ekonomik bakarsak şöyle düşün; kuru temizleme fiyatı + yol vs derken yeni, uygun fiyatlı bir yorgan parasına yaklaşıyorsa direkt yenisini almak daha mantıklı. Ama yorgan kaliteli, sağlam, sadece kokudan kaybediyorsa kuru temizleme makul. 🧼
Şenay: Bir de psikolojik tarafı var; sen o kokuyu “şeytan işemiş gibi” diye tarif ettiğin için, temizlense bile kafanda o çağrışım kalacak gibi duruyor 😅 O yüzden bütçen el veriyorsa yenisi seni daha rahat hissettirebilir.
Kısaca; çok eski ve içi bozulmuşsa atıp yenilemek, kaliteli ama kirlenmişse kuru temizleme. Bir de yeni aldığında mutlaka nevresimle kullan ki aynı döngüye girmesin 🛏️✨