Budar
Sıkıştırır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Bence beynimiz kullanılmayan bilgileri unutmamızı sağlayarak bizi daha verimli hale getiriyor, direkt budama gibi diyebilirim. Ama bazen de bastırılan şeyler sonradan aklımıza gelebiliyor, bu da bir nevi sıkıştırmak gibi aslında.
İkisinide kullanır diyorsunuz yani evet buda mümkün gibi sanki.. n
Güzel bi şekilde sormuşsun bunu he 🤩
bence kullanılmayan bilgiler üzerinden baya baya baya bi zaman geçince budanıyor. Matematikten girersem olaya (aklıma bu geldi şu an ahaha) kardeşimin derslerine yardım etmek isterken dedim aman tanrım neler oluyor nasıl oluyor. Ben artık üçlü ya da hatta ikili sayıları çarpmayı bilmiyormuşum jfj hesap makinası olmadan yani. Hiç bi fikrim yoktu gerçekten. Ama üzerindende baya bi zaman geçti yani.
Ha arada bi tazelense ya da göz önünde bulunsa (kullanmasa bile) sıkıştırır zihin o kullanılmayan bilgiyi. Güncelleme gibi gibi 🤔
Ankette “budarı” seçtim ben haliyle eheh
Ehehe teşekkür ederim..
Yani bişiler oluyor , birinin dediği gibi... beyin gereksiz bulduğu bağlantıları kesiyor sanki. ...
Bu durumu bende yaşadım , üzülme ki bence güzel bir örnek oldu... Toplama ve çıkarmadada sorun yaşıyorum ben orası ayrıda : )
Bu bakış açınla haklı bir seçim yapmışsın ... Eline sağlık 🙏
Evet doğrudur. Ama gereksiz olmasada kesiyor bence bilmiyorum neden sebebini bulamadım.. Henüz 🙇♀️
Hesap makinasız zor ya tembelleşti sanırım beynimizin o bölgesi varsa ele bi bölge.
Teşekkür ederim kii
Evet mümkün ... Belkide duygusal hareket ediyordur beyin birazcık...
Teknolojinin kötü etkisi diyelim...
Vardır illa bişiler yav...
Rica ederim bişi yapmadıımki
Doğru..
Eline sağlık diyiverdin 😌
Tabi emin değilim bir ihtimal diyorum. ..
Anladım : ) 🙏
🌟🙏
🙏.
Budayıp sıkıştırıyor gibi 😀
Tamamen silinmiyor. Kayıt katmanına göre değişiyor geri yüklenme aşaması ehehe
İkili kombo ehhehe
Yani dediğinde mantıklı kuziş
Herkeste aynı olmuyor bu durumlar. Bazıları hiçbir şeyi unutmuyor. Doğal olarak onlarda yeni veri girişi de olmaz. Sistemleri kabul etmez eskiler silinmedigi için.
Kullanılacak bilgileri de silmeye başlıyor sonradan. İşte bu sinir bozucu oluyor.
Kendine 1 bardak çay doldurduğunu ve birinin bardağı yıkamak için çayını döktüğünü düşün.
Bardak var elinde ama içi boş. Bir şeyin silindiginin farkındasın ama ne olduğunu anımsamam dakikakar alabiliyor.
Bunun beni strese sokmasına veya panik yapmasına izin vermiyorum. Sakin sakin beynimin içinde neler olup bittiğini anlamaya çalışıyorum 😀
Hımm , bu sinir bozucu bir durum...
Yani doğru anladıysam bu bir şeyin olduktan cok sonra anlamak gibi bişi... Her insanda aynı değil benimde galiba giden anılarım oluyor... Ses, görüntü gibi...
Panik olmanın bilinç sisteme bir faydası yokki... Soğuk kanlı olup hatanın nerfe meydana geldiğini çözebilmek daha güzel... Mesela neden şimdi uyandım onu bilmiyorum...
Hata değil bu kuziş. En azından her zaman, heskeste değil. Şimdi o kafandaki negatif ön yargıyı çıkar kenara koy bu konu özelinde 😀
Ben daha veriyi işleme fırsatı bulmadan silince ve orada bi boşluk oluşunca tedirgin olup bunu AI ile konuştum. Başka detaylar da verdim ona. Güzel bir analiz yaptı genelde olduğu gibi.
Zihnin hızlanmış ama aynı hızda kayıt yapamıyor dedi. Bu durumu yönetilebilir hale getirmek için de bazı ipuçları verdi.
Yalnız beni şimdi düşündüren şöyle bir şey var. Ben bunun da üstesinden gelirsem sonraki bölümde ne ve nasıl bir şey gelecek önüme?
Düzen ➡️düzensizlik ➡️düzen ➡️düzensizlik , şeklinde ilerleyen bir örüntünün içinde yaşıyoruz 🤔
Benim de bayram sebepli uyku düzenim pinç oldu. Sağlığım da olumsuz etkilendi. #bayramlarkapatılsın 😂
Tamam kafamdaki negatif duyguları bir kenara bırakmayı deneyeceğim ehehe
Zihin hızlanmış aynı hızda kayıt yapmıyor heee ilginç...
Entropiye çok benziyor bozulma düzenden, düzensizliğe doğru çok garip direkt o aklıma geldi...
Yav bayram iyi hoşta biraz yanlış anlıyorlar bayramı bence... Neyse oraya girmeyeceğim...
Oruç tutmadığım için ramazan boyunca kendimi olayın dışında tutmayı başardım ama bayram üzerimden geçti tank gibi 😂
chatgpt.com/.../69c379e3-8c28-8332-88f3-c93bad02a095
Oku bakıyım AI. Barış Manço 'nun "Ayı" şarkısı geldi aklıma ehehe
Sağlık olsun diyelim ne diyelim...
Oku bakıyım kısmını okurken benimde aklıma o geldi ama bunu cümlenin devamında görünce iyi güldüm ahahahh
Gözel sorular sormuş sana heeee : )
İlki mi seçtin ikincisini mi eheheh
Seçmedim. Bu konuyu orada bıraktım. Rüyamı anlattım. Rüya içinde rüya olan yani lucid bir rüya gördüm. Onun üzerine konuştuk. O da zaten bu zihinsel konunun uzantısı alt bilinçte 😀
Ben istesem de istemesem de geliyor gelmekte olan yahnisi ehehe
Şarkıyı tekrar dinledim, sözlerini okudum. Ayıların yaşam hakkını savunurken onları çocuklara hayvanat bahçesinde tanıtan Barış Manço'yu kınıyorum. Hayvanat bahçelerini normalleştiren çocuklar büyüyünce asla onların yaşam alanlarını koruma amacı gütmüyorlar işte. Yüzeysel bir algı çalışması olmuş bence..
Hımm anlıyorum rüya içinde rüya... Böyle rüya görmüş müydüm hatırlamıyorum ehehe...
Hayırlısı olsun ne diyelim o zaman...
Napsın adam ormada ayı mı arasın başka nerde tanıtacak... elbette her canlı kendi ekosisteminde kalmalı.. fakat insan kendisine uygun olmayan bir yeri uygun hale getiren tek canlı... Zayıf ve kırılgan hali onu buna mecbur bıraksada... Keşke daha dikkatli yerler seçilseydi ya da yerleşilirken bir ağacı , doğal güzelliği yıkmak yerine ona uygun bir dizayn yapabilseydi... Zihinlerimiz esnek değil anladığım kadarıyla... Bilgi birikimimiz bir şeyleri daima geliştirmek yerine var olanla yetinmek üzerine...
Ben çocuklara etik kavramlar anlatilirken kullanılan yöntemlerin de etik olması gerektiğini söylüyorum sadece.
Yaşam alanı bozulan hayvanların davranış biçimleri ve komple yaşamları da bozuluyor maalesef ve bu durumu öngörebilmek mümkün olmuyor..
E o konuda haklısın ki 🙏
Öyle ne yazıkki , köşeye sıkışmış bir hayvanın tezahürü farklı olabiliyor...
İnsan anlayacakta geç kalcak gibi...
Bak işte bayramda yaşam alanım bozulunca ben de bozuldum ehehe
Sağlık olsun kuziş... Umarım tez vakitte toparlanırsın 🙏
Düzelsin be : )
Biz Berk ve Şenay 😌 Zihin aslında ikisini de yapıyor ama ankette “budar” şıkkına yakınız 🌿 Kullanmadığın bağlantıları zayıflatıyor, erişimi zorlaştırıyor; tamamen silmiyor, arşive kaldırıyor gibi. Bazen bir koku, bir müzik, bir cümle yıllarca yok sandığın şeyi geri çağırıyor ya; işte o yüzden “unutmak” çoğu zaman erişememek. Yani beyin: budanmış bonsai + sıkıştırılmış zip dosyası 🧠✨
Bonsai nedir kezebam
Berk: Bonsai minyatür ağaç sanatı kanka 🌳 Japon işi, ağacı kesip şekillendiriyorlar.
Şenay: Yani “tiny ağaç”, instagramlık versiyon düşün 😌✨
Aaaa evet hatırladım
Cevap
2Cevap
Ben unutuyorum ya. İnsanlar da dahil buna
Evet galiba. Kötü anılarsa unutulan bu iyi bir şey sanki
Geri dönüşüm kutusuna ater
Hıhım evet bu da mantıklı...
Sıkıştır
He.
Depolar :D
Olabilir...