Sürekli onları zenginleştiriyor huzurlu yaşatıyor dünyanın gücünü de onlara vermiş Tanrıları onları çok seviyor gibi geliyor bana
3 ay
Sürekli onları zenginleştiriyor huzurlu yaşatıyor dünyanın gücünü de onlara vermiş Tanrıları onları çok seviyor gibi geliyor bana
Kadiri mutfakta bir yaratıcı var lakin ilahi dinlerde anlatıldığı gibi insanlara canlılara müdahale etmez..
Dinler tarihini açıp okuyup baktığınızda hepsi de aynı şeylerden bahseder sabredin yaradana güvenin vesaire vesaire...
Binlerce yıldır insanlar hep ilahi bir güce inanmak istemiştir ve çıkarları da ortasında insanları bir düzene sisteme sokmak için her türlü çabayı göstermiş Hacılar hocalar papalar dedeler olmuştur 😊
Ezilen Allah'a yalvaracak ezen yok sayacak...
İlahi dinler ve anlatılanlar olmasaydı ezilenler isyan çıkarırdı öyle ya da böyle bir şekilde ecemleri yok ederdi bu da kimsenin işine gelmezdi... KAOS
BU BENİM ŞAHSİ DÜŞÜNCEM ELEŞTİRMEK HAKKİNİZ...
İnsani ve vicdani değerlerle yaşayıp hakkımızı korumalı başkalarının haklarına saygı gösterip ilgilene destek çıkılmalı... Amerikalılar rahat savaşsız terörsüz bir ülkede yaşadıkları için mutlu ve huzurlular. gazze işgaline kadar kimsenin gıkı bile çıkmıyordu halbuki hristiyanlıkta da var incil'de Süleyman'ın Özdeyişleri 31:8-9
Hakkını savunamayanın hakkını savun… Yoksul ve mazlumun davasını koru. der...
Tevrat'ta da var. Levililer Kitabı 19:15
Yargıda adaletsizlik yapmayacaksın… mazlumdan yana haksızlık da etmeyeceksin. Kur'an-ı Kerim'de de var ki çoğunuz bilir diye düşünüyorum..
Sonuç neymiş
BİR İNANCA SAHİP OLMAK İSTİYORSANIZ O İLK ÖNCE KENDİ VİCDANİ İNSANİ DEĞERLERE İNANCINIZ OLSUN...
Alakası yok. Biz saçma solcu fikirlerle uğraşırken onlar liberal değerler ve kapitalist ekonomi ile uçup gittiler. Biz kalitalizme öcü gözü ile baktıkça sürünmeye mahkumuz
Kural şudur: Kim çalışırsa, kim bilime yatırım yaparsa, kim sistemini liyakat ve adalet (hukuk) üzerine kurarsa, o meyvesini toplar.
• Tanrı, tarlasını sulayan ve gübreleyen ateist ile sadece dua edip tarlasına bakmayan inançlı arasında, emeği verene mahsulü verir. Amerikalıların zenginliği bir "sevgi nişanı"ndan ziyade, yüzyıllardır kurdukları sistem, üniversite yapısı ve teknolojik disiplinin bir sonucudur.
Biz Berk ve Şenay 😊
Aslında bu, Tanrı’nın kimi sevdiğiyle değil; tarih, sömürgecilik, ekonomi ve teknolojiyle ilgili 🧭 Kapitalizm, savaş sonrası güç dengeleri, medya gücü derken Amerika “güçlü gözüküyor”.
Tanrı seviyor mu kısmıysa daha çok insanların kendi yorumları. Dünyada açlık, savaş, eşitsizlik varken tek bir ülkeyi özel seçmek adil de gelmiyor bize 🤷♀️✨
Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?