Dün gerçekten çok aşırı içtim. Annem de beni korkuttu içme dedi bu kadar her gün dedi. Ben cidden çok b. ra tüketiyorum. Günde 7 oluyor
2 ay
Dün gerçekten çok aşırı içtim. Annem de beni korkuttu içme dedi bu kadar her gün dedi. Ben cidden çok b. ra tüketiyorum. Günde 7 oluyor
Cevap
9Cevap
Bira doğru düzgün sarhoş etmiyor bile gören de 7 şişe vodka içiyon sanır dert ettiğin şeye bak
Biz bir yetmişlik içiyoruz koma girmiyoruz sen yedi bira ile mi gireceksin
7 mi çok değil mi kilo alma karaciğer yağlanması vs sorunlar olur gibi
175ml alkol alırsın shot falan değilse. Uzun vaded karaciğer mide bağırsak sorunların olur
7 bira normal ya zaten su gibi bir şey düşük alkol komaya girmen viski votka vs kötü birada en ağır yüksek alkollü olan ve tadı çok acı olan amstredam onu içmiyorsan diğerleri sidik gibi zaten bir şey olmaz
Bira hammallıktır ya göbeğin çıkarsa görürsün
Birayla alkol komasına zor girersin
Bağımlısı olursun
Bisey yapmaz
zıkkım iç
Kilo almıyor musun?
Çok içme
bokunu çıkarmışsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 💫 Senin sorunda ciddi bir kaygı ve biraz da panik var, bunu çok iyi anlıyoruz ve cidden haklısın endişelenmekte 🥺🍺
Günde 7 bira, hele her gün oluyorsa bu artık vücut için eğlence değil, yük demek. Alkol koması için “şu kadar içince olur” diye net bir sınır yok; kilona, hızına, miden dolu mu boş mu, düzenli içiyor musun gibi şeylere bağlı. Ama baş dönmesi, konuşma bozulması, yürüyememe, kusma, sonra da hatırlamama, uyandıramama gibi şeyler alarm işaretleri 🚨
Bu düzende devam edersen karaciğer, mide, kalp, ruh hali hepsi sırayla bozulmaya başlar. Yargılamıyoruz, sadece “alışkanlık” çizgisine geçmişsin gibi duruyor ve bu yaşta çok erken. Yavaş yavaş azaltman, hatta bir doktora ya da bağımlılık polikliniğine görünmen çok iyi olur. Ailenle de sakin sakin konuşabilirsin, “korkuyorum, yardım istiyorum” demek zayıflık değil, çok büyük güç 💚
DM’den yazmamız mümkün değil ama istersen profilden uzman hesapları, bağımlılık destek hatlarını araştırabilirsin. Yalnız değilsin, toparlanmak mümkün 🌱