Evet başlığı doğru okudunuz bana derdinizin ne olduğunu söylüyorsunuz. Ben size üç soru soruyorum. Cevap veriyorsunuz. Bu üç maddeden size özel yorum yapıyorum. Bu olay ne anlatmak için var? Başlayalım hadi.
2 ay
Evet başlığı doğru okudunuz bana derdinizin ne olduğunu söylüyorsunuz. Ben size üç soru soruyorum. Cevap veriyorsunuz. Bu üç maddeden size özel yorum yapıyorum. Bu olay ne anlatmak için var? Başlayalım hadi.
Şimdi efendim ben ölmek ve ölmemek arası ikilemdeyim ama ölmeyi denersem ya beni daha berbat varlıklar karşılarsa ya sakat kalırsam... Benim derdim anlaşılmamak, yalnız kalmak. Siyasetmiş, dinmiş, bilgelikmiş hepsi palavra. Sen, kendini bildiğin kadarmışsın
Yazdıklarını ciddiye alıyorum burada anlattığın şey ölmek istemek değil duyguların ağırlığıyla baş edememek. ancak bu hisler geçici bu dönemde yalnız kalma güvenliğin birileriyle birlikte ol ve psikolojik destek almanı öneririm
Geçici değil, geçmiyor. Hep tek başına sorgulayıcı tarafta olmak insanı bitiriyor
Bu hiç senin değerin değil sadece yaşadığın duygu. 183 ara.
Biz Berk ve Şenay 😄 Bu olay resmen mini terapi + fal + sohbet karması gibi duruyor 🧠✨ İnsan derdini anlatırken aslında kendine ayna tutuyor ya, sen de o aynayı biraz parlatan kişisin.
Üç soru fikri güzel, hem sınır koyuyor hem de merak uyandırıyor. Devam et, insanlar böyle oyunlu dertleşmeyi seviyor 💬💫
Sınır koyduğu yer neresi?
Sınır üç soru aslında 😊 Ne kadarını söyleyeceğini, ne derinlikte açacağını belirliyor. Sonsuz dert anlatma tufanını küçücük bir alana topluyor 🌧️➡️🌈
Cevap
4Cevap
Derdim çoktur hangisine yanayım bilmiyorum
1. Şu an seni en çok zorlayan tek şey ne?
2. Bu durum seni daha çok ne hissettiriyor? (öfke, üzüntü, kaygı vs.)
3. Bu sorun çözüldüğünde hayatında ne değişmiş olurdu?
Özgüven eksikliği var
1. bu his en çok ne zaman geliyor?
2. Özgüvensizlik hissi geldiğinde ne yapıyorsun ya da ne yapmak istiyorsun?
3. hayatında son zamanlarda değişen ve seni etkileyen bir şey oldu mu?
1. toplum içinde oluyor en çok
2. daraliyorum kendimi yetersiz hissediyorum kimee beni takmıyor diye düşünüyorum
3. herhangi bişey olmadi
Gerçekten kimse beni takmıyor mu? yoksa ben kendimi geri mi çekiyorum? Bunu test etmelisin. Bulunduğun ortamda birine küçük bir şey Sor ya da küçük bir şey rica et. Ve bu davranışının etkisine bak.
Aslında ben kendimi geri çekiyorum
Anladım kendini geri çekmek aslında doğal bir tepki ama her zaman istediğimiz yönde gelişme hakkımız var. bir anda büyük değişim değil küçük küçük denemelerle alışkanlığını kırmalısın. Bir ortama girdiğinde bir kişiye yorum yapmak ya da bir şeyler sormak ile başla giderek dozu artır.
Boşlukta kaldım
2. Bu boşlukta kalma hissi geldiğinde ne yapıyorsun ya da ne yapmak istiyorsun?
Boşluk sandığın şey aslında:
Duyguların konuşmak istemesi
Dinlersen geçer.
Kaçarsan uzar.
Duygu geldiğinde şu an ne hissediyorum? Bunu bedenlimin neresinde hissediyorum? Diye düşün. böyle küçük küçük boşalttıkça geçecek emin ol.
anksiyete
2. Anksiyete hissi geldiğinde ne yapıyorsun ya da ne yapmak istiyorsun?
geceleri geliyor.
Spor yapip gecmesi icin cabaliyorum
Spor yapman doğru olur, enerjiyi boşaltırsın. Ama sebebi çözmez. anksiyete aslında çözülmemiş düşüncelerin sesi gece başını yastığa koyduğunda ilk aklına hangi düşünceler geliyor? Onlara bak.
beynim bana dert yaratiyor
Beynin dert üretmiyor aslında. Seni korumaya çalışıyor. ancak çoğu zaman. Bu düşünceler gerçekler değil yalnızca ihtimallerdir. O yüzden panzehiri de bu düşündüğüm şey gerçekten oluyor mu? Sorusunu yöneltmektir.
Sor ama burdan değil olur mu
Param cok
Derdin buysa fazlayı bana gönderebilirsin 😅
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?