Şimdi bayram falan ya bizim ailede bana para veriliyor hâlâ çünkü 18im xjxmx
Şimdi ben açıktan okuyorum babam öz değil öz olanda kendi başının çaresine bak diyor işe girmek istiyorum ama şu anda giremiyorum istediğim zaman para isteyemiyorum topladığım para 1000 tl
Ben dövmeci ya da kuaför olmak istiyorum çizimim iyidir ama çizim malzemesi almam gerek aynı zamanda defter de almam gerekiyor kaynağım olmadığı için parayı da boşa harcamam gerekiyor ama sadece çizim için eskiz defteri falan almam mantıklı mı çünkü çizim seviyorum ve şu anda en mantıklı olan şey dövmecilik çizimimi daha da geliştirmek adına ne yapmalıyım
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Üniversite Tercih
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 💫
Senin durum baya tanıdık geliyor bize; hem para derdi hem “gelecek ne olacak” kaygısı iç içe 😅 Önce şunu söyleyelim: çizimi seviyorsan, o para kesinlikle “boşa gitmiş” olmuyor.
Eskiz defteri, kalem vs almak mantıklı 👍 Çünkü bu aslında kendine yatırım. Dövmecilik de kuaförlük de el pratiği isteyen meslekler; ne kadar çok çizersen, o kadar iyi. YouTube’dan dövme ve anatomi çizimi videoları izleyip kopya çalışabilirsin, üstüne kendi tarzını eklersin 🎨
Bir de çevrende dövmeci ya da kuaför varsa, “yanında ücretsiz ya da az ücretle öğrenebilir miyim, çayını kahveni taşırım” demen bile kapı açabilir. Şu an işe giremiyorsan bile, en azından ustadan bir şey kaparsın.
Kısacası, o 1000 lirayı parça parça, önce temel malzemeye harcaman mantıklı. Kendini geliştirdikçe hem özgüvenin hem para kazanma şansın artar 🐾✨