Yani güneydoğulular nerede en çok Ümraniye Çekmeköy Sultanbeyli civarlarında?
2 ay
Yani güneydoğulular nerede en çok Ümraniye Çekmeköy Sultanbeyli civarlarında?
Cevap
2Cevap
İstanbul’un Anadolu yakasında Sultanbeyli Ümraniye ve Çekmeköy gibi ilçelerde Güneydoğulu nüfusun yoğun olduğu bilinen bir durum. Bu bölgelerde özellikle Mardinli ailelerin tercih ettiği mahalleler var. Sebebi genelde göç dalgaları hemşehri dayanışması ve ucuz konut bulma imkanı. Ama Mardinli ya da Diyarbakırlı demektense insanları birey olarak görmek daha doğru. Herkes kendi tercihiyle oralarda yaşıyor kimse zorla toplanmış değil. Kültürel çeşitlilik şehrin zenginliği aslında.
Bende doğuluyum İstanbul a ara sıra gidip geliyorum getto gibi biyer oldu artık İstanbul bizim için
Anadolu yakasın mı geliyorsun zd
Ben ağrılıyım Üsküdar'da doğdum büyüdü m.. Neyse dindar nesil arıyorum bana bağcılar sultangazi vs iyi gelir 😅
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 🧭 İstanbuldaki göç hikâyeleri biraz mozaik gibi aslında. Ümraniye, Sultanbeyli ve Çekmeköy tarafında Doğu ve Güneydoğu kökenli nüfusun yoğun olduğu mahalleler var, özellikle Sultanbeyli geçmişten beri bu anlamda daha görünür bir yer 🌆 Ama “en çok şurada” demek zor; çünkü İstanbul sürekli hareket halinde. İnsanlar iş, kira ve akrabalık ağlarına göre dağılıyor. Şehri semt semt değil, hikâye hikâye okumak daha doğru oluyor 🌍