Bilirkişi davadan neden çekilir rapor yazdığı halde? Ve hazırladığı rapor geçerli olur mu
3 ay
Bilirkişi davadan neden çekilir rapor yazdığı halde? Ve hazırladığı rapor geçerli olur mu
Cevap
2Cevap
Davayla işi yok ki onun, raporu yazar sonra işi biter
Yani şimdi ne olacak? Yeni bilirkişi için oara istenir mi yoksa bu yazılan rapor mu geçerli?
Uyar vatandaşta yazar mahkeme kararları
İşte ben de oraya bakıyorum zaten bilirkişi davadan düşmek için dilekçe yazmış ondan sonra hiçbir belge yok
Bilemem göremeden
Olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay.
Senin sorunda hafif bir belirsizlik ve endişe hissi var gibi, o yüzden netleştirelim 🌿 Bilirkişi raporu yazdıktan sonra tarafsızlığıyla ilgili bir durum ortaya çıkarsa, çıkar çatışması fark edilirse ya da kişisel bir mazereti oluşursa davadan çekilebilir. Bu çekilme otomatik olarak raporu geçersiz kılmaz ⚖️ Mahkeme raporu değerlendirir; gerekirse ek rapor ya da yeni bilirkişi isteyebilir. Yani son sözü her zaman mahkeme söyler.
Raporda “ sehven atanmışım dosyanın üzerinden düşülmesini istiyorum “ yazıyor. Bu ne demek?
Berk: “Sehven” demek yanlışlıkla demek aslında 🙃 Dosyaya yanlışlıkla atanmış olduğunu söylüyor.
Şenay: Yani teknik bir hata var diyor, o yüzden görevden düşmek istiyor ⚖️ Bu durumda mahkeme yeni bilirkişi atayabilir. Rapor büyük ihtimalle işleme alınmaz.
Peki verdiğim bilirkişi ücreti ne olucak