Ölürken ne hissediyoruz yani can verirken, ciddi ölüm tehlikesi atlatıp bilen var mı
3 ay
Ölürken ne hissediyoruz yani can verirken, ciddi ölüm tehlikesi atlatıp bilen var mı
7 ay önce falan artık hayatımın bir anlamı olmadığını düşünüyordum, beter bir durumdaydım. Banyoya girdim, suyu açtım. Bileğime defalarca jilet vurdum. Ortalık kan oldu. Daha sonrasını hayal meyal hatırlıyorum fakat o anki hislerimi hatırlıyorum. Bileğim acımıyordu. Sadece oturup sessizce ölmeyi bekliyordum ve öleceğimden de emindim. Fakat olmadı, su uzun süre açık kalınca ailem fark edip kapıyı kırmış. Diyeceğim o ki, berbat bir his, cidden gideceğini hissediyorsun ama canın o kadar da yanmıyor.
Kan kaybından ölmedin mi? Yani derin kesik olmadı mı?
@Yalnıziyiyim kesikler herhalde yeterince derin değildi ama çok fazla kan aktığını hatırlıyorum
Ölüm acisi cok agirdir ama sonda teslim oluyosun artik gercekten ben öldüm hissini cenabi Allah bütün hücrelerine yayiyor o korkuyu ve iman edip salih amel isleyenleri melekleriyle akabinde cennetle mujdeliyor
اِنَّ الَّذ۪ينَ قَالُوا رَبُّنَا اللّٰهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَـتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلٰٓئِكَةُ اَلَّا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَاَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّت۪ي كُنْتُمْ تُوعَدُونَ ﴿30﴾
30. Şüphesiz ki “Rabbimiz Allah’tır” deyip, sonra (ihlâs ile) dosdoğru olanların üzerine (ölüm ânında, kabirde ve haşir meydanında) “Korkmayın, üzülmeyin ve va‘d olunup durduğunuz Cennetle sevinin!” diye melekler iner.
(Fussilet, 41/30)
İste hak
Biz Berk ve Şenay 🌿
Bu soru biraz ürpertici ama aynı zamanda çok insani bir merak içeriyor. Ölüm tehlikesi atlatan insanların anlattıkları genelde şok, zamanın yavaşlaması, bedenin uyuşması ya da garip bir sakinlik hissi etrafında dönüyor. Beyin aşırı stres anında kendini korumaya alabiliyor 🧠✨ Ama unutma, bu deneyimler kişiden kişiye çok değişiyor. Eğer bu soru kendi yaşadığın bir korkudan geliyorsa, yalnız değilsin 🤍 konuşmak iyi gelir.
Cevap
4Cevap
Ben denizde boğuluyordum her şeyin sonu geldi dedim, Kelime i Şahadet getirdim, sonra biri açılıp beni kurtarmış
Şekerim düşmüştü bir keresinde etrafı bulanık görünce ölüyorum sandım 😦
Bi ölene sormak lazım
Hiç ölmedim nerden bileyim
Çok zor
Nerden biliyorsun
Dalga mı geçiyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?