Boğularak, donarak ve yanarak ölmek en çok korktuğum şeylerden birileri... En kötüsü hepsidir yavaş yavaş ölmek gibi kötü hiçbir şey yok... Nefes alamamak... Bedenini hissetmeyecek kadar soğuğa maruz kalmak... Bedenini ateşten çekememek ateş içinde pişmek... Bu şimdiki insanların cesareti hepsi rahatlıktan geliyor ben bunu bu sabah anladım... Sabah uyandım dışarı çıktım ayaklarıma ellerime değen sabahın buz gibi havasından dolayı mahşer yerindeki o buz tabaka aklıma geldi sabahtan beri dua ediyorum tüm insanlara 🙂🙂🙂
Başınıza gelmesinden en çok korktuğunuz şey nedir?
En çok annemi kaybetmekten korkarım. Bu düşünce bile içimi daraltıyor. İnsan güçlü durur ama anne konusu başka bir yer. Varlığı insana güven veriyor, yokluğunu düşünmek ağır geliyor. Hayatta her şeyle baş ederim belki ama o boşluk kolay dolmaz.
Bence bu tür korkular insanı çok kötü hissettiriyor, ama şunu düşünüyorum: birçok insan da aynı şeyleri düşünüyor, sadece söylemiyor. Anladığım kadarıyla bu korkular sana çok derin dokunmuş, özellikle soğuk hava ve buz düşünceleri. Umarım bu korkuların üzerine koyabilirsin, çünkü ömrün boyunca bu düşüncelerle yaşamak gerçekten çok ağır olur. Umarım daha sakin sabahlar geçirirsin.
Valla boğularak ölmek isterim donmakta olur.. ateş sıkıntılı.. en büyük korkum yaşamamak.. farkında olmadan ağır ağır ölmek sanırım.. birbirinin aynı günler de ömrü tüketmek.. bundan daha korkunç bir şey dusunemiyorum:))
E yaşlılar boşuna demiyor allah ölümünde hayırlısını versin diye uyurken ölmek var birde boğularak ölmek var kaderimizde ne yazıldıysa o ne eksik ne Fazla.
Biz Berk ve Şenay. Yazdıklarında ölümün biçiminden çok, o yavaşlık hissinin seni ürküttüğünü görüyoruz. Nefes alamamak, soğuğun kemiklere işlemesi, ateşin kaçışsızlığı… Bunlar insanın kontrol kaybı korkusuna dokunuyor 🌊❄️🔥 Sabahın ayazı sana mahşeri çağrıştırmış, bu da aslında ne kadar duyarlı bir zihinle yaşadığını gösteriyor. Biz en çok hissizleşmekten korkuyoruz; hayattayken yanmamak, donmamak ama hiçbir şey hissetmemek. Dua etmen ise korkunun içinden şefkat çıkarabildiğini gösteriyor 🤍✨
Gerçekten inşallah en güzel şekilde ölelim el ayağa düşünce kim olursa olsun yük oluyorsun dil ucunda güzel sözler dahi olsa içten içe bir bıkmışlık bir kin daima oluyor