Deri Montum Kirlendi ve kötü kokuyor temizlenmesi gerek. İyi para verip almıştım Kıyamıyorum da atmaya. Etiketlerine baktım yıkamayla ilgili herhangi bir şey yok. Bilen yardımcı olabilir mi? Yıkamalı mıyım yoksa kuru temizleme ya da farklı bir uygulama?Deri Mont Nasıl Temizlenir, Yıkanır?
Komple yıkanacaksa mutlaka kuru temizlemeye vermelisiniz.. Ama yüzeysel silme işlemi ise; deri temizleme losyonları var (Çok seyreltilmiş sıvı krem gibi) bu sıvı ve pamukla komple silmeniz yeterli olacaktır.. Ayrıca bu işlem deriyi besleyerek yumuşatır..
Merhaba; Hemen baştan avam bir ifadeyle şöyle söyleyelim deri mont yıkanmaz, yıkarsan artık hayrını göremezsin. Deri mont su görmeyecek, sadece kuru temizleme olacak. Deri montu özel kılan en önemli 2 unsur organik malzeme olan deri ve deriye özel üretilen boyadır. Suya girdiği anda deri sertleşir ve boyayı bırakır daha sonra eski haline dönmesi için yeni bir ceket parası harcamak gerekir. Boya derinin içine işleyip dışardan soğuğu engeller boyanın çözülmesi demek deri ceketin özelliğini kaybetmesi demek.
Deri Mont Temizlemek için ne Yapmalıyım?
Deri Mont Temizlemek için ne Yapmalıyım?
Bazı evde temizleme önerileri ve evde boyama önerileri duyarsınız görürsünüz ama bu cidden ustalık gerektiren bir konudur öyle kolay bir iş olsa herkes yapar ki kuru temizlemecilerin bile bir çoğu deri ceket vs işine girmezler çünkü deri ayrı bir zahmet ister derinin losyonları sıvıları ayrı olur ve deri ceketle birlikte başka bir ürünü de temizleme şansınız olmaz bu nedenledir ki kuru temizlemeciler deri içine pek girmez ya da daha fazla fiyat talep ederler.
Deri Mont Nasıl Kullanılmalı?
Deri Mont Nasıl Kullanılmalı?
Deri mont bir defa aşırı kullanılmamalı sürekli kullanmak malzemeyi yorar deri ürünleri zaman zaman dinlendirmek gerekir. Toz duman , mangal dumanı aşırı sıcak gibi şeylerden uzak tutmak çok önemli. Üzerine küçük yemek ya da içecek damlamaları önemli değil siline bilir ama çabuk silmek lazım içine işler zamanla buda deri içinde bakteri ve koku yapar.
Kesinlikle sıkıştırmamak gerekir havadar bir yerde rahat bir askıda durmalıdır. Diğer montlarla üst üste atmayın ya da en üste deri ceketi asın. Organik malzeme oldugu için üzerine koku sinme olayı daha fazla olabilir.
Zamanla deforme olacaktır mutlaka onun içinde uzman kişilerce boya yenileme ve kuru temizleme işlemleri yaptırın. Sezon bitişinde mutlaka kuru temizleme yaptırıp düzgün bir şekilde asın. Küçük minik temizlikleri el yordamı ile yaparsınız ama büyüyen temizlik ihtiyaçları için uzman desteği şart.
kuru temizleme en iyisi ama ben bazen şu ayakkabıları arabaların direksiyon simidini filan patlatmada kullanılan yağlı kauçuklar varya onlarla siliyordum sonrada nemli bezle birkez daha siliyordum iyi oluyordu
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
dış deri kısmından ziyada içinin temizliğini istiyorum.
kolay iç kumaşının tipine göre rengine göre deterjanın vardır elbet o detarjanla su hazırla içini bir güzel sil sonrada deterjansız su ile bol bol sil ki deterjan kalıntısı kalmasın tamamdır tertemiz olur
Sİtede hep birilerine yardımcı olmaya çalıştım. İlk defa yardım aldım. Sonuç başarılı Tekrar teşekkürler. Bilgisayar ile ilgili sorun olursa bende sana yardımcı olurum.