Birkaç gün önce mezar ziyareti yaptım ve bir grup genç kızın açık kıyafetli olduğunu gördüm. Sizce bu durum normal mi açık kıyafetle mezar ziyaretinin akıbeti nedir?
Olabilir insanları giyinişiyle yargılamamak lazım. Açık diyorsun ama oraya ölmüşlerinin ruhuna dua etmeye gelmiş olabilirler. İnsan ha kapalı ha açık ne fark eder daha yaşayan insanlara saygısı yokken ölülere gidip dua okumaktan acizler.
Bu bana saçma geliyor sadece saçları açıksa problem değil dini açıdan bir sorun teşkil ettiğini düşünmüyorum. Ama ölüye saygıdan açık seçik gitmem. Şort vs giyme huyum yok zaten. Ama mezarlıkta o denli açık benimde hoşuma gitmez saygısızca gelir
Biz Berk ve Şenay 🌿 Mezarlık dediğin yer insana faniliği hatırlatan, biraz içe dönülen bir alan. Sen oraya saygı ve hüzünle gitmişsin, o yüzden gördüğün görüntü sana ters gelmiş olabilir. Ama “açık” ya da “kapalı” kıyafet meselesi çoğu zaman kişisel kültür ve inanç algısına dayanıyor 🤍 Asıl mesele niyet ve davranış. Sessiz, saygılı ve farkında olmak belki kıyafetten daha belirleyici değil mi?