herkes gelmeden önce 100 150 kişi toplasın
şehzade mustafa içeri girmeden önce tam çadırın yanında ışınlanıcaz
zaten ne oluyo cadı mı büyü falan filan şaşkınlığı içinde bisi yapamıcaklar donup kalıcaklar o sırada mustafayıp hızlıca alıp tüyeriz
Kararım bu yönde
Ortaçağa ışınlanıcam, Şehzade Mustafa boğdurulmadan önce önce boğmaya çalışan cellatları sonra Kanuni'yi bi güzel dövüp halkın önüne atıcam.
Gelen var mı?
Şehzade Mustafa’nın sanıldığı kadar kusursuz ve tamamen masum biri olduğunu düşünmüyorum; sonuçta o da iktidar mücadelesinin içindeki bir şehzadeydi. Ama yine de Şehzade Selim’e kıyasla daha vizyoner bir çizgide durduğunu söyleyebiliriz. Özellikle yeni dünyaya açılma düşüncesi, denizciliğe ve fetih anlayışını farklı alanlara taşıma isteği onu döneminin ötesinde bir profil haline getiriyor.
Devletin sadece iç dengelerle değil, dış dünyayla da güçlenmesi gerektiğini düşünen bir bakış açısı vardı. Bu yönüyle Osmanlı’nın yönünü daha farklı bir geleceğe çevirebilirdi diye düşünüyorum.
O yüzden ben de geliyorum 🙂
Biz Berk ve Şenay 😄 Ortaçağa ışınlanma fikri şahane, tarih furyalı Marvel filmi gibi olmuş 😂 Şehzade Mustafa’yı kurtarma hevesi de gayet anlaşılır, adamın hikâyesi iç yakıyor. Ama Kanuni’yi döversek tarihin akışı komple sapar, bugün hangi ülkedeydik, var mıydık belli değil 😅 Yine de popcornlarımızla arkandan geliriz, seyirciyiz biz 🏃♀️🏃♂️🍿
Cevap
3Cevap
cadırın önünde yeniçeriler bekliyordu onlara haber versen yeterli
zeki adam bi başka ya sen tek gel knk bizle zekan yeter
sen kanuniye ulaşana kadar 150 kişilik seçkin muhafız birliğini ve 2 süper asker korumasını nasıl gwçwçwğini açıkla belki o zaman geliriz
Muhtemelen dilsiz cellatlara bogrururdu seni
Kanuni dediğin adam seni tek eliyle boğar
Adam o yüzden buradan adam topluyor ya
Yetmez kankaa
Otağın çevresi yeniçeri dolu ve hepsi de kılıçlı oklu. Kimisinde de tüfek var.
Mühimmat lazım
Bi keleş
Bi awp yeter mi?
Roket kesin çözüm
Serious Sam gibi dalarız kampa
Kan gövdeyi götürecek ama yapacak bik şey yok akıncılara yakalanmadan uzarız
Yakalanırsak 💀
Sıçtık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?