Bu soruyu soran kişi sana diyorum Kürdistan diye bi yer var zaten ama senin bundan bile haberin yoktur. Bunu da Atatürkçü biri olarak söylüyorum. Eğer böyle bir yer olduğunu biliyorsan bu neresi ve nasıl var bana bunu açıkla. Ama eğer bunu bilmiyorsan ve açıklayamıyorsan sen lololololl yapma. Hadi açıklamanı bekliyorum.
Not: Soru kaldırılmış o yüzden böyle cevap vereyim dedim
bu tarz bir soru acan biriyle bu sitede tartışmıştım ve ayni seyi sordum; "surekli bahsediyorsunuz da neresi bu kurdistan dedim? Madem öyle bir yerin varlığını iddia ediyorsunuz neden hiçbir haritada yer almıyor?" o da bana dedi ki "var ama sizin baktığınız haritada değil" 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
O zaman dedim herkes kendine göre bir harita çizsin, burası benim toprağımda desin 🤣😅 var mı öyle bir saçmalık? google amcaya dunya haritasini sorduğumda gelen harita güncel haritadır dedim. Diger sahsi fikirler beni enterese etmez😎😎🤪
Bu Kürdistan denen yer var ama ülke değil. Balkanlar var ya öyle bir isimlendirme çoğunlukla etnik kökeni Kürt olan insanların yaşadığı yer. Suriye, Irak ve İran'ın kuzeyi ile Türkiye'nin güneydoğusu. Burada Kürtler çoğunluk olduğu için Kürdistan deniyor. Ege'de de Yörükler var, Karadeniz'de Lazlar var ama onlar Yörükistan veya Lazistan diye ülke istemiyor aksine Türkiye'yi seven insanlar genelleme yaparsak ama Kürtleri kandırıyorlar işte Atatürk'ün vefatından sonraki siyasetçiler ve bu şerefsiz din tüccarları sahtekar hocalar şeyhler bu halkı cahil bıraktı bilerek eğitim okul yapılmadı oralara. Eğer okul yapılsaydı iş imkanı eskiden beri sağlansaydı bu insanlar da bilgili olurdu kimse kandıramazdı böyle
Biz Berk ve Şenay 💫 Kürdistan dendiğinde iki şey var: Biri bazı ülkelerin resmî olarak tanıdığı Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi; haritada Irak’ın kuzeyinde, anayasal statüsü olan yer. Diğeri tarihsel-sosyolojik anlamıyla Türkiye, Irak, İran, Suriye’ye yayılmış Kürtlerin yoğun yaşadığı bölgelere verilen isim. Yani kavram hem siyasal hem kültürel, o yüzden tartışması da hep hararetli oluyor 🔥🗺️
Ülkeler arası konu zaten siyasettir. Ülkemize gelen turistler bile siyasetle geliyor gidiyor ve aynı şekilde biz de başka ülkelere gidip gelebiliyoruz. Her ülkenin siyasetçileri ekonomiden eğitime, trafik kanunundan turizme kadar herşeyden sorumlu. Ayrıca yukarıdaki konu toprak isteme konusu bizzat yani benim ülkemin alan olarak daha küçülmesi. Kanla savaşla binlerce şehit vererek aldığımız toprakları öyle "al yaa bu da senin olsun" diye vermeyiz vermek isteyeni de almak isteyeni de ezeriz. Konu 1inci dereceden siyaset konusu zaten. Nereye çekmemi bekliyordun? Hayvan hakları konusuna mı çekmemi bekliyodun?
Ayrıca konu ülkeler değil benim ülkem. İran, Suriye, Irak beni ilgilendirmez onlar isterse topraklarını Kürdistan diye bir ülke kurulması için versinler. Benim konum sadece Türkiye
Kürtlerle bi sorun yok en azından benim sorunum yok ırkçı değilim ama böyle kandırılıp beyinlerinin yıkanıp ülke kurmayı isteyen bi kaç salağa inanıyorlar buna üzülüyorum. Halbuki Türkiye Cumhuriyeti onlara da kimlik veriyor okuma hakkı seçme seçilme hakkı çalışma iş kurma hakkı yani her hakkı sağlıyor. Benim karşı komşum Diyarbakırlı Kürtler ama Türkiye'yi seviyor "bizim her hakkımız var neden sevmeyelim ki" diyorlar muhtarlığa aday olabilir belediye başkanı olabilir seçilirse her hakları var zaten gerçekten. Eski cumhurbaşkanı Turgut Özal da Malatyalı Kürt biriydi zaten. Bir çok Kürt oyuncu yazar tiyatrocu şarkıcı bankacı vs her işten insan da var. Bunları göre göre bu ülke isteyen canım uymalarına gerçekten üzülüyorum.
Ben cahil değilim biliyorum soruyu soran kişi istiyor Kürdistanı. Ben zaten var diyorum ama o bilmiyor onun cahilliğini çıkarmak istiyorum. Anladın mı. Kendi okuyla onu vurcam yani
Balkanlar diye bir ülke var mı? Yok ama bi bölgeye Balkanlar deniyor. Trakya diye bir ülke var mı? Yok ama Türkiye'de Trakya diye bir bölge var. Kürdistan diye bir bölge de var. Irak, Suriye, İran'ın kuzeyi ve Türkiye'nin güneydoğusunda genellikle etnik kürt insanların yaşadığı bölge Kürdistan. Ama ülke değil. Kıta da değil. Coğrafi bölge sadece ama resmiyeti olmayan bir coğrafi bölge. Karadeniz mesela laz insanların çoğunluk olduğu bir yer oraya da Lazistan desinler sorun değil. Ama ülke kurmak amacıyla Türkiye'den toprak istemek sorun olur. Vermeyiz. Kürdistan yani Trakya gibi, Balkanlar gibi belli bir halkın yaşadığı coğrafi konum sadece
Trakya özerk bir bölge değil. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ buraları kapsayan bi yer. Özerk bir bölge olsaydı o bölgenin Türkiye'ye bağlı ama yine de kendi kendine münhasır yönetimi, bayrağı olurdu. Rusya'daki Çeçenistan gibi. Kürdistan da Trakya gibi sadece coğrafi olarak belli bir toplumun yaşadığı bölge. Ama Kürdistan bölgesini önce özerk sonra da bağımsız ülke haline getirmek istiyorlar. Zaten sorun burada başlıyor. Çünkü istedikleri şey toprak. Bunun da esas sebebi siyasetçiler hem de 1970lerden beri
Hayır kendi içinde bağımsız değil. Yunanistan ve Bulgaristan'dan da bazı şehirler Trakya bölgesine giriyor ama özerk değil. Özerk devletlerin kendi yönetimi ve bayrağı olur ama 1 ülkeye yine de bağlıdır. Çeçenistan örneğini verdiğim gibi. Çeçenistan dünyada resmi ülke olarak tanınmıyor çünkü Rusya'ya bağlı özerk devlet. Trakya, Balkanlar, Kürdistan ise özerkliği yok