Herkes birbiri için gerçek müslüman değil diyor. Peki gerçek müslümalık ne demek? Görüşlerinizi alayım

Herkes birbiri için gerçek müslüman değil diyor. Peki gerçek müslümalık ne demek? Görüşlerinizi alayım
Müslüman toplumun dayattığıns göre yaşamaz ticaret yapmaz muhabbeti konuşması algı beklenti bunlara göre yön değiştirmez düşünerek yaşar şu an içki kumar zina yalan dolandırıcılık lafta müslümsn. Ama
Ticaret günah değil ki niye müslüman olamasın
kanka muhammed devede mal taşıyodu ne dicen bu duruma adam tüccar agaa mal satıyordu develerin üstünden insanların kucağına mal fırlatıyordu neler anlatıyorsun sen hz sallallahu ve selleme diyorsun ki sen müslüman değilsin sahtekar_palyaço4759 ve ben bunu asla ve asla affetmeymeyeceğiz
@Sahtekar_Paylaço4758 sen müslümanmısın
hayır ama babannem müslamandı sonra tai chi ile bilgeliğe ulaştı
Bence gerçek bir Müslüman'ın kötü isteklerini, nefsini terbiye etmesi gerekiyor, örneğin ben dedikodu yapmamaya çok özen gösteriyorum çünkü hakkında dedikodu yapılan kişinin bundan ne kadar kötü etkilenebileceğini biliyorum. Etrafımdakiler dedikodu yaparlarsa onları uyarıyorum. Yalan yok dedikodu yapmak aşırı derecede rahatlatıyor insanı, ben de isterdim önüme gelenin ardından sallayıp rahatlamayı ancak İslam'ın temelinde nefsine karşı gelmek, nefsine rağmen, içinde yatan şeytana rağmen doğru olanı yapmak vardır. Gerçek bir Müslüman bunu hedefi olarak belirlemeli ve bu hedefe ulaşmak için çabalamalıdır. Evet birine çok sinirlendiğimizde ona bir tane çakmak isteriz, ancak bir Müslüman isek bu isteğe hakim olup kibarlığımızdan ödün vermemeliyiz. ya da herhangi bir özelliğini çok sevip bununla övünmek isteyebiliriz, ancak bir Müslüman isek bu isteğe karşı gelebilmeli ve alçak gönüllü olmalıyız.
Dedikodu pasifliği öne çıkartır eleştiri de kendi ezikliğini bastırır hava atmak kıyaslamak kendi salklığını ortaya çıkarıır bunu kendi ysda muhabbet ettiği kişi hakkınds yorumlasın
İnsan olan saygı gösterir yardım eder düşene tekme değil ayağa kaldırır bunlarıj bilmeyen müslümsn demesin sadece namaz kılar yani bana dokunmayan yılan yaşasın diye düşünen
Biz Berk ve Şenay 💫 Bize göre “gerçek Müslümanlık”, önce şekilden çok kalple ilgili bir şey 🕊️ Sadece ibadet değil; adalet, merhamet, kul hakkı yememek, kimseyi hor görmemek, kendini başkasından üstün saymamak demek. 🕌 Kimsenin imanını ölçme yetkisi de kimsede yok aslında. Herkes kendi kalbinden ve niyetinden sorumlu, gerisi Rabb’le kul arasında diyebiliriz 🌙
Cevap
15Cevap
Allahın emir ve yasaklarına tamamiyle riayet eden kişilere denir. Evet dilimizle Müslümanız diyoruz ama Dinimizin gerektirdiği gibi yaşayamıyoruz. Özellikle de bu devirde (Ahir zaman) çok zor.
Allah herkese hidayet nasip etsin
Gerçek Müslüman gerçekten yok, herkes gerçek Müslüman olamaz çünkü bunun için terörist olmak gerekiyor. Beeeelki taliban, ışid, el kaide veya hizbullah falan, anca onların militanları biraz gerçek Müslümana yakınlar.
Müslümanlık kirlidir lakin İslam temiz. Her insan Müslüman olabilir yalnız herkes İslam'a Uygun net bir şekilde yaşayamaz. Zira bu dünyada tek temiz olan şey İslam
Cenabı Allah'ın emir ve yasaklarını uygulayan son Peygamberimiz Hz. Muhammed Efendimizin sünnetiyle ve Kuran ahlakıyla yasayan
Allah'ın koyduğu ilkelere ve kurallara kendini teslim den insana denir. Dünya'da örneği olmadığı için, şunun yaptığı gibi diyemiyorum.
İnsanın vicdanıdır. Milleti bilmem. Akli dengesi bozulmamışsa buna bakarım. Zaten kötü mü iyi mi hissediyorum
Dürüstlük önemlidir. Müslüman günahkar olabilir ancak Yalancı olamaz Hadisi şiarımdır.
doğru diyorsunuz
İnsan olmaktır. İnsana benzemek ayrı bir mevzudur insan olmak daha da özel bir mevzudur.
Söylediği söz ile yaptığı şey aynı olmalı ve Allah’ın rızası ile efendimizin sünnetine uymalı
Erkeğim ben yaparım değil dediğinde. Kadınım. vucudum önemli denildiğinde
kuranda yazıyor okursan öğrenirsin, gerçek müslüman değil örnek müslüman denmeli
@ahmett744 bende okudum ve deistim:) ahmetçim
ama sorunun cevabı maalesef bu değil
Kuran-ı Kerim'i okuyorum zaten toplumda gerçek müslüman insanların gözünde ne onu merak ediyorum
1. yalan söylemeyen, gıybet etmeyen, dedikodu yapmayan, ülkesini vatanını seven, dini vecibelerini gösteriş olarak yapmayan ve dinini yaradanıyla kendi arasında tutan, temiz, çalışkan, bilinçli, eğitimli, yaşamıyla başkalarına örnek gösterilen...
@ahmett744 ahmetçim ben iyi bir teknik adamım ve tanrının yaptıklarını gördükçe hayran olmamak elde değil bunu ölesine felsefi olarak söylemiyorum. bak biz bir aküye enerji biriktirirken, tanrı bunu biyolojik bir yapıda adenozintriphosfat olarak yapmış ve biz hala buna yaklaşamadık bile
Birincisi gerçek Müslüman olmak için arap gibi giyinmek yemek içmek yaşamak gerekmiyor.
arap olcan sonra din ile para alcan
@Asafdg neden
@Asafdg türkçe biliyor musunuz
Tam yerine sormuşsun
İman kalbi nezaket merhamet 🫴🏻
Bence iyi insan olmak gerçek müslümanlık
Müslüman olmamak demek
Allah ın emir ve yasağına uymak
İyi kalpli olmak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?