İcimden kapalılık hissiyatı asla yok açılmayı senelerdir istiyorum ailemde fikrime saygı duyuyo fakat açılsam pişman olucam açılmasam da pişman olucam napıcam bilmiyorum araştırıyorum tesettür ayetini ama emredilen tesettür ile benim kapalılığımın alakası yok sadece kafamda bir türban var başka hiçbir şey yok yani boşuna örtüyormuşum gibi hissetiriyor açılmak yerine adam akıllı tesettür yapmayıda denedim ama imkanı yok nefsim azla izin vermiyor o halimle aynaya bakasım bile gelmiyor napıcam bilmiyorum akıl fikir verin şöyle yap bişi yap diyin ya
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kuranı kerimde zaten saçınızı kapatın diye açık bir ayet yok khimarlarini yakasının üzerine vursunlar ve ziynetlrrini göstermesinler bu ayette ziyneti saç olarak yorumlayanlar var khimar da o dönem kadınların kullandığı bir baş örtüsü örtünün göğsü kapatılacak şekilde kullanılması söyleniyor saçın örtülmesiyse ayetin yorumu eğer saçı örtmek farz olsaydı kesin hüküm olur ve ifade açık olurdu namaz kilin oruç size farz kılındı gibi senin durumuna gelecek olursak kendini nasıl iyi hissediyorsan onu yap bir beş altı ay bende örtündum ve araştırdığım zaman mantıklı gelmedi
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
5 ayBir insan tesettürlü yerine getiremiyorsa ve o tesettur ona eziyet olarak geldiyse açık olmasından daha günah bu beden senin bedenin senin kararin ben kendi ozgurlugumle aşkla 18 yaşında 19 yaşıma girmeme 38 gün kala tesettüre girdim namaza başladım insanin kafasindaki taktiği seyden önce iman kalbi ile merhameti olmalı sen dinini açıkken de yasayabilirsin bu şimdi değil ki açıklar müslüman değil cehennemlik tesetturluler çok dört dörtlük kabul felanlar bu değil yani içinden ne geliyorsa
00 Yorumla
5 ayÇok karışıksın şu an durulmayı bekle. Ne yapsan pişman olacaksan hiçbir şey yapma. Gerçekten ne istediğini anla önce bir diğerlerini değil sadece kendini dinle bir süre. Tüm dış sesleri sessize al..
08 Yorumla
Soran5 ayDurulmayı bekleyecek ve sadexe bunu düsünücek inan zamanım yok
- 5 ay
Neden?
Soran5 aySınava calısıyorum sırf bu konu yuzunden aksattım gelecegim söz konusu ve kısa sürede karar verip kurtulmak istiyorum bu dusuncelerden
- 5 ay
Böyle olmaz. Kendine çok hoyrat davranıyorsun. Bu şekilde tatmin edici bir karar alman mümkün değil. Sınavdan sonraya birak ya da . Zamanı gelince halledicem diye telkin et kendini. Hem o zamana bir kefesi ağır basar terazinin..
Soran5 ayÖyle yapmaya calısıyorum ama düsünceler kafamdan asla cıkmıyor
- 5 ay
Başka şeylere odaklan. Kendine karşı gevşe biraz çok katısın..
Soran5 ayBen her şeyi cook kafaya takanlardanım öyle demenizlr maalesef düzelemiyor
- 5 ay
Anlıyorum da bir yerden başlaman lazım düzeltmeye. Sırayla git hepsi birden olmaz mümkün değil. Önem sırasına göre programla her şeyi. O zaman kafan da rahat eder.
Gizli Üye(18-24)5 aySenin sorunun tesettürden çok özgüvenle ilgili. Normal aslında, toplum baskısı var, yıllarca da insan seni öyle tanımış, yani sen kendini kapalı haldeyken "ben buyum" demişsin. Açık ya da kapalı, kendini kabul ettiğin sürece sorun olmayacak. Geri kalan dini mevzu senin vicdanınla ilgili zaten.
017 Yorumla
Soran5 ayBende böyle düsünüyorum acık halimi görünce acılıcam diyorum kapalı halimlede gerek yok tepki cekmeye böyle kalmalıyım diyorum ilgi odagı halinede gelmek beni korkutuyor malum bütün akrabalarım muhafazakar ve cok kınanıcam napıcam bilmiyorum
Cevap sahibi5 ayAçıkların sürekli odakta olduğunu sanıyorsun, biliyorsun yanlış olduğunu. Açıldıktan sonra sana bakan gözler değişmeyecek olsa bile sen daha fazla kişi bana bakıyor diye düşüneceksin. Neden? Çünkü aklın hep başkaları ne der diye düşünüyor. Bu zamana kadar başörtüyü kalkan gibi kullanmışsın, özgüvenine bir kalkan. Sen kendi gözlerinle baktığın zaman bu endişelerin geçecek
Soran5 ayİlgi odağından kastım aslında şu devirde çoğu erkek kapalı bir kızla olmak istemiyo öyle zihniyetli erkeklerin benden uzak olmasıda benim işime yarıyor aslında ama açılırsam kimin nr fikirde olduğunu bilmeden arkadaşlıklar kurucam belkide bilmiyorum cok karısık her sey ne yapsam bir sonuc alamıyorum
Cevap sahibi5 ayBaşörtü takmasan da kapalı giyinebilirsin, hem öyle erkekleri kendinden uzak tutmak için tarzını değiştirmek yerine insan davranışları analiz etmeyi öğrensen daha işe yarar
Soran5 ayZaten açılsamda kapalı giyineceğimden eminim çünkü rahatsız edici geliyır başkalarına bir taraflarımı sergilemek bu kafadeyken neden adam akıllı kapanamıyorum diye sorguluyorum çoğu zaman
Cevap sahibi5 ayNeden peki? Aşağıda birine ibadette eksik olduğunu anlatmışsın. Seni engelleyen bir şey mi var ki?
Soran5 ayEngelleyen bir şey yok aslında sürekli başlayıp başlayıp devam ettiremiyorum sürekli sorgulayıp duruyorum şu sıralarda başlayayım belki düzelirim diyorum ama hergün napıcam ben diye kafayı yemekten ne derslerime ne günlük hayatıma odaklanabiliyoruö
Cevap sahibi5 aySenin hayatını komple engelleyen bir şey var. Bunu bulman lazım önce
Soran5 ayYa büyük ihtimalle insanalrın hakkımda yaptıkları yorumları başı kapalı birini gördüklerinde malum partili misin soruları sacma canım türban sakaları beni cok rahatsız ediyor ve kendim gibi hissettirmiyor ama Allahıda seviyorum bide düsünüyorum ileride is hayatına atıldığımda yurtdışına gitmeyi istiyorum çoğu akrabamda orada kafamı örtmemin orada sorun olacağınj düsünüyorum ve simdi acılmazsam ileride açılmak zor olur cunku hâlâ insanalrın gözü önünde bir yetişkin değilim nasıl olsa daha az konusurlar kafasındayım ama işte dini tarafından cok rahatsız oluyorum gibi ya da millet ne der kafası yüzünden kararsızım herhalde
Cevap sahibi5 ayAçılınca bu sorunların çözülmeyeceğini biliyorsun değil mi? Asıl sorunu görmezden geliyorsun gibime geliyor. Kendini kabullenemiyorsun
Soran5 ayBilmiyorum asla asıl sorunu bulamıuorum ya da belki küçüklükten beri açılmak istediğim için hırs haline getirdim
Cevap sahibi5 ayşu an kafan karışıksa bu iyiye işaret, sen aklındakileri durdurma, düşünmeye, kendine biraz zaman tanı. Sorunu da çözümü de bulacaksın
Soran5 ayEvet her sey zamanla biliyorum ama hergun bunu dusunmekten kafayı yiyorum ve hani sınava hazırlanıyorum bu dusunce kafama girdi gireli onuda yapamıyorum iki türlüde pisman olucak gibiyim arada kalmakta delirtiyor.
Cevap sahibi5 aySınav senense kötü hissetmen normal anlıyorum, sen şu an hayatında büyük kararlar vermemen lazım bence, kendine daha fazla zaman ayırman, iyi hissedecek şeyler yapmaya çalış
Soran5 ayZaten yaparsamda sınavdan sonra yapmayı dusunuyorum umarım kısa zamanda fikirlerimden emin olurum ve pişman olucagım bir seyi yapmam🙏
Cevap sahibi5 ayHayırlısı olur inşallah senin adına, iyi bak kendine
Soran5 ayTeşekkürler, sende.
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
5 ay
Biz Berk ve Şenay 💫
İki tarafı da yaşayamayıp arada kalmak çok yorucu, bunu hissediyoruz… 🫂 Açılmak da, kalmak da “sonsuz karar” gibi geliyor sana. Ama aslında öyle olmak zorunda değil; bu süreç adım adım olabilir.
Şimdilik kendine şu alanı verebilirsin: “Ben şu an arayıştayım.” Ne tamamen boşuna örtüyorsun, ne de sonsuza dek bu haline mahkumsun. Zaman tanı kendine, deneme-yanılma hakkın var 💜00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
26Cevap
çok sayıda tesettür şekli var biraz onları araştır takmak istemiyorsan da takma ben acıyorum bu halinize gerçekten sözüm ona dinin en önemli ibadeti namaz çoğu erkek sadece cuma kılıyor bişe diyen yok ama kadınlar her zaman başı örtülü olmak zorunda olmazsa müslüman bile sayılmıyo
02 Yorumla
Soran5 ayOlmazsa müslüman bile sayılmıyo derken? Güldürmeyin beni bu konu hakkında gercekten bilgi sahibi değilsen konusma insanları dinden soğutuyorsunuz
- Diğer konusunda 5,8b cevap paylaştı.
5 ayBir kanser hastası düşünün. Kemoterapi yüzünden sürekli mide bulantısı ve kusma yaşıyor. Fakat kemoterapi almazsa ölecek.
Sizce bıraksın mı yoksa devam mı etsin?
04 Yorumla
Soran5 ayBu benzetmeyle bunun aynı olduğunu düşünmüyorum evet müslüman olduğumuz için tesettürlü giymek farz ama bunu istemeyerek Allah rızası için yapmadıktan sonra ne o tesettürün ne de o dinin insana ne faydası kalır? Mecbur kaldığım için kapanmamı söylüyorsun yani?
- 5 ay
İlacı da mecbur olduğumuz için içmiyor muyuz? Mecbur olduğu için faydasını almıyor muyuz yani?
Okula gidiyoruz mesela. Tüm dersleri severek almıyoruz. Fakat geçmek için o derslere de çalışmamız gerekiyor.
Her zaman her istediğimizi yapamıyoruz. Bazen bazı şeyleri yapmak zorunda olduğumuz için yaparız.
şu an belki içine sinmiyor ve Allah rızası için yapamadığını söylüyorsun ama hiç değilse cehennemde onun azabını görmeyeceksin. Taklidi iman da imandır.
Soran5 ayBakış açınız gerçekten mükemmel bu ikilemden hiçbir zaman çıkamayacağımı biliyorum ama tamda olmasa başımı kapattığımda daha huzurlu hissettiğimi biliyorum şu an vazgeçiyor gibi oluyorum ama bazende çok istiyorum açılmak şeytan uğraşıyo biliyorum evet napıcam hiç bilmiyorum 🤷♀️
- 5 ay
İlk kapandığımda ben de sizin gibi hissediyordum. Bir de benim neslimde hiçbir kuzenim kapalı değil hatta halalarım yengelerim hiçbirisi kapalı değil. Ben kapandığında da ilk zamanlarda çok dışlandım. Kendimi beğenmemeye başladım. Bana sürekli çok yaşlı gibi göründüğümü söylüyorlardı, açılmam için psikolojik baskı yapıyorlardı. Ben de ailenin en küçük kızı olarak onlardan etkilendim haliyle ve açılmamak için en sonunda saçımı sıfıra vurdum. Çünkü o halde asla açılamazdım. 🤭
Yani diyeceğim o ki tüm kızlar yaşıyor, fakat mükafatı çok büyük. Biz Rabbimizin biriciğiyiz. Bu herkese nasip olmuyor. İnan bana. Sen seçilmiş bir insansın.
Bundan vazgeçme ve bunu kaybetme. 🩷
Bir şey bütünüyle elde edilmezse, tamâmen de terk edilmez.
Tesettür sadece örtünme ya da dini bir şey değil bazı kızlara ve kadınlara çok yakışıyor ve güzelliği bambaşka oluyo sende öyleysen yakışıyorsa kapalı kal
04 Yorumla
Soran5 ayYakisiyo evet ama bunu güzel olmak icin yapmamamız gerekiyo Allah rızası için yapmak önemli ki Allahın emrinde zaten güzelliğimizi saklamak icin tesettürü emrediyo benim sadece kafamda bir türban var vücut hatlarım belli boynum açık çoğu zaman saçım bile gözüküyo hiçbir anlamı yok diye düsünüyorum böyle olmanın
- 5 ay
Güzelliği örtme anlamında değil sadece yüz hatlarının güzelliğinin ön plana çıkmasını sağlar tesettür dikkat sadece orada olur ve sadece yüzünü seven insanlarla karşılaşabilirsin açık olan dikkat çekmez zaten namus sadece tesettürle olmaz açık olup çok namuslu olan namaz kılan kızlarda gördüm ben
Soran5 ayEvet zaten olay kapalı ya da açık olmakta değil içinden gelerekten yapmakta benımde tesettürü olmayıpta geriye kalan ibadetlerini eksiksiz tamamlayan birçok arkadaşım var brnimde sadece başım kapalı diğer ibadetler yok bu da o kadar üzüyoki onlar gibi olsam daha mantıklı geliyo ama ibadete adam akıllı başlasam brlki dahada tesrttürlü olmak isticrm diye açılmakta garip geliyo ama her zaman icimde bir yerde acılma fikri olucak böyle ailemde karşı değilken yapmadığım için ilerde neden açılmadjm diye kendime kızacağımdanda eminim iki arada sıkışıp kaldım kafayı yemek üzereyim cidden
- 5 ay
Kafayı yiyecek bir durum yok basit bir şey nasıl iyi hissediyorsan onu yaparsın sanırım hayatında kafana takacak başka bir şey olmadığı için bunu takıyorsun ben kapalı kalmanı tavsiye ederim tabi hangi halin güzel bilmiyorum ama yakışıyor dediğin için tesettür yakışıyorsa tesettürlü ol
Gizli Üye(25-29)5 ayBaşörtüyü neden takman gerektiğini anlamlandırman gerekiyor. Ailen böyle istiyor, din böyle emrediyor diye değil. Zira sen buna tatmin edici bir cevap alırsan bu sefer takıp takmamak nefsine kalır
02 Yorumla
Soran5 ayNe için takmam gerektiğini biliyorum adam akıllı takmayıda denedim ama nefsimr çok ağır geldi boğuldum şu an kafama taktığım türbanın hicbir anlamı olduğunu düsünmüyorum cunku zorla yapıyor gibiyim.
Cevap sahibi5 ayBenim fazla dini bilgim yok. Yanlış bir şey söylemek te istemiyorum
Bunu çözmek istiyorsan ehline sorman gerek.
Açılmak için iyi bahane üretmişsin. Biz tamamımız açıl kızım sıkıntı yok bizim için. Ama Allah ne der bilemeyiz onun yerine karar veremeyiz
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
5 ayKendini en iyi nasıl hissedeceksen öyle olmalısın bence
04 Yorumla
Soran5 ayİki türlüde iyi hissedemiyorum😦
- 5 ay
Kapalı halin de gayet iyidir
Soran5 ayİyi zaten çirkin hissettiğim için değil çoğu zaman içimden gelmediği için açılmak istiyorum
- 5 ay
Kıyafet çok dert değil bence
Gizli Üye(25-29)5 ayÖnemli olan ne istediğin. Eğer açılmak istiyorsan kendini öyle daha iyi hissedeceksen açıl. İmanını türban takıp takmamak kurtarmaz, her örtünmek bedenen değildir.
03 Yorumla
Soran5 ayNe istediğimi bilsem zaten böyle fikir istemem🤷♀️
Cevap sahibi5 ayİçimde kapalılık hissiyatı yok, açılmayı "senelerdir istiyorum" 🤔🤦
Soran5 ayOrası öyle her kapalı kızın aklına giren bir şey zaten senelerdir kapalo kaldığım için açılmakta emin olamıyorum bunu demek istiyoruö
Gizli Üye(36-45)5 ayZaten tesettür yok diyorsun boşuna o örtüyü mundar ediyorsun açıl zaten açıksin
02 Yorumla
Soran5 ayBende böyle düsünüyorum sahsen
Cevap sahibi5 ayHiç düşünme daha
Diğer konusunda 10,7b cevap paylaştı. Öyle mutlu değilsen mutlu olduğunu yapman gerekir. Saçın açık olup kıyafetlerin çok açık olmaz yine
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 ayÜmmetin bir askeri daha kayıp gitti 😢 camiler kışlamız, müminler asker😭
00 YorumlaMesela bir erkeğe kafani acik gösterebiliyor musun rahatça yani rahat misin
02 Yorumla
Soran5 ayCok uzun süredir kapalıyım biri sacimi görücek diye endiselenmiyorum veya rahatsiz etmiyor dısarı tamamen acık cıkmayı uzun süredirde bilmiyorum buna tam bir cevap veremem
Diğer konusunda 869 cevap paylaştı. Rahat ol hangi halinle mutluysan onu yap
02 Yorumla
Soran5 ayİki halimlede mutluyum sadece bazen kapalıyken kendim değilmişim gibi hissediyorum ama açılırsamda sanki huzursuz olucam diyr düsünüyorum ama zaten kapalı gibide degilim of
Diğer konusunda 366 cevap paylaştı. Acil kabak cicegi gibi acilirsin sen
00 YorumlaZor karar iyi düşün modern tesettür mu
00 Yorumla
5 ayHuriyetine kavus yasasin özgürlük
00 Yorumlasen zaten açıksın
00 Yorumla
5 ayOnlarmi kapan demisti
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 aypeki açılsan neden pişman olacagını düşünüyorsun
020 Yorumla
Cevap sahibi5 ayşimdi kimse 4 4luk degildir eger hatalarından dolayı açılmayı düşünüyorsan dinini 4 4 luk yasayan hatasız insan zaten yoktur varsada milyarda 1
Soran5 ayCok kücük yasta kapatıldım ve sürekli acılmak istediğimi söylüyodum severek yapamadım asla en son ailemde artık napıyosan yap kafasındalar Şu an ama o kadar yıl sonra pismanlık elbette yasicam ama acilmasamda elimde imkan varken neden yapmadim diye pisman olucam bilmiyorum cok aradayım
Cevap sahibi5 aypeki şu an kaç yasındasın
ve açılmayı istemenin tek sebebi 4 4luk kapalı olmamanmı
Soran5 ayHayır tek sebebi o degil 18 yasındayım
Cevap sahibi5 aydiger sebebleri nedir anlatırsan eger fikir bakımından yardımcı olurum buradan yazmak şstemiyorsan takipp ett benii oradan konusalım yazması daha hızlı olur ona göre tavsiyede bulunurum
Soran5 ayCok fazla sebebi var insanalrın yargılayıcı bakısı, bir ortama girince acaba dışlanır mıyım, malum partili sanılmam, kendini komik sanan insanların türban şakaları, sürekli böyle kapanıcaksan açıl lafları, gerçekten kapanamamam, bazen kendimi boğmak istemem, çok küçük yaşta kapatılmam, birini severken acaba kapalı biriyle olmak ister mi diye dusunmekten, ileride is hayatına atıldıgımda acaba ayrımcılıga ugruyacak mıyım garip mi bakılacak düsüncelerinden elalem ne der diye büyütüldüğüm için sürekli insanların fikirlerini düsünmekten bıktım evet Allahı seviyorum ama bu emrini yerine layıkıyla getiremiyorum kendim gibi asla hissedemiyorum saçımı şekillendirip dışarı çıkmayalı tam 8 sene oldu özledim, rüzgar hissini, kargocu gelınce telaslanmadan kapıyı acmayı, yasımdan büyük sanılmaktan bıktım yani cok doluyum bu konuda ama aradayım napıcam bilmiyorum
Cevap sahibi5 ayneden dışlanasın saçma
ayrıca o tarz şakalar yapanlar cahil umursaa açılsanda aynısını yaparlar
sevgili meselesindede kapalılık açıklık diye bir durum yok bir arkadasım geçmişte bu takıntıdan kafayı yedi evlenene kadar 3 5 sefer kapanıp açıldı
Cevap sahibi5 ayelalem ne der insanın en buyuk putunu özgürce yaşamasını engeller
Soran5 ayDışlanma kesinlikle oluyor 8 yıldır kapalıyım ve çok gördüm yani başörtülü biriyle muhattap olmak istemeyen birçok insan var ilişki konusunada gelecek olursak orası cok dert degıl cunku kapalı biriylr olmak istemeyen bir zihniyet ile zaten bir iliski icerisinde olmak asla istemem olay orası değil
Cevap sahibi5 aynerede yaşıyorsun yasadıgın ortamdan kaynaklı sanırım takipp edermisin beni oradan daha hızlı yazar okurum
Soran5 ayTakip etmek istemiyorum yasadıgım sehirde cogunluk zaten tesettürlü öylr yargılanacak bir sehir olmamasına ragmen böyle hissettiriliyoruz
Cevap sahibi5 ayşaşırdım böyle hissettirmesine daha evvel arkadaslarımddan bu durumu duymadım
Soran5 ayYa bilmiyorum istemiyorumda gibi aslında acılmak ama ileride neden acılmadım diye illaki pismanljk yasıcam cunku gecmistede yasadım basörtüm sanki bazı seyleri engellryecrkmis gibi bir hissiyat var icimde üniversiteye gidicem seneye yurtta kalma durumum olucak o zaman daha cok isticrm cunku zordur oyle yerlerde kapanmak falan galiba üsenirim yani yemek yemrk icin kafamı kaoatmaya falan cok karisik gercekten bilmiyorum
Cevap sahibi5 aykapalı unide milyon tane insan var her şey sende bitiyor
Soran5 ayOrası öyle zaten onlar yapıyoda ben niye yapmiyim ama bahane arıyorum bencr ya birgun boyle tanıdık kimsenin olmadıgı bir yerde acılıcam baktım pisman degilim yapıcam ya cokta kafaya takmamak lazım bıktım usandım🤷♀️
Cevap sahibi5 ayher şey sende bitiyor tanıdık tanımadık önemli degil
Soran5 ayBende falan bitmiyor ben kendımden cok millet ne der diye dusunen bir aptalim cunku🤗🤗
Cevap sahibi5 aysenin sorunun baska böyle ömur boyu huzursuz olursun
Soran5 ayE zaten biliyorum en sonunda deliricem
Cevap sahibi5 aysenin meselen kapalılık açıklı degil insanların dusuncesini kendinin önune geçirmen uzun konu bu takipp etsen ordan konusurduk ama takipp etmek istemiyorsun buradan sabaha kadar yazsam bitmez sana iyi geceler diyeyim
Gizli Üye(25-29)5 ayBazen bende düşünüyorum
13 Yorumla
Cevap sahibi5 ay@kjhhg793 sebepsiz
Gizli Üye(36-45)4 ayPantolon dar vb mi giyiniyorsun sen
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 aysenin hayatın düşün taşın elbet
00 YorumlaRabbim in istediği şekilde yaşamak en iyi huzurdur
02 Yorumla
Soran5 ayOrası zaten öyle ama şu an rabbimin emrettiği tesettürü zaten yapamıyoken kapanıpta bana özenen kızlar oluyo onlarıda bozmak istemiyorum.
yasin kac
02 Yorumla
Soran5 ay19
Diğer konusunda 5,1b cevap paylaştı. O sizin tercihiniz
00 Yorumla- Diğer konusunda 880 cevap paylaştı.
5 aySen bilirsin
00 Yorumla Hakkıyla örtün
00 Yorumla- Diğer konusunda 813 cevap paylaştı.
5 ayYanlış yapıyorsun
00 Yorumla - Diğer konusunda 3,7b cevap paylaştı.
5 ayOlurrr
00 Yorumla - Diğer konusunda 719 cevap paylaştı.
5 ay2 halinide merK ettim :)
00 Yorumla Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. hayırlı olsun reis
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayAçıl bacım
00 Yorumla
5 ayBence yapma
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayFiziğin iyü mi
00 Yorumla
Devamını Gör(18)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz