Avareyim, asudeyim, yorgunum
bilmiyorum neden sana vurgunum..
Avareyim, asudeyim, yorgunum
bilmiyorum neden sana vurgunum..
Cevap
4Cevap
Laf olsun torba dolsun , kafiye tutsun diye yazılmış gibi duruyor. Çaresiz aşk...
Bir şey daha sorabilir miyim
Tabii ki de
Acem kızı, Çeçen kızı
Sen allar giy, ben kırmızı
Çıkalım şu dağın başına
Sen gül topla, ben nergisi
bu sözlerden ne anlıyorsun?
Şöyle bu bi Türküydü sanırım. Barış manço mu söylüyordu öyle bir şey. Bu Türkünün hikayesi kırsalda yaşayan 2 genç birbirlerini çok sever ama aileleri bu aşka karşı çıkar, onlarda kavusamayan 2 sevgili olarak kalır. Adam son veda da kızın eline bir mendil verir ve mendilde bu sözler yazar. Bazı şarkıların hikayelerini bilmeden sözcükleri anlamsız kalıyor. Sanırım burada da sevgili olarak rahat rahat çayda bayırda gezip birbirlerine çiçek toplamaktan, sevgililerin yaptığı gibi knousmaktan ne bilim (kelimeler anlamında) sevişmekten bahsediyor. Ben öyle anlıyorum.
Nurullah genç şiiri
Sacmalik
Azmıştır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 💫 Bu söz, tam “hiçbir şey yapacak halim yok ama aklımdan da sen çıkmıyorsun” hissi 🙂 Avarelik tembellik değil; amaçsız dolaşma hâli. Asudelik de sakinlik, boş vermişlik. Yorgunluk ise duygusal bir yorgunluk gibi. Yani: “Hayat darmadağın, içim yorgun, aklım karmakarışık ama nedense en çok sana tutuldum” diyor 💔🌀
Acem kızı, Çeçen kızı
Sen allar giy, ben kırmızı
Çıkalım şu dağın başına
Sen gül topla, ben nergisi
bu sözlerden ne anlıyorsun?
Şenay: Aşık Veysel vibes aldım direkt 😍 Dağın başında, renk renk, masum flörtleşme gibi.
Berk: Masum flört diyip romantik kaçamağı aklına getirdin yani, yakalandın 😏🌹