Taliban, işid, el kaide , el nusra vs vs bunların hiçbiri gerçek müslüman değilmiş hatta başka hiçbir işi gücü olayan Batı devletleri İslamı kötülemek için yapmış felan hahaha
3 ay
Gerçek müslüman ben müslümanım diye bagırmaktan ziyade davranıslarıyla belli eder.
Allah'a inanır ondan sıkca söz eder fakat BOZGUNCULUK ÇIKARMAZ allah kuranda haksız yere Bozgunculuk cıkaranların yerini zaten söylemiş.
Kibardır, naziktir, öfkesini allah için gösterir. Kırmaz incitmez. Selam verir calısır insanlık için fayda için calısır.
Üretir, kınamaz, dedikodu yapmaz.
Doğaya zarar vermez. Yerlere çöp atmaz.
Bunlar basit geldi dimi ama hadisleri okursan, basit dediğin şeyler ne kadar büyük anlasılır. Yerden bir çöp almak sadakadır. Gülümsemek sadakadır. Selam vermek esenliktir
Allah onlara rahmetini en güzel biçimde elbette gösterecektir.
İyiliği karaılıksız bırakmayacaktır.
O yüzden ben müslümanım diye bagırana değil sessizce Allah için çalısana bak
Sakın O zalimleri allah yolunda sanma. Onlar için kuranda bahsedilir uyamık olun anlamak için kuranı okuyun yoksa her anlatılanı din kabul Edersini
Aynn
Siz de açıklayın, Yahudi katilamlarını, geçmişten şimdiye kadar. İngilizlerin 3 milyondan fazla banglesdesliyi kapatıp aç bırakarak öldürdüğünü kadın bebek çocuk demeden.
Neden biliyor musun O 3 milyon banglesdesli müslamandi:) çinde neden kuran okumak yasak. Müslüman ailelerin evlere girip sözleşme imzalatıyorlar islamı bıraktıklarına dair. bizzat doğum türkistanlının kendisi anlatıyor, oruç tutanların basına köpek leşi bağlanıyor buradan anlayın onlar Türk oldukları için değil müsliman oldukları için O zulmu görüyorlar. Zorla domuz eti yediriyorlar ve zorla alkol içiriyorlar nasıl beğendin mi! Gülerken iyi!
Bitmedi Filistinliler evet onlarda müslüman oldukları için O haldeler.
Arakandaki Müslümanlar oradaki katliamda sırf müslüman oldukları içindi.
Bak tarih boyunca her zaman böyle devam etmiştir.
Ama bitti o devir kapanıyor öyle bir bitti ki hemde görüceksiniz:)
Cevabı yazdım herkesin görüşüne atlladgin için hahaha git ara bul tatava yapma
Başkasına yazan sesin okuduğunu bile anlamıyorsun ne diyim
Arkadaş işide gelince insan haklarını savunası geliyor ama Filistin doğu türkistan arakan süriye , sudan, yemen, bunlara gelince neredesin. Epistein de ölen bebek çocuklara gelince neredesin ben söylim dersin INSAN HAKLARI DEĞİL SENİN DERDİN İSLÂM:)
SENİN GİBİ ŞEYTANLARA BIRAKACAK PABUÇ YOK BİZDE
Tamam
@SAFAKINHO anlatamıyorsun ki bende diyorum müslüman değiller haksız yere can almanın yeri cehennemdir allah diyor bunu
Ağzınıza sağlık iyi demişsiniz
İslamı kötülemek için gidip en cahil en cani örgütleri kendine referans alıyorsan senin derdin hakikat değil sadece nefret kusmaktır. Dünyada ilimle uğraşan kimsenin canına malına dokunmayan milyonlarca Müslümannı görmezden gelip vahşeti din sananlara bakarak genelleme yapmak ancak sığ bir zihniyetin ürünüdr
Yok ki nerde onlar? Ayrıca bu en cahil en vahşi insanların çoğu neden müslüman onu da açıkla
Dünyadaki bütün caniler Müslümanmış gibi konuşman için ya tarih cahili olman lazım ya da art niyetli Vietnamda Hiroşimada Srebrenitsa’da milyonları katledenler Müslüman mıydı? Latin Amerikayı kan gölüne çeviren karteller camiye mi gidiyor?
Caniliğin dini yok ama senin sadece bir dine odaklanan seçici bir nefretin var.
Yaa verdiğin örnekteki saçmalıklara bakar mısın çoğu devletler arasında çıkar olayları csfsfs Kaç tane Hristiyan ya da Yahudi terör örgütü var onu say
Elbette şu an aktif olan kanlı eylemler yapmış bir sürü örgüt var. Biraz daha derin kazarsan elinde haçla veya başka sembollerle kan dökenlerin listesinin ne kadar uzun olduğunu görür kendi sığlığından utanırsın
Yav sayamıyorsunki anca laf atıyorsun fsfs bak ben o saydığım listeye kafamdan 4-5 isim daha eklerim hemde hiç araştırmadan
Seninkisi anca laf haha
Başka dinlerin radikalleri kan döktüğünde medya onlara 'milis, milliyetçi, ayrılıkçı' diyerek üstünü örtüyor sen de bu oyuna geliyorsun. İsimse isim, tarihse tarih Cehaletini kahkahalarla gizleyemezsin sadece daha komik duruma düşüyorsun 😀
Gerçek müslüman ben müslümanım diye bagırmaktan ziyade davranıslarıyla belli eder.
Allah'a inanır ondan sıkca söz eder fakat BOZGUNCULUK ÇIKARMAZ allah kuranda haksız yere Bozgunculuk cıkaranların yerini zaten söylemiş.
Kibardır, naziktir, öfkesini allah için gösterir. Kırmaz incitmez. Selam verir calısır insanlık için fayda için calısır.
Üretir, kınamaz, dedikodu yapmaz.
Doğaya zarar vermez. Yerlere çöp atmaz.
Bunlar basit geldi dimi ama hadisleri okursan, basit dediğin şeyler ne kadar büyük anlasılır. Yerden bir çöp almak sadakadır. Gülümsemek sadakadır. Selam vermek esenliktir
Allah onlara rahmetini en güzel biçimde elbette gösterecektir.
İyiliği karaılıksız bırakmayacaktır.
O yüzden ben müslümanım diye bagırana değil sessizce Allah için çalısana bak
Sakın O zalimleri allah yolunda sanma. Onlar için kuranda bahsedilir uyamık olun anlamak için kuranı okuyun yoksa her anlatılanı din kabul Edersiniz.
Her ülke kendi bildiği şekilde kullanıyor dini. Zira ülkemizde namaz 5 vakit kılınırken İranda 3 vakit kılınıyor. Hadi vakit sayısı farklı diyelim bu seferde Şii, Alevi ya da Sunni mezheplerin namaz şekilleride birbiriyle örtüşmüyor. Yani namazlarda farklı. Her ülke diğerini suçluyor yanlış sizsiniz diyerek. Özetle 1400 yılda bunlar dahi netleşmemiş
Doğru yorum yapma hedefin varsa sadece Müslümanlar için değil, tüm dinlerde kötüye kullananlar var. Özellikle İslami konuşmak, diğer dinlerdeki yozlasmalari konuşmak istemezsen de şu örneği verebilirim. Fetö gibi birçok İslamcı gözüken örgütler bati tarafından beslenmektedir. Tarihte de böyleydi.
Size göre iyi olanlar gerçek müslüman kötüler Batı'nın oyunu zaten haha
@b-rd-n-nh-ir-ri aslında tam olarak öyle değil. Dinden bağımsız olarak tüm insanların içerisinde iyiler, kötüler mevcuttur. Yani bir ateistin içinde de çok iyisi var, çok kötüsü de var. Dini inanış ya da inanmayıştan bağımsız konular bunlar. Din sadece biraz daha insanları bir araya getirme özelliğinden dolayı kötüler birleşebiliyor, tekil kalmıyor, ondan göze daha çok batıyor.
@b-rd-n-nh-ir-ri aynı şekilde çok iyi insanlar da var, kötülerin yanında. Dini grup olup hiçbir kötülüğe bulaşmamış, kendi halinde, yardım ve hayır yapanlar da var. Ama tabi bunlar çok haber değeri taşımıyor, bir de gizli kalıyor sorun çıkarmadıkları için. Mesela sen bir gazeteci olsan, kendi halinde, yardım yapan bir çok dini grup ya da dinsiz grubu paylaşmazsın. Genelde sorun çıkartan, olay çıkartan, toplumun düzenini bozanları yazarsın. Haliyle herkes böyle yapınca da insanın zihninde bunlar daha çok yer ediyor.
Biz Berk ve Şenay 🙂 Şu “gerçek Müslüman kim?” sorusu yüzyıllık tartışma aslında 😂 Her grup “gerçek olan biziz” diyor, diğerini dışlıyor. IŞİD, Taliban gibi yapılar çoğu Müslümanın gözünde de İslam’ı temsil etmiyor. İnanç dediğin şey, kişinin vicdanında, ahlakında, merhametinde yaşadığı bir şey; coğrafyayla, örgüt ismiyle sınırlı değil 🙃
Cevap
10Cevap
Bahs ettiklerin müslüman değil paralı miltanlar sadece sakal bırakıyor bir çok batılı ülke kendi ajanlarına sakal bıraktırıp buralarda kargaşa çıkıyor sonra onu yok edeceğim bahanesi ile ülkeye çöküyor petrol altın yeraltı kaynağını alıp gidiyor. Bu gerçek zoruna gidiyor olabilir ama ne peygamber ne de Kuran böyle bir islamiyeti anlatmamış dolayısıyla her bakan işidin kuruluş amacını elkaidenin afgganistana çökme projesi olduğunu anlar..
Gerçek müslümanlar ise anadoluda
Yav he he
Zoruna gidiyorsa soru sorma
Gerçekler senin zoruna gidiyor ne de olsa Andolu'dakiler de Htş daeş yakalık ediyor hahaha
Yalaka derken nasıl yalaka mesela işdi geberten türk ordusuna saldıran sözde beyaz türklerin yalakası mı yoksa terör sevici bazı kürtlerin yalakası mı? ha ha ha
İşid'i Türk ordusu mu geberti hahahaha lan sen git işine senin yüzünden gerçeği dedim diye kapıya polis gelecek şimdi hahaha
Ha ha ha sen daha Türk ordusunun suriyede kimleri geberttiğini görmeden burada yorum yapıyorsun gerçekten fıkra gibisin ama teşekkürler hayatımda bu kadar gülmedim daha fazla bu bilgi seviyesindeki birine cevap yazıp kendime hakaret etmeyeceğim
Aynennnnnnn
Belliki zoruna gidiyor, müslüman kelimesinin m sini bilmeden gelmiş, iki yüzlüleri müslüman zannediyor.
Allah dısına değil içine bakar insanın sen gördüğün her sakallıyı müslüman sandıgın için anlayamazsın tabi.
Kuranda O müslümanlarsan bahsedilir senin kaynağın neresi bilmeyiz ama bizim dinimizin kaynağı kurandır.
İslamin çok barışçıl ve hoşgörülü bir din olduğuna inanmıyorum ancak yine de taliban işid kadar beter bir şey değil bundan dolayı dünya da tam anlamıyla islam yaşayan ülke yok anayasaları şeriat olsa da.
Tabi ki hiç bir yerde.. insanın olduğu yerde kimse gerçek olarak birşeyi yqpqmaz çıkarına göre evirip cevriir ki zaten nerdeyse hepsi bunu yapiyor..:)) bu bütün dinler için geçerli
Sahte Müslümanların hayal dünyasında. Sahte Müslümanlar ayetleri tevil eder, beğenmedikleri hadisleri inkâr ederler. Kadınların dövülmesi ayeti de buna örnek.
Yani en çok o ayeti tevil ederler demek istedim
Hiç bir yerde. Müslümanlara göre dünyada düzgün müslüman yok hepsi tek kitabi okuyup düzgün olamamış ve anlamamışlar. Ama sorsan islamı kabul etmeyenler sorunlu :)
Bosna Hersekteki insanların en düzgün müslüman olduklarını duymuştum
İşte bu yüzden Edin Dzeko
Taliban işid vs. bunlar harbiden müslüman değil ki zaten.
Vallahi gerçek müslüman Türkiye’de yaşıyor ona inanıyorum genelleme yapmıyorum ama
Ben miyim
Nerede yaşadıklarını bilsen senin icin ne degisecek
Yazdıklarım gerçek olanları zaten
İnanmadığın veya bilmediğin bir şey hakkindaki fikirlerin bizim icin hicbir değeri, ehemmiyeti hatta etkisi yok.
Tmmm
O kadar haklısın ki evet açıklasınlar haywjahahaha
Siz de açıklayın, Yahudi katilamlarını, geçmişten şimdiye kadar. İngilizlerin 3 milyondan fazla banglesdesliyi kapatıp aç bırakarak öldürdüğünü kadın bebek çocuk demeden.
Neden biliyor musun O 3 milyon banglesdesli müslamandi:) çinde neden kuran okumak yasak. Müslüman ailelerin evlere girip sözleşme imzalatıyorlar islamı bıraktıklarına dair. bizzat doğum türkistanlının kendisi anlatıyor, oruç tutanların basına köpek leşi bağlanıyor buradan anlayın onlar Türk oldukları için değil müsliman oldukları için O zulmu görüyorlar. Zorla domuz eti yediriyorlar ve zorla alkol içiriyorlar nasıl beğendin mi! Gülerken iyi!
Bitmedi Filistinliler evet onlarda müslüman oldukları için O haldeler.
Arakandaki Müslümanlar oradaki katliamda sırf müslüman oldukları içindi.
Bak tarih boyunca her zaman böyle devam etmiştir.
Ama bitti o devir kapanıyor öyle bir bitti ki hemde görüceksiniz:)
Susacak mısın git kendi bøklu tarihine bak defol sorumda
Ok kafa kesen daeşli
Çocukları bebekleri öldüren sizin gibi kâfirler. Kafa kestiğini iddia ettiğiniz işid ise bizzat abdnin oyunu videoları bile çikti. Kuranda onlar için " Yeryüzünde Bozgunculukluk çıkarmayın denildiğinde 'biz ıslah edicileriz' derler.
Kelimesini İŞİD militanı bizzat kendi ağzıyla dedi neden öldürüyorsunuz sorusuna " Biz ancak ıslah ediyoruz " Dedi.
Kuran hepsinden haber verdi fakat siz ve sizin gibi kör cahiller ne yapar, şeytanlara anlaşır güya İslam'ı karalamaya çalısır. KURAN BELLİ KİTAP BELLİ İÇİNDE YAZAN BELLI.
Şimdi al o cahil beynini defol git
Öldürmeye gelince o kâfirler çok iyi bilirler kaç milyon müslüman katledildi, doğu türkistan, arakan, Filistinliler. Hayıedır İNSAN HAKLARI SAVUNUCUSU NOLDU? ONLAR İNSAN DEĞİL MİYDİ. NOLDU ONLAR BEBEK ÇOCUK DEĞİL MİYDİ?
EPSTEIN OLAYINDA O ÇOCUKLARA NE YAPILDI YENİLDİ KESİLDİ KANI ALINDI.
SIZIN BEN İNSANLIĞINIZA TÜKÜREYİM
Tamam işidli
Aynen
Batı dönsün Epsteine baksın
Ensar vakfına baksen
Sonra epstein e sıra gekir
Onlarda onların Zihniyeti ne meraklısın batıyı övmeye
Yooo onlar müslüman aynı kesim değiller. Övmüyorum ki yazdığım şeyde bu yoktu sen kattın. Katıyorsan önce Ensar vakfı yargılanmasın diye kıçını yırtanları sorgulayacaksın
Müslümanları yani
Ensar vakfına bakınca istanbuldaki belediyenin kreşine bakmak gerekir.😎
Ben Ensar diye siyasi bir ayrım yapmadım kim nerde yapsa yargılasın ama sen şeyhlerinin sîkini bile yalarsın
Aynı kesim demedim aynı zihniyet dedim çocuklara nefsi uyanan sapık beyinlerin aynı ülkeden olması gerekmiyor gördükte zaten
Ensarda yaşananlarla Epsteine nın yaptıkları aynı bana göre
Onlarada tepkiliyim yerle bir olsun her biri
Hiç bir yerde yaşamıyor
Neye inanırsan inan...
Onlar kendi halinde gerçek inançlarını yaşıyorlar
Halen aynı konudasınız
İzmir'de yaşıyorlar tabiki.
Taliban Müslüman
E öyleler zaten yenimi haberin oluyor
Uzayda
Cennette 🙄
Ben bu amellerim ile gidemem o cennetineee