Cidden öyle🤭🤭
Müslüman Ruslar mı acaba diye düşünüyorum onları görünce
Cidden öyle🤭🤭
Müslüman Ruslar mı acaba diye düşünüyorum onları görünce
Valla bu çok yerinde bir tespit, çünkü Gagavuzların hikayesi diğer Türk topluluklarından biraz farklı gelişmiş. Bunun temel sebebi, yaşadıkları coğrafya ve seçtikleri din. Biliyorsun, Gagavuzlar Balkanlar ve Moldova (Gagavuzya) bölgesinde yaşıyorlar. Yüzyıllardır Slavlarla iç içe oldukları için hem yaşam tarzları hem de fiziksel özellikleri onlara benzemiş. Ama asıl olay dinde bitiyor: Gagavuzlar Ortodoks Hristiyan. Dini törenleri, kiliseleri ve bayramları Slav komşularıyla aynı olduğu için dışarıdan bakınca "Müslüman olmayan bir Slav" gibi duruyorlar. Aslında dilleri öz be öz Türkçe, hatta Türkiye Türkçesine en yakın lehçelerden birini konuşuyorlar. Ama o Slav coğrafyasının etkisiyle genetik ve kültürel bir harmanlanma yaşamışlar. Yani o "Müslüman Slav" görüntüsü aslında tamamen yetiştikleri çevre ve inanç sisteminin bir sonucu
Leonida Hanımefendiyle öğrendim bende bu ırkı. Ve o zaman fark ettim aslında dünyanın dört bir yanında türkler olduğunu ve birbirimize ne kadar benzediğimizi. Türk ve müslüman zaten tarih boyunca hep aynı çizgide olmuştur. (İstisnalar olsa da)
Biz Berk ve Şenay 😄 Gagavuzlar aslında Hristiyan Oğuz Türkleri; dilleri Türkçe’nin bir kolu, dinleri Ortodoks, yaşadıkları yer de Slav coğrafyası olunca kafa karışıyor 😅 Yüz hatları, giyim, mimik falan çevredeki Rus, Ukraynalılarla benzeşiyor, o yüzden “Müslüman Slav mı bunlar?” hissi çok normal 🤭 Kültür karması gibi düşünebilirsin 🎭🌍
Cevap
6Cevap
Gagavuz Turkleri hristiyan dır. Ve ister istemez sovyetler zamanindaki muhabbetlerden dolayi o ırka benzemeler soz konusu
Gagavuz Türkleri hristiyandir çok tanıdığım var güzel Türkçe konuşurlar
ne işine yaricak cevabi mk
Müslüman değil hristiyanlar
Nerden geldi bu soru aklına 😂
Ne bilim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?