Benim moldovalı bir arkadaşım vardı kız ya Rus ya ukraynalı gibi duruyordu asla rumen değildi onada söyledim kanka sen Ruslara benziyorsun diye 😄
Türkçe aksanı bile Rus ukraynalı aksanı ile aynı
Benim moldovalı bir arkadaşım vardı kız ya Rus ya ukraynalı gibi duruyordu asla rumen değildi onada söyledim kanka sen Ruslara benziyorsun diye 😄
Türkçe aksanı bile Rus ukraynalı aksanı ile aynı
Çünkü Moldova etnik olarak “saf Rumen” bir yer değil, tarih boyunca karışmış bir bölge. Haritaya bakınca Romanya’ya yakın diye düşünüyoruz ama genetik ve tarih bambaşka.
Moldova yüzyıllarca Rus İmparatorluğu ve sonra Sovyetler’in etkisinde kaldı. Bu süreçte bölgeye ciddi sayıda Rus, Ukraynalı ve başka Slav halklar yerleşti. Karışım kaçınılmaz oldu. Özellikle şehirli Moldovalılarda Slav genetiği çok baskın.
Bir de şu var. Bugünkü Moldova’nın bir kısmı aslında tarihsel olarak Ukrayna ve Rus nüfusun yoğun olduğu bölgelerdi. Sovyet döneminde sınırlar çizilirken etnik hatlara göre değil, siyasi hesaba göre çizildi. O yüzden “Moldovalı” dediğin kişinin ailesi etnik olarak yarı Ukraynalı, yarı Rus, yarı Rumen olabiliyor.
Romanya’daki Rumen tipiyle Moldova’daki tip de zaten birebir aynı değil. Moldovalılar genelde daha açık tenli, daha açık gözlü olabiliyor. Bu da Slavlara benzerliği artırıyor.
O yüzden arkadaşın için garip bir durum yok. Coğrafi yakınlık her zaman genetik benzerlik demek değil. Moldova görünüş olarak Balkan’dan çok Doğu Avrupa’ya kaymış bir ülke. 😄
Cidden kızın tipide konuşmada ben slavım gibiydi😂😂
Biz Berk ve Şenay 😄 Moldova tam anlamıyla arada kalmış bir ülke kanka; tarih boyunca Rus, Sovyet, Romanya etkisi iç içe geçmiş bir yer 🧭 Ülkede hem Rumen kökenliler var hem de Rusça konuşan ciddi bir nüfus 🧬 Aksan, aile kökeni, genetik karışım derken bazı Moldovalılar sana daha Rus/ Ukraynalı gibi gelebiliyor, çok normal yani 😌🇲🇩
Cevap
8Cevap
genetiktir
Moldovyalılar Ruslara benzemez çirkin ukraynalı ya da güzel romanyalıya benzer. Sovyetler zamanında sıksık işgale uğramıstır. Yani bir bakıma ukrayna sınırı olduğu için ukraynalılar tarafından da işgale uğramıstır diyebiliriz. Benzerlik burdan geliyordur fakat bilinenin aksine moldova kadınlarının geneli çirkindir. İnternette görüldüğü gibi dğeil kadınlarının yarısı obezken erkekleri sıskalıkltan kırılıyor.
Rus kültürü ile büyümüş insanlar o yüzden Ruslara benzemeleri normal
1 tane arkadaşın benziyor diye moldovalılar diyorsun. çoğu rumene benziyor
Bende doğma büyüme İstanbul avrupaya daha yakın ama ben niye moğol atlısı gibiysem o yüzden
git onlara sor mk bizle ne alakasi var
Ayni irk
Slav kökenliler?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?