Gerçek babasının Müslüman olduğunu öğrenen Hristiyan Türk kökenli biri neden İslam’a dönmek istemez?

Turkiyede ismini aciklamayacagim bir. vilayette adamin birisi. 9. cocugundan birini 1950, li. yillarda maalesef Para karsiliginda mecburen.( onemli? cocuguna bakacagindan cocugun geleceginin iyi olacagi teminatiyla vermis babasi yani cocugunun iyiligi icin. yapmis bunu cunku cok fakirlermis) geyser bu gecmis bilgisinden sonra anlatmaya devam." Cocugu satin Alan aile yurt disindaki evlerine cocukla geri donmusler. aradan yillar gecmis cocuk 30 yasina gelmis. Yasadigi ulkede polis olmus. babasi sandigi kisi yasliliktan dolayi hastaymis olecegini dusundugu icin yanina ziyarete gelen ogluna icini durustce dokmus " oglum. Ben senin sanding gibi gercek baban degilim. seni cok fakir bir Turk babadan alip evlatlik edindik kusura bakma beni affet. oglum" bunu. ogrenen cocugu yasli adama sormus yani benim asil babam Turk muydu? Yasli. adam cevap vermis "Evet yavrum senin gercek baban Turk ve Muslumandi" demis hasta ve gozleri. yasli olarak evlatligina bunlari gercekleri soylemis. ( ben bu yasli adami taniyordum. cocugunu biliyordum yabanci bir Adi vardi fazla konusmuslugum yoktu sadece selam o kadar. ama bunlari ogrendikten sonra onunla konusmak icin uygun bir firsat aradim ve bir gun tesaduf oglunu yalniz buldum. ve hemen konuyu actim." cok uzucu ama baban Sana bir gercegi soyledi. Bir Hristiyan olarak yetistirilen veHristiyan oldugunu sanan sen? Simdi Turk ve musluman oldugunu biliyorsun. bunu baban sana itiraf etti. Sana guzel bir mujdem var " kelime-i sahadet getirip tekrardan ayni gercek baban gibi musluman. olabilirsin? ne dusunuyorsun? diye sordum one? ama cevabi beni sasirtti vede uzdu

Gerçek babasının Müslüman olduğunu öğrenen Hristiyan Türk kökenli biri neden İslam’a dönmek istemez?