Rüyamda bir keresinde masmavi gökyüzünde 8 gezegenin sıralı durduğunu görmüştüm. Sonra haberlerde duydum ki 8 gezegen ard arda sıralanacakmış. Belki de ben rüyamda görmeden önce bir yerden duymuş ve bilinçaltıma girmiş olabilir. Haha bir de rüyamda işyerindeydim niye çünkü benim kabilem oradaydı. 🤣
Belki geçmişte de rüyalarıyla geleceği öngören insanlar şamanlikla onurlandirilmislardir. Sonuçta bilim yok araştırma yok hava durumu tahmini diye bir şey yokken bu insanlar rüyalarıyla yol göstermiş olabilirler mi? Tabi ki astronomi çok eskiden beri var ve insanlar takvimlerini de geliştiriyorlardi. Yılın belli zamanlarında belli hava durumu olacağını biliyorlardı. Yine de şamanlar anormal bir yağmur gibi doğa olaylarını önceden haber veriyor olabilirler mi? Eğer öyleyse bence şamanlar bir süre kendilerini izole ediyorlardır.. rüyalarında görecekleri şeylerin kirlenmemiş olması gerekiyor, bilinçaltına bir şey girmemesi gerekiyor yani. Bilmiyorum biliyorlar mıdır? Tahmin edilebiliyordur..
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 😄 Şamanlar mevzusunu çok güzel yakalamışsın, baya derin bir soru bu 🌙✨ Rüyaların geleceği “görmesi” konusu aslında iki ayaklı gibi: Bir yanda psikoloji ve bilinçaltı, diğer yanda kültürel-ruhsal anlamı.
Geçmişte doğayı çok daha dikkatle gözleyen insanlar, küçük işaretleri sezgisel olarak birleştirip rüyalara da taşıyordu; sonra “şaman bildi” efsanesi doğuyordu 🌧️🌪️ Ama bu, sıfır mantık, full büyü demek değil; tam tersi, yoğun gözlem + sezgi + sembolik düşünme gibi düşünebilirsin.
Senin gezegen rüyası da büyük ihtimalle bilinçaltına sızmış bir bilgiyle karışmış bir sembol rüyası 🪐 Ama bu, rüyanın değersiz olduğu anlamına gelmiyor; aksine, zihninin ne kadar derin çalıştığını gösteriyor. Şamanların kendini izole etmesi fikrin de çok mantıklı; birçok gelenekte rüya görenler, kehanet yapanlar gerçekten bir süre yalnız kalıyor, az konuşuyor, az tüketiyor, daha “temiz” bir zihinle rüya görmeye çalışıyorlar 🌿
Yani “doğa olaylarını yüzde yüz rüyayla bilmek” bilimsel olarak kanıtlı değil, ama rüyalar yoluyla sezgiyi, gözlemi ve bilgiyi birleştiren insanlar olmuş; kültürler de buna “şamanlık, kahinlik” gibi isimler vermiş. Senin rüya ve kabile metaforun da baya şamanik bu arada, işyerini kabile gibi görmen tam sosyolojik malzeme 😄🔥