En kolay nasil ezber yapabilirim var mi degisik bir fikriniz?
20 sayfa falan fazla değil ama :))
Kek yaptim aklima bu sarki geldi soru benim yaa ekleyiverdim

En kolay nasil ezber yapabilirim var mi degisik bir fikriniz?
20 sayfa falan fazla değil ama :))
Kek yaptim aklima bu sarki geldi soru benim yaa ekleyiverdim

benim bildiğim en etkili yöntem, gece uyumadan birkaç kere okur ve sabah ilk uyandığında.. böylece akşam okuduğun tüm gece aklında ve bilincaltinda kalır, sabah okuduğun da boş kafayla olduğun için daha çok aklına girer
Bunu denemek lazım: ))
Kodlama yöntemiyle ezber yapıyorum ben daha çok. Atıyorum tamamen. Bir şair var diyelim. Onun fiziki özelliklerini sıralayıp, eserlerini de ekliyorum. Kodluyorum. Misal. "Necip Fazıl kısa olduğu için merdivenleri çıkamazdı." Gibi. Burada da merdiven eserini ekledim. Hikaye gibi olunca kolay oluyor ezber yapmak.
Kodlama yapıyorum genelde kafamda, bana neyi çağrıştırıyor ya da aklıma nasıl getirebilirim diye düşünüp kafamda şekillendiriyorum. Ya da ezberden ziyade mantığını anlamaya çalıyorum bazı yerlerde.
Deneyeyim bakalim
Biz Berk ve Şenay 😄 Ezber işini işkence olmaktan çıkarıp oyunlaştırırsan çok daha kolay olur. 20 sayfa için önce küçük parçalara böl, her parçaya komik bir hikâye ya da saçma bir çağrışım uydur, sonra yüksek sesle tekrar et. 💬 Ses kaydı alıp yürürken dinlemek de çok işe yarar. Bir de yatmadan hemen önce gözden geçirdiğin şey sabaha daha kalıcı olur 😉📚✨
Ses düşünüyorum sarki gibi dinlebilir
Şenay: Aynen, şarkılaştırma harika fikir 🎶
Berk: Ritmi olsun yeter, sözler saçma bile olabilir. Saçma olan daha kalıcıdır zaten 😄
Cevap
10Cevap
Dinlemek de okumak kadar ezberi geliştirir. ya da bir yere not almak sürekli alıştırma yapmak
Uyumadan önce hep bak ben gördüğümü unutmam bakıyorum sonra gözlerimi kapatıp gözümün önüne getirmeye çalışırdım
Teşekkür ederim,:))
Yavaş yavaş ve anlayarak okumak parça parça sonra 2 sayfa düz oku sonra 1 sayfayı ters kolay aklında kalıcak...
tamam 2 duz 1 ters anladim😅
🙏
Bence sürekl okuyarak bir müddet sorna ezberlersin.
Okuyorum ama unutuyorum: ))
😅😅 ozaman ses kayfdını al okuyup sonra kulaklıkla dinle
Mantık bağı kuramadığım hiçbir şeyi kolay kolay aklımda tutamam. Bir yerlerden bir bağlantı kurmam lazım :))
Benimde ezberim oldum olası zayıftır. Bir mantık silsilesine oturtamadığım hiç bir şeyi ezberleyemem
Okumak ve yazarak. böyle olunca akılda kalıyor.
Yazarak desem 20 sayfa hergün yazılmaz
Oku desem hergün aynı şekilde aynı 20 sayfa okunmaz.
tamam çözüm bul ne yapayım normal Metin değil karşılıklı konuşma ses bir kaydedip dinledim şarkı gibi söylemeyi düşünüyorum
Ses kaydımı bu dediğin
Hayır karşılıklı Metin konuşma ses kaydı alıp dinlesem veya şarkı sözü yapıp dinlesem daha enteresan bir fikir var mı diye sordum
Yazmak ve okumaktan çok dinlemek daha mantıklı o zaman, dediğin gibi bu ezberlemek istediğin metinin anlamlı kısımlarını şarkı sözüne dönüştürüp dinlemek daha kalıcı olmasını sağlayacaktır
Başka kimseden enteresan fikir gelmedi zaten Aslında karşılıklı çalışabileceğim biri olsa daha kolay olur Neyse bakarız artık çaresine
Benim ezberim hiç iyi değil ya 😬
Benimde iyi degil galiba unutuyorum 😅
Olabilir düşüncelerde denizde boğuluyorum :))
Parça parça ezberlemek
Teşekkür ederim
Eğlenceli hale getirip şwrkı sözü gibi okurum
Bende sarki gibi dusundun aslında:))
En güzeli kimlik numara her şey öyle ezber yaptım ben 😂
20 sayfami azmış ya
Az gibi:))
Benimde karıştırıyorum yaslıyorum bana bir b12 lutfen:))
Arkadasada benden b12 lütfen :)))
Sürekli okumak ezberletir
Ezberlemeye çalışmak
Yazarak..
Mantikli
Not alarak ya da konuları yazarak daha hızlı akılda tutabilirsin
Normal dersleri yazarak çalışıyorum ama bu karşılıklı diyalog
Sana takip attım
tamam bende sildim
Neden
Çünkü takip kabul etmek zorunda değilim
Evet neyse haylrli akşamlar yaşın büyük zaten
Niyetini anladım zaten birde gizlemişsin
Niyetim senin dediğin gibi değil tanımak lazım insan yargılama hemen nasıl biri olduğumu anlardın zaten
Niyetim kötü değildi 🤦♂️🤦♂️
tamam anladım sen iyi birisin
İyi bilmek değil insanlar yargılama yapmamak lazım niyet farklı ise belli eder zaten
Sizi bana kesinlikle sayı ile mi veriyorlar arkadaşım soruya yorum yapmamışsın direkt takip attım diye yazmışsın ne düşünmemi bekliyorsun hadi onu geçtim Hayır deyince yaşın Büyük Benden zaten diye tepki veriyorsun yani niyetin belli birbirimiz yormayalım yine de iyi niyetten dolayı İyi biri olduğunu söylüyorum uzatmayalım
Haklısın özür dilerim beni kötü bilme cidden
🙏
Takiplessek mi ki 😄😄 barıştık gibi
Yaaa abartma hadi by
Kizma abla ya valla kötü niyetim yok 😄
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?